Konkretno znam za Škode, da ako kasnije doplatiš još 1000E(u Auto-Čačku) oni ti ugradjuju istu klimu kao i na onim automobilima koji su sa njom fabrički opremljeni!
da li je moguca naknadna ugradnja klima uredjaja u automobile (a da to lepo radi), i da li se ugradjuje nesto posebno, firmirano (webasto itd) ili se moze ubaciti polovan deo istog modela koji je imao klimu
Ja sam se pre par godina raspitivao koliko bi kostala ugradnja u feliciu, i receno mi je oko 3000dem (klima za kucu je bila oko 800dem), i odustao sam, sada je verovatno jeftinije, pogotovo ako hoces da ubacis polovnu klimu, ali verujem i dalje skupo...mislim da to ne moze da se ugradi za par stotina eura (a preko toga se verovatno i ne isplati dati).
A sto se tice toga da na auto bez klime samo ubacite klimu...do skoro sam vozio fiat bravu, i kad sam na njoj menjao lezaj alternatora, majstor je rekao da auto sa klimom ima jaci alternator, i sta ja znam...uglavnom kao nisu isti
Poceo malo da listam owner manual za 164-ku i nadjem da se klima iskljucuje(cela klima je OFF,ventilacija je ON u tom slucaju) pritiskanjem oba dugmeta ECON i AUTO.
"a sto sine lepo ne procitas,nego gledas tu televiziju"--- sto bi rekao moj deda....
Ajde da ne zapocinjem novu temu pitacu ovde - da li je moguca naknadna ugradnja klima uredjaja u automobile (a da to lepo radi), i da li se ugradjuje nesto posebno, firmirano (webasto itd) ili se moze ubaciti polovan deo istog modela koji je imao klimu kao opciju?
primer - audi B4 bez klime, jel moze da se u njega ubaci klima uredjaj sa nekog B4/A4 havarisanog ili stranca? (verujem da je climatronic mozda problem, ali valjda onaj stari uredjaj sto samo duva hladno moze da se ubaci?)
Ako ti je od pomoci imam Audi80 jaje imam klimu u njemu koja je ugradjena u Italiji nisam zadivoljan kako mi hladi bio sam letos kod majstora punio je i nije nista bilo bolje posle mi majstor kaze kako Audi nije nesto za klimu.
I mene interesuje da li me je majstor lozio ili je u pravu klima je obicna A/C
zaboravi, nemoguce. osim ako imas Juga koji je poseban model specijalno za Ameriku.
inace, menja se komplet tabla, sistem grejanja, mora poseban nosac na motoru a ti vise nemas Jugov motor pa je veliko pitanje da li moze i teoretski.
racunaj na bar 2000-3000 evra da bi te kostala ugradnja klime, a to je vise nbego sto sam Jugo vredi obicno.
dakle, zaboravi na klimu jer Zastava nije predvidela naknadnu ugradnju.
nekakve budzevine na nacin da ti isparivac stoji ispod sedista, ili okacen o tablu ispred suvozaca su moguce ali to je tako ruzno i veoma sumnjivo radi da opet nece kostati ispod 1500 eura ni pod razno.
plus, komplet elektro isntalacija u motorskom prostoru se mora menjati, kao i ubaciti ubrizgavanje i kompjuter za motor i klimu ako zelis da radi na nacin slican danasnjim standardima.
ili nadji ako bas hoces Juga, model sa fabrickom klimom proizveden specijalno za SAD godista 88-90.mada je to vraski tesko.
Comment