Izbor BMW-a serija 3 E46 ili serija 5 E39

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jovan30
    CBC Senator
    • 07.05.2006
    • 322
    • Beograd

Izbor BMW-a serija 3 E46 ili serija 5 E39

Pozdrav nije me dugo bilo na forumu. Moj dobar drugar upravo se registrovao na cannonball ali mu nalog jos nije aktivan, tako da ce on sa mog naloga postaviti pitanje, a kad mu se nalog aktivira u ovoj temi ce nastaviti diskusiju pod njegovim nickname-om.

Dejan says:

Pozdrav. Ja sam Dejan, iz Beograda sam, imam 28 godina, i bavim se trgovinom.
    Vozio sam Fiat Mareu 1997 godiste koja je prodata, i sada pretezno vozim auto noge salim se pozajmljujem od caleta Mecu 124-ku, ili od burazara Passata, dok ne uzmem svoj auto.

Da otvorim sve karte, imam mogucnosti da se protegnem do 9500 eur, i to je plafon. Dvoumio sam se da li da to dam kao ucesce i uzmem mladji BMW na kredit ili lizing, ali trenutno mi ne odgovara auto na otplatu, pre svega zato sto mi je posao u razvitku, i jos nije sigurno da li ce puci ili cu uspeti da se proguram u poslu. Zbog toga i ne smem da dajem vise na auto.
    Treba mi auto pre svega koji je u svemu iznad Fiata Marea, atraktivniji, lespi, sa boljom opremom, i obavezno sestak benzinac... Nadam se da me razumete.
    E sad meni se od uvek svidjao BMW, tako da ni jedna druga marka ne dolazi u obzir. Jos pre 8-9 godina su mi se svideli BMW 3ka E46 i 5ica E39, medjutim tada su bili preskupi, i meni ne dostupni.
    Cena tih modela sada je sasvim prihvatljiva. Uklapaju mi se u budzet koji imam.
    I jedan i drugi mi se strasno svidjaju. Moj plan je da ih vozim godinu do godinu ipo dana, pa da ih prodam i da na kredit ili leasing uzmem neki noviji BMW ili 5icu E60 ili 3ku E90. U svakom slucaju treba mi auto kome nece puno pasti vrednost za godinu-godinu ipo dana, a da je pouzdan, konforan, u srednjoj ili visoj srednjoj klasi, da je udoban, da sa njim mogu da idem i na duze puteve bez problema, ali i da ga vozim u gradu bez problema, da nece svaki cas da se nesto kvari, i tako to.
    Gledam oglase, 5ica E39 moze da se nadje za 7700 i to 528i '97 godiste na BG table. Ja bi cak ulozio jos 1000 eur u sredjivanje. Video sam i 523i '97 godiste na BG table za 8500 eur. 3ka je malo skuplji, za oko 9500 eur moze da se 320i ili 323i '98 godiste.
    Koliko su pouzdani ti modeli za tu cifru. Kazem ne bih da mi se kvari, sa njim bi presao 20-30000 km.
    Nadam se da na forumu ima ljudi koji poseduju jedan od ovih automobila, pa da mi kazu sve prednosti i mane i jednog i drugog.
    Mozda sam ovo napisao sve navrat nanos, u zurbi sam, sutra putujem, ali cu preko neta pratiti diskusiju i ukljucivacu se u nju, ako mi do tada bude aktiviran nalog sa nickom DejanM.

Pozdrav
  • shonegti
    CBC Član
    • 30.06.2006
    • 58
    • Beograd

moj savet je da ne gledas najjeftinije iz oglasa.

Comment

• nele22
      CBC Veteran
      • 22.10.2005
      • 111
      • BIH , okolina Modrice

Pre 10-ak dana sam se zeznuo pa sam prodao BMW 730i E32 4/1991 u savrsenom stanju za 3500 evra(ovaj sa avatara). Da imam te pare koje ti imas na gomili bez ikakvog razmisljanja bi uzeo 730i E38 sa manuelnim menjacem.Sve ispod toga je BICIKL veruj mi probao sam ! ! !
      Od kvarova ocekuj bez obzira kojeg da kupis:GUMENA SPOJNICA IZMEDJU MENJACA I KARDANA,SILEN BLOKOVI NAPRED,(redji slucaj) SILEN BLOKOVI NAZAD. Samo redovno menjaj ulje,filtere,kocione plocice i to je to.
      E38 ima daleko vise opreme od onih koje si pomenuo i vise sigurnosti,a za manje para recimo neko 96-98god.
      Samo polako i pun gas ! ! !

Comment

• AreOut
        CBC Senator XXL
        • 22.07.2006
        • 590
        • Zabjelo

Da moja preporuka je da pogledas i dobro ispretreses taj 528 ili da nadjes stariji 730i E38 za te pare koji je osmak ali ima manje od 3000 kubika tako da je registracija samo malo veca od 528. Taj 523 uzmi ako je u bas bas extra stanju i ako ga da za 8
        http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c

Comment

• DejanM
          CBC Član
          • 17.02.2007
          • 15

E38 otpada sigurno, ne svidja mi se.
          Niko nista ne kaze o E46, da li je ok njega uzeti za sada, ili je E39 ipak bolja varijanta?

Comment

• Laki GSi
            CBC Senator XXL
            • 15.10.2006
            • 2426
            • Beograd-Vozdovac

Ima kod mene u kraju na prodaju BMW 750i ,91god. Tip trazi za njega negde oko 1500-2000eur. U fullu je ,a nesispravna stavka je alternator tako da ako neko bude hteo ....
            Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• AreOut
              CBC Senator XXL
              • 22.07.2006
              • 590
              • Zabjelo

Ne svidja ti se E38?!

U tom slucaju uzmi E39 jer je za iste novce u mnogo boljem stanju a i visa je klasa od E46.

Ako ti se vec svidja trojka sto ne uzmes nekog A1 E36 i da ti ostane para?!

Comment

• MOSLER
                CBC Senator XXL
                • 27.05.2005
                • 1064
                • Niš

Stvar ukusa,ja bih najradije uzeo E46.Noviji model,lepse izgleda od E39 a i ubedjen sam da se bolje ponasa u voznji,e sad jedina ozbiljna mana je sto je od E39 malo tesniji ali ako nemas veliku porodicu ili potrebu da cesto punis auto verujem da ti ovo nece predstavljati problem. =]

Comment

• AreOut
                  CBC Senator XXL
                  • 22.07.2006
                  • 590
                  • Zabjelo

Hmm pa to je opet subjektivno koliko je ljepsi od E39, meni su E36 i E38 ljepsi od oba ali to sam samo ja

Da je malo stabilniji vjerovatno obzirom da je i laksi ali sam osjecaj unutra kad si u petici i trojci je potpuno drugaciji

Comment

• Srdjan
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 2416
                    • Bajina Basta/Beograd

Samo jedna stvar, posto vidim da se nije pomenula u ovoj temi... Gledaj da izbegnes motorre koji u sebi imaju Nicasil, jer ili su produvali ili ce produvati a sve to zbog sumpora u benzinu... Cisto da i to imas u vidu...
                    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• DejanM
                      CBC Član
                      • 17.02.2007
                      • 15

jel mozes da mi kazes koji su to motori?

Comment

• Ljubo
                        CBC Senator
                        • 18.10.2005
                        • 278
                        • Kraljevo

Comment

• DejanM
                          CBC Član
                          • 17.02.2007
                          • 15

uf...opako...nisam znao za taj problem kod BMW motora. Znaci ti koji su u oglasu '97 godiste imaju sigurno taj nikasil. Kolika je popravka ako produva motor? mozda je ipak bolje gledati mladji auto '99 ili 2000-to godiste.

Comment

• Srdjan
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 2416
                            • Bajina Basta/Beograd

Gledaj mladji, da te posle ne boli glava da li ce produvati ili ne i koliko ce to da kosta... Inace bitno ti je da izvadis pravo godiste iz broja sasije a ne iz saobracajne... Tako jedino mozes biti siguran...
                            Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• AreOut
                              CBC Senator XXL
                              • 22.07.2006
                              • 590
                              • Zabjelo

Cek znaci ako se vozi na (skoro samo na) plin nema sanse da produva zbog sumpora?

Comment

Working...
                              X