Pa vidim po inostranstvu da su ti motori prelazili preko 400.000 ( i to ne austausch nego fabricki) tako da ako se uzme sa 150-200.000 ima jos zivota u njemu valjda
Ja mislim, da ces najmanje brinuti o "ostatku" zivota" motora, da ima toliko drugih problemcica i "zabava" za trosenje para, narocito kod "modela" za 8-8,5k€
kad se setim E39ke od pre nekih 10-tak godina, kada sam zavrsavao srednju skolu, pa to je bio auto ludilo, retko se vidjao po BG, da mi je neko tada rekao da ce jednog dana polovan E39 kostati kao nova Zastava 10 ne bih mu verovao...nista samo glasno razmisljam...
Pazhljivo sam prochitao tvoje pitanje i uzevshi sve u obzir moja ti je preporuka da, obzirom na tvoje trenutne potrebe i kratkorochne planove, uzmesh E46. Pre svega iz razloga shto kazhesh da bi taj auto "drzhao" godinu-dve dana a zatim prodao - ako uzmesh E46 za tako kratko vreme cesh pri naknadnoj prodaji izgubiti manje nego ako bi sad uzeo E39, shto zbog generacijski novijeg auta, shto zbog chinjenice da je trojka trazhenija od petice, bar na nashem trzhishtu polovnjaka. Tehnoloshki je E46 daleko ispred E39, a narochito su za preporuku "facelift" modeli. U odnosu na E36 torziona krutost shasije je kod E46 poboljshana za 70% (fabrichki podatak), shto svakako uliva dozu poverenja u rigidnost i dugotrajnost iste. Ono shto je problematichno jesu aluminijumski elementi veshanja koji ne trpe loshe puteve kojih kod nas ima u izobilju U tom smislu E46 koje se voze kod nas imaju chesto problema sa veshanjem pa pri eventualnoj kupovini treba narochito obratiti pazhnju na taj detalj, jer su popravke i zamene elemenata veshanja okrutne...
Shto se mehanike tiche, narochito menjachke kutije i motora, nemoj previshe da brinesh samo ukoliko konkretan model za koji si zainteresovan nije zlostavljan a zapostavljan () shto se odrzhavanja i redovnog servisiranja tiche. Znachi, servisna knjizhica je vrlo pozheljna, da ne kazhem neizostavna, narochito kad je neko spreman da plati toliko kesha. U vezi nikasila vec je puno prichano na forumu, upotrebi search opciju ukoliko te bash interesuje... Ako se odluchish za "peticu" taj deo priche morash da itekako uzmesh u obzir...
Shto se tvoje brige o kvarljivosti i "visokoj" ceni odrzhavanja tiche - pod uslovom da je taj auto redovno odrzhavan i nije lupan, krpljen i sl. mozhesh da budesh bez brige jer je pouzdanost "normalnih" primeraka poprilichno dobra. BMW je to Moje iskustvo, i to sa generacijski josh starijim modelom - E36, je takvo da sem redovnih malih servisa, dve izgorele H1 sijalice i nedavno zamenjenog seta prednjih kochionih plochica za dve godine i nekih 35000 km moj auto "nije video" auto-servis Jedina stvar koju ti preporuchujem da imash na umu pri donoshenju odluke o kupovini bez obzira na model je da trazhish model sa propisnom servisnom istorijom, ne nuzhno da je primerak kalendarski mladji 6 meseci ili godinu dana.
Ne bih da te obeshrabrim...voleo bih da me demantujes i da kupis ono sto zelis i da bude u super stanju, ali mislim da si malo kratak s lovom. Trebalo bi jos malo da ustekas da bi mogao da gledas fine primerke.
Treba da imas na umu jednu stvar. BMW `ladno podnosi 200000km u Nemackoj na nemackim putevima, s nemackim odrzavanjema. Udjes u auto, a unutra kao nov, nista ne skripi, sve super. Medjutim, ta kola su presla koliko su presla i kod njih postoji odredjen (kontrolisani) zamor materijala, ali kod nas pocnu rapidno da stare, osim ako nemas bas dobru kintu da sve to finansijski ispratis.
To ti je kao recimo da uzmes dobro ocuvanu matorku od 40-50 godina koja zivi u svili i kadifi, nista ne radi, silikoni, vezba, zateze se...izgleda strava (auto u Nemackoj). Onda joj se promeni sudbina, pocne da radi od jutra do sutra za malu platu i propadne vrlo brzo jer ne moze da izdrzi takav nacin zivota (auto u Srbiji). Mozda je malo banalno, ali ukapiraces o cemu pricam. Zbog toga je bolje juriti kola sa manjom kilometrazom...
Mislim da je za tvoje potrebe bolji E46, a da ces za te pare lakse naci dobar E39, a to je najvaznije. Inace, izbor automobila ti je odlican...samo napred.
Problem sa BMW-ima je i to što takva vozila niko ne kupuje ako ne namerava da ih "gazi".Zato obrati pažnju od koga kupuješ auto i koji je vlasnik po redu.Omladince izbegavaj u širokom luku jer vole da "prže", a neće, ne umeju ili ne mogu da održavanje finansijski isprate!Izbegavaj i tjunirane i nabudžene mašine.Ja bih ti preporučio model 320, tamo iz 1998 godine.
OK. hvala vam momci, gledam ipak da uzmem nesto na uvoz, da kombinujem nesto, makar me kostalo i malo jace.
BTW. nego mi je najjaci ovaj oglas za BMW 730i em napisao da je pogon 4X4 sto je ne moguce, em ga 3 godine nije vozio (ne mogu da verujem), cena od 6500 eur vise je nego povoljna ali je auto verovatno preskup za odrzavanje (ipak je to 7ica inace koja mi se jako svidjala tamo negde 2000-te 2001 ali je tad bio preskup za mene)
Pozdrav, da ne otvaram novu temu, ovde cu da pitam.
Uzeo sam 520 E39 pre neki dan, veliki je, prostran, sada me interesuje sledece
1.gde da nadjem najpovoljnije angele eyes farove sa belom optikom, cena originala je 35000 sto je mnogo. Jel oni sto posto pasuju na ovaj model iz 99-te?
2.gde da kupim i isto sto povoljnije da prodjem za stopove sa novije verzije, ne mora da bude original samo da radi, i da je povoljno
3.voleo bih da uzmem volan od M verzije, znaci trokraki sa airbagom, koliko to kosta? da li moze da se ugradi a da budem siguran da ce airbag imati funkciju, ne bih kasno da saznam da nema
4.gde da odrzavam auto, ima li neko neku preporuku? Voleo bih da ne moram u Delti ili Radulovicu ko li je vec sada ovlascen za bmw? Da li je skup onaj servis kod autokomande, mislim da se zove katalinic. Ima li jos neki servis, ne da je rupa neka naravno, znaci da ima sve potrebne instrumente, da znaju oko bmw-a, a da ne deru po usima.
5.cuo sam da senzor klime zezau E39, kako cu to najbolje osetiti, sta nece da hladi ili nesto drugo?
6.sta jos treba da znam oko e39, cesti kvarovi ili tako nesto, gde je osetljiv narocito i tako to.
7.kako da auto sija kao nov, znaci da boji vratim onaj sjaj koji je imala pre 8 godina
8.iskreno jel se nisam zajebao sto sam uzeo e39 umesto e46?
ne zamrtite na ovolikom broju pitanja.
Comment