za i protiv sledecih vozila?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Čiča
    CBC Senator XXL
    • 14.12.2005
    • 1621
    • Beograd, Vidikovac

za i protiv sledecih vozila?

Pitanje je sledece,

nova vozila

1.Opel Meriva Z13DTJ (55 KW, 75 KS, 1.3) enjoy oprema

2.Opel Zafira (Z19DTL (74KW, 100 KS) enjoy oprema

3.Mondeo 4vr 2.0 TDCi 115KS

4.Focus C-MAX 5vr 1.8TDCi 115KS

5. peugeot 307 1.6 HDI (sa bogatim paketom opreme)

Posto na predstojecem sajmu bice nekih popusta pa mi je potrebno sto vise vasih misljenja ili licnih iskustava.

Nadam se da tema nije previse bezvezna, ali meni ili tome kome je potrebna je svaki savet dobrodosao.

Hvala
    0
    Opel Meriva
    0%
    0
    Opel Zafira
    0%
    0
    Ford Mondeo
    0%
    0
    Ford Focus C Max
    0%
    0
    Peugeot 307
    0%
    0
    Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
    "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic
  • NemaN
    CBC Senator XXL
    • 29.11.2004
    • 1560
    • munze

pa stavi glasanje ....
    I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• Vocko
      CBC Senator XXL
      • 25.04.2005
      • 4556
      • nBGd

Mondeo, a pezoa izbaci slobodno kao opciju...

Comment

• Čiča
        CBC Senator XXL
        • 14.12.2005
        • 1621
        • Beograd, Vidikovac

Pa ne mogu ja ovde da postavim glasanje, ali mi treba upravo pisana rec, za i protiv i zbog cega?

"Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• Vocko
          CBC Senator XXL
          • 25.04.2005
          • 4556
          • nBGd

Mondeo - zato sto se pokazao izuzetno dobro u exploataciji po pricama i po gomili testova koje sam video i to bas sa tim motorom. Zatim, jer je on luxuzna limuzina za razliku od ostatka koji si naveo.

Ne znam sta Meriva ("mali" gradski auto), koji je, meni, izuzetno ruzan trazi u ovoj prici, zato se na nju necu ni obazirati.

Zafira vs C-max... Ova dva automobila su ista klasa i to je ok za uporedjivanje, ali nazalost slabo znam o oba, jer me nikada nisu interesovali. Doduse u Cmax-u je provereni TDCi motor iz Focusa, a koliko se secam taj je bio u starijim Mondeo-ovima.

Pezo - em sto je najslabiji motor, em sto ga ne volim Doduse u prilog mu ide bogat paket opreme (sta god to znacilo), ali on nije ni u jednoj klasi gore pomenutih automobila.

Uostalom videces i sam da ces uzeti Ford-a , za prosli sajam, a i u toku cele godine su imali odlicne promocije i pogodnosti za kupce.
          Mi zamalo ne uzesmo Focus-a, ali u tom trenutku nismu bili ovako pogodni uslovi za kredit (nisu ni sada, ali znato bolji nego u tom periodu).

btw jos ako se potrefi da im je ostalo proslogodisnjih modela, eto veselja u vidu dodatnog popusta ili jaceg paketa opreme po istoj ceni.

Nije da gajim neku ljubav prema Fordu, breni i bobi (grand motorsu), ali su na mene ostavili veoma pozitivan utisak kao glavni zastupnik svojom profesionalnoscu, kao i servisom (a posedujem forda iz 1997).

Comment

• TAZZ
            Banovan
            • 30.05.2005
            • 1409
            • NBGD,SERBIA

Pazi...
            ZAFIRA i MERIVA...
            MONOVOLUMENI! Porodicna auta barem po meni...
            Mondeo LIMUNZINA
            FOCUS i PEUGEOT HATCHBACK...

Za koju namenu je auto?

Comment

• Čiča
              CBC Senator XXL
              • 14.12.2005
              • 1621
              • Beograd, Vidikovac

posto je ili se pojavio novi mondeo ovaj je sa cenom od 20k eura uz opremu (nema kozu) i (xenone) nekako jako dobra ponuda.

Meriva je tu kao jos jedna opcija, ali ne kao nesto sto se poredi sa ovim ili onim, vec kao opcija.

Znaci ne treba porediti klase, vec ako postoji neko licno iskustvo, bio bih vam veoma zahvalan da ga podelite sa mnom.

Pa auto je prvi ili drugi u porodici. Znaci gleda se auto koji ce biti porodican za 20-30k km godisnje, za jos uvek cetvoroclanu porodicu sa dvoje male dece, i da odrzavanje bude u nasoj zemlji "zadovoljavajuce" tipa cena, servisni interval, garancije, a uz to da potraje 5-6 godina dok je pod kreditom.

Mozda sam dao malo podataka sta trazim, ali generalno to bi bilo to.

Auto nije za posao tipa da se u njemu "tera" nesto sem putnickog prtljaga.

Comment

• CLD
                CBC Senator XXL
                • 08.02.2005
                • 1225
                • Belgija - ranije Luna-Chico

jedino sam vozio 307, ali sa 2.0 HDI motorom, koji je ima cip tuning i isao je stvarno dobro, sad ni ovaj 1.6 nije izgleda los jel ima 110 konja, unutra je stvarno dobro uradjen auto sa puno opreme, ovaj sto sam vozio je imao digitalnu klimu, senzore za kisu, svetla, nije imao kozu i navigaciju.
                Dobar auto za otoren put ali i za po gradu.
                Ovaj auto je vozio moj brat skoro 2 godine i u tom periodu nije imao nikakvih problema, mada i to je kratak period da bi imao problema sa autom.

Ja volim generalno Peugeot, tako da bi izabrao njega.

Comment

• Čiča
                  CBC Senator XXL
                  • 14.12.2005
                  • 1621
                  • Beograd, Vidikovac

Ovo je vec misljnje, hvala.

Ajmo dalje?

Comment

• mirdza
                    CBC Senator XXL
                    • 14.03.2005
                    • 2437
                    • Katowice (PL) / Banja Luka
                    • AGP / W126

kolega ima 3X 307 izmedju ostalog 1.6hdi (2 su 2.0hdi). auto je sasvim OK i ide manje vise kao 2.0hdi. generalno uzevsi, minusi su: sijalice (pregorijeva makar jedna sedmicno...neka greska) i uopste elektronika (senzor in/out temperature, board komp, i sl.). upravljivost je dobra ali imas osjecaj da vozis monovolumen (prednja sajba daleko ispred vozaca).

C-max veoma hvale auto novinari (ne znam koliko objektivno) i navodno je veoma tvrd ali ima odlicnu upravljivost.

mondeo sam vozio (ali 2.0 benz i ST220) i definitivno bih se odlucio za njega
                    Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• Vocko
                      CBC Senator XXL
                      • 25.04.2005
                      • 4556
                      • nBGd

Originally posted by TAZZ
                      FOCUS i PEUGEOT HATCHBACK...

Za koju namenu je auto?
                      Focus Cmax je sve samo ne hatchback... Isto je sto i Zafira...

Comment

• Vladd
                        CBC Senator XXL
                        • 09.07.2006
                        • 581
                        • NBG

Od izabranih, odlucio bih se za Pezoa 307, opel i ford ne podnosim, sto zbog precenjenosti, ruznog izgleda i mentaliteta, kako naseg, tako i "nemackog". Mizerija od opreme, za masne pare, a daleko su od nekadasnje "trajnosti i pouzdanosti".

Mondeo posebno, zbog nekoliko "selent recall"-a, na pocetku proizvodnje, da li su savladali greske ne bih zeleo da proveravam, sa mojim parama.

A Fokus, kod nas kosta kao Mustang kabrio...zasto, ne znam, kvalitet je dobar ali ne odgovara ceni, realno, auto za Balkanski mentalitet sa dopunom "puno para"...

Od Opela, jedino Astra, nova mi lici na nesto sto bih vozio..Zafira i Meriva, i imenima "vuku" na Yugoistok , monovolumeni za nasu belu kugu, sa dosta pregradica i kutijica..naravno 1k€ za svaku fiokicu...

Uostalom, nemoj da zaboravis da su Ford i Pezo zajedno razvijali dizel motore, tako da je poredjenje sa te strane nepotrebno...HDI, DCi...

Poz.

Pa valjda je namena auta "popust"

Comment

• MOSLER
                          CBC Senator XXL
                          • 27.05.2005
                          • 1064
                          • Niš

U navedenoj grupi Mondeo je najbolji i najracionalniji izbor sto se tice kvaliteta izrade,performansi i lezanja na putu,a i 4 godine garancije nisu za bacanje.Eventualno bi se na tvom mestu odlucio za C Max,ne kazem da su Meriva i Zafira lose ali mislim da je Ford za nijansu kvalitetniji i bolji.Pezo 307 se koliko znam nije bog zna koliko proslavio,narocito zbog cestih problema sa elekronikom.
                          Inace mogao bi da razmislis i o Mazdi 6 i Hondi Akord 2.0 jer i oni ulaze u tu cenovnu kategoriju.
                          A sto se sajamskog popusta tice Zafira na sajmu ima popust od 1400, Meriva 2000, a Mazda 6 cak 2300 evra.

Comment

• mirdza
                            CBC Senator XXL
                            • 14.03.2005
                            • 2437
                            • Katowice (PL) / Banja Luka
                            • AGP / W126

jos nesto u vezi 307 1.6HDI (maloprije razgovarao sa kolegom). u toku prvih 40.000km mu je izduvalo dihtung u turbini i riknuo je amortizer u zamajcu (dvostruki zamajac sa gumenim amortizerom) koji je povukao za sobom unistenje korpe kvacila. auto je pod garancijom pa mu bilo svejedno
                            Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• Čiča
                              CBC Senator XXL
                              • 14.12.2005
                              • 1621
                              • Beograd, Vidikovac

Zafira koliko sam danas cuo od izlagace nece biti na popustu, meriva ima oko 2000 eura, mondeo je oko takodje 2000 eura popusta, a c-max imaju a ovim motorom jedan a sledeca isporuka u junu mesecu

Ali 4 gorine garancije ipak znace, meni licno

Comment

Working...
                              X