Kazne za neplacen parking

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • miroslavm
    CBC Senator
    • 13.02.2007
    • 208
    • Beograd, Zvezdara

Kazne za neplacen parking

danas sam se oprostio od 150 eura koliko me je izašlo sa kamatama, troškovima opomene i tužbe. U stvari, to je bio predlog za izvršenje plenidbom kola. Do sada sam sve te zataknute kazne bacao u nadi da ce da zastari, i biloje blizu toga.
    Skoro mi je jedan lik, baš iz MUP-a prichao da kad parkira, skine tablice i onda ne popiješ kaznu,i ne placaš parking.
    Kakva su vaša iskustva, bar ovde u Beogradu, u svemu tome koliko chesto i placate li uopšte, ili cekate da se skupi? Popio sam jednu cak i u Kragujevcu, bio sam jedini Bg, medju Kg tablama...
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

Po zakonu, ako nisi nepropisno parkiran pauk nemapravo da te odnese... Dakle,parkiras se na mesto odredjeno za to, skines tablice i mozes tu da ostanes koliko hoces... A ne mogu da ti napisu kaznu jer ne vide broj tablice
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

Sto ne znaci da ne mogu da odnesu "napusteno" vozilo.
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• prolupator
        CBC Senator XXL
        • 02.09.2005
        • 3968
        • Zemun

Napusteno vozilo je druga kategorija... Koliko znam, prvo inspektor mora da skonta da je vozilo napusteno, pa da zakaci papir za brisac na kom pise da je ce vozilo biti uklonjeno..... ... .. To traje poprilicno vise od dan-dva o kojima mi pricamo
        Na parkingu pored moje zgrade ima bar 4 napustena pa ih niko nikad ne konstatuje, a tu su godinama Jednom, kad im dune u ovoj ili sledecoj deceniji inspektori ce i to pocistiti...

Znam lika koji je stalno parkirao u drugoj zoni i tamo bio po 12 sati. Bavi se gradjevinom i nema gde da ostavi auto a tu je bilo gradiliste. Skine zadnju tablicu, a prednju zalepi za zid ispred auta Ceo prednji branik mu je bio izgreban Nikad kaznu nije dobio...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• jevtic
          CBC Senator XXL
          • 26.11.2006
          • 729
          • beograd

radije cu da platim 30 ili 60 din nego da skidam tablice i slicno.....

a ko radi u centru i parkira duze od 3 sata ne preostaje mu nista drugo nego da na posao krene autobusom. za ovakve slucajevo koji skidaju tablice uveo bi posebne kazne....
          ex - fabia 1.9 tdi
          golf 2.0 tfsi

Comment

• Rendjo
            CBC Senator XXL
            • 26.06.2006
            • 340
            • Zadar HR

Ne znam je li to parkiralište čuvano?Je li ko snosi konsekvence ako se što dogodi autu dok je na parkingu?Ako plačam parking volio bih znati što dobivam s time?Ako se radi samo o ubiranju novca bez da ima reda na parkingu onda bih radije skinuo tablice nego platio takvim smradovima Ja im recimo platim parking i mene netko blokira i ne mogu izaći..Da pozovem pauka nema smisla jer ne mogu pristupiti od auta koji su nabacani na neoznačenom zemljanom parkiralištu koje se uz to i naplačuje.Znao sam naći auto oštećen a preko nekoliko puta su mi skinuli oznake modela auta i ratkape I komu da plačam?Još mi dođu cigići i kao pomažu mi da parkiram i moram njima da dam 3kn da mi ne bi izgrabaliu auto ili slomili retrovizor dok se vratim..Ma mrš Kupit ću skuter i neću plaćati ništa tim krvopijama..

Comment

• Williams
              CBC Senator XXL
              • 07.02.2006
              • 556
              • Beograd- Cerak

Meni se desilo da zaredjam jedno 3-4 kazne za 10 dana, pa sam se onda naucio. Uglavnom se ne zadrzavam preko 3 sata, a kad ostajem preko toga stavim auto u shtek (citaj garazu).

@Rendjo: Situacija je identicna kod nas, nista se ne dobija placanjem tog parkinga. Pre nekog vremena je bila situacija da je neki auto propao u zemlju ili je nesto palo na njega, ne secam se, i parking servis se odmah ogradio od toga kako to nije njihova nadleznost.

Comment

• miroslavm
                CBC Senator
                • 13.02.2007
                • 208
                • Beograd, Zvezdara

Originally posted by jevtic
                radije cu da platim 30 ili 60 din nego da skidam tablice i slicno.....

a ko radi u centru i parkira duze od 3 sata ne preostaje mu nista drugo nego da na posao krene autobusom. za ovakve slucajevo koji skidaju tablice uveo bi posebne kazne....
                Dakle ,subota,npr pre podne,idem u centar u kupovinu,garaže pune, a auto mi treba da to prevezem.Zona 1 ograničena na 1sat. Šta onda?

Comment

• prolupator
                  CBC Senator XXL
                  • 02.09.2005
                  • 3968
                  • Zemun

Miroslave, ti imas para za shoping po centru ? Pa tebi onda auto i ne treba, idi taxijem

@Rendjo: Dobro poznam Zadar i znam da se ceo moze prepesaciti za 15 min, bar oni delovi gde se naplacuje parking. Dodji u neki veci grad da vidis sta je muka s parkiranjem Uostalom, za Zadar i jeste skuter sa 300+ suncanih dana godisnje i ja bih to izabrao...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• zvrle
                    CBC Senator XXL
                    • 01.11.2005
                    • 961
                    • Beograd, Batajnica
                    • Golf 4

Originally posted by miroslavm

Dakle ,subota,npr pre podne,idem u centar u kupovinu,garaže pune, a auto mi treba da to prevezem.Zona 1 ograni?ena na 1sat. Šta onda?
                    Ja uvek prvo probam u garazi na obilicevom vencu (u 98% slucajeva ima mesta) a ako nema, sacekam malo ili odem do garaze u narodnog fronta,tu uvek nadjem mesto.
                    A ako te mrzi da se cimas, onda parkiraj recimo kod zgrada perko puta hajata i sednes na bus (75,65,95,16,77...) i u centru si za 5 min.
                    “Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”

Comment

• SAAB PoWeR
                      CBC Senator XXL
                      • 26.04.2005
                      • 1394
                      • tu iza coska(Milwaukee USA)

dobra fora sa skidanjem tablica , ali dali je vredna 30-40 dinara , koliko je vec parking .
                      nece ni to dugo trajati
                      ovde gde sam ja sda , izbacili novi zakon , ako nadju vozilo bz tablica , odmah ga pokupe , ili ako ima tablice a nisu odgovarajuce za vozilo na kome se nalaze , odmah ga pokupe , verujem da ce silicni sistem i u srbiji da se primeni , ljudi vide sta se desava
                      kao sto sam jednom napisao
                      dobijes kaznu
                      10 dana 40 dinara , ako neplatis , svaki dan cena ide nagote , imas rok od 30 dana , neplatis , ode ti vozacka i raspise se poternica za hapsenje , dobijes poziv na sud , nedodjes , par godina zatvora , tako se bar ovde radi , i ljudi placaju na vreme
                      _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• Rendjo
                        CBC Senator XXL
                        • 26.06.2006
                        • 340
                        • Zadar HR

Originally posted by prolupator
                        :

@Rendjo: Dobro poznam Zadar i znam da se ceo moze prepesaciti za 15 min, bar oni delovi gde se naplacuje parking. Dodji u neki veci grad da vidis sta je muka s parkiranjem Uostalom, za Zadar i jeste skuter sa 300+ suncanih dana godisnje i ja bih to izabrao...
                        Istina

Comment

• LuccaGabazzi
                          CBC Senator
                          • 16.09.2005
                          • 294
                          • pole position

Nije problem platiti 30-40 din nego je problem u tome sto ne mozes duze ostati na parkingu od 1, 2 ili 3 sata, zavisi od zone. Ja sam imao problem sa firminim vozilom, zivim u centru gde je max parkiranje 3h. Dobijem slobodno popodne i ne mogu da izblejim kuci nego moram da se sklanjam, menjam zonu ili sta ti ja znam. Veliko cimanje. Da bi se opet parkirao u istoj zoni moras da sacekas 40 min.

Sto se skidanja tablica tice evo jedne finte na koju je moj drugar prolazio: skine tablice, stavi papir na kome pise neki levi registracioni broj npr BG 23-456 i na taj broj su mu pisali kaznu. Registracija koja pocinje sa dva broja samo policija moze da ima. Sakupio ih je brat bratu 30. I nista, ni jednu nije platio. Primer nije za pohvalu ali sta je tu je.

Ne znam ko je pomenuo nosenje napustenih kola, od te price nema nista. Ta sluzba koja se bavi time je ocajna. U mojoj ulici stoji neki krs koji se nije pomerio vec 3-4 godine i na pamet im nije palo da ga odnesu. I te akcije odnosenja koje organizuju desavaju se jednom u ne znam ni ja koliko.
                          Billionaire Boys Club

Comment

• X9
                            CBC Senator XXL
                            • 28.06.2005
                            • 3179
                            • Wien-Sabac
                            • RX-8 i X-9

samo u zadnje dve godine sam imao oko 3000 eura rashoda zbog ne pisanja Parkscheina(mali listic koji kupis i na njemu ima sat,minut,datum i dozvoljena duzina parkiranja)ili zaboraljanja istog da ga produzim...
                            http://www.wien.gv.at/finanzen/abgaben/ ... cheine.jpg
                            e sada zivim u delu Beca gde je parkiranje slobodno,tako da sam i tu muku pregurao...
                            "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• BRABUS
                              CBC Senator XXL
                              • 15.10.2004
                              • 2399
                              • London

Ne znam ko je pomenuo nosenje napustenih kola, od te price nema nista. Ta sluzba koja se bavi time je ocajna. U mojoj ulici stoji neki krs koji se nije pomerio vec 3-4 godine i na pamet im nije palo da ga odnesu. I te akcije odnosenja koje organizuju desavaju se jednom u ne znam ni ja koliko.
                              Neznam kako to funkcionise, ali ne mozes li da ih pozoves da odnesu ? Ucinio bi sebi i komsijama uslugu...

Comment

Working...
                              X