Honda Legend

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Zeljoni
    CBC Senator
    • 04.05.2007
    • 200
    • Beograd, Vračar

Honda Legend

Dragi HONDA-si,
    Postoje "automobili" koji sluze da se prvezete od tacke A do tacke B i ima ih mnogo ali Vi to vec i sami znate. Honda Legend se voli i obozava!
    Posedujem Hondu Legend 2.7 coupe i ne bih je tako lako prodao iako je 1989 godiste. Sada sam u fazi kupovine dr. kola ali naravno Legend ostaje. Bice dobar i za mog sina. Da li u ovoj Srbiji ima jos Legendasa?
    reklama obrisana
    Pozdrav!
    Zeljko
  • level3
    CBC Senator XXL
    • 29.01.2006
    • 857
    • BGD, V.B. Karaburma

Dragi Zeljoni,

svaka cast na Legendu.
    Ima ih ali malo.
    Slucajno prva poruka, pa odmah na reklamu.
    Do reklame ima da se ucestvuje debelo na ovom forumu.

ZATO!

procitaj pravila foruma ovde

Kad obavis potrebnu proceduru mozemo da nastavimo sa druzenjem.
    Dotle ce ti ova tema biti zakljucana
    www.hondaclub.co.rs = SeXution - Revolution - Hondaution =

Comment

• -Vedran-
      CBC Senator XXL
      • 03.10.2004
      • 3255
      • Beograd

Tema otkljucana!
      Daj nam neke slike...
      Power of dreams !!!

Comment

• Zeljoni
        CBC Senator
        • 04.05.2007
        • 200
        • Beograd, Vračar

Honda Legend

Hvala na otkljucanoj temi!

Za sada samo moje impresije o automobilu a posle ako mi klinci pozajme moj fotoaparat eto i slika.
        Znaci 1989 godiste, generacija I, 2700 cm3, sa katalizatorom 169 hp bez 179 hp (naravno ovaj je bez) a samo za teritoriju Japana je napravljeno negde oko 280 komada sa turbinom i 270 hp, kupe, koza, automatic 4 brzine, motor koji je trenutno unutra presao je oko 180.000 km. Ulje na sredini sipkice. Al felne standard 15". Laganica voznja kroz grad sve dok ne proradi kick down e onda nastaje ludilo, zakucavanje za sediste kazaljka obrtometra ide do 6200 pa padne na 4700 pa ponovo... to je u drive modu, medjutim ima i sport mod u kojem rade 3 brzine i posebno dugme S4 kojim ukljucujes i cetvrtu brzinu u sport modu. E to je prica za sebe od 0 do 220 km na sat je bukvalno borba da izadjes iz sedista, to je za automatic i krajnja brzina, ubrzanje je negde oko 8s. Tezina oko 1380 kg. Po mom misljenu Nissan je iskopirao izgled Legenda za Skyline.
        Honda je pravila motore za Rover (825,827) tako da se nesto moze iskoristiti od Rovera. Potrosnog materijala ima i moze da se nadje.
        Losa strana su zadnji rubovi (sredjeno sad ce na farbanje) i imao sam problem naravno sa automatskim menjacem (savet ne popravljati nego naruciti polovan). Jedini problem sa motorom da se nekad cuju ventili ali se to resava sa nekim boljim aditivom.

Za sada toliko, Veliki pozdrav!

Comment

• JAPANX
          CBC Senator XXL
          • 10.08.2006
          • 2159
          • Beograd

ma legend je san snova

samo nije za nase "dzepove"

Comment

• foRce
            CBC Senator
            • 03.11.2005
            • 213
            • Novi Beograd
            • Honda Accord Sport, Rover 600

Svaka cast za Legendu obavezno neke slike sto pre.Isti motor se ugradjivao u rover 800 coupe,tacnije 827 vitesse koji deli platformu sa Legendom.Jako je redak model,kupe sam video samo jednom na Umci u servisu,bio je crne boje.A par puta sam video i Legenda saloon ali model posle tvog recimo '97 godiste.Pozdrav i uzivaj.

Comment

• AreOut
              CBC Senator XXL
              • 22.07.2006
              • 590
              • Zabjelo

Re: Honda Legend

Originally posted by Zeljoni

Za sada samo moje impresije o automobilu a posle ako mi klinci pozajme moj fotoaparat eto i slika.
              Znaci 1989 godiste, generacija I, 2700 cm3, sa katalizatorom 169 hp bez 179 hp (naravno ovaj je bez) a samo za teritoriju Japana je napravljeno negde oko 280 komada sa turbinom i 270 hp, kupe, koza, automatic 4 brzine, motor koji je trenutno unutra presao je oko 180.000 km. Ulje na sredini sipkice. Al felne standard 15". Laganica voznja kroz grad sve dok ne proradi kick down e onda nastaje ludilo, zakucavanje za sediste kazaljka obrtometra ide do 6200 pa padne na 4700 pa ponovo... to je u drive modu, medjutim ima i sport mod u kojem rade 3 brzine i posebno dugme S4 kojim ukljucujes i cetvrtu brzinu u sport modu. E to je prica za sebe od 0 do 220 km na sat je bukvalno borba da izadjes iz sedista, to je za automatic i krajnja brzina, ubrzanje je negde oko 8s. Tezina oko 1380 kg. Po mom misljenu Nissan je iskopirao izgled Legenda za Skyline.
              Honda je pravila motore za Rover (825,827) tako da se nesto moze iskoristiti od Rovera. Potrosnog materijala ima i moze da se nadje.
              Losa strana su zadnji rubovi (sredjeno sad ce na farbanje) i imao sam problem naravno sa automatskim menjacem (savet ne popravljati nego naruciti polovan). Jedini problem sa motorom da se nekad cuju ventili ali se to resava sa nekim boljim aditivom.

Za sada toliko, Veliki pozdrav!
              Haha borba za sjediste da te provozam malo na motoru sta bi onda rekao

Btw taj turbo motor je 200 konja ne 270 (2.0 DOHC masina).
              http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c

Comment

• Zeljoni
                CBC Senator
                • 04.05.2007
                • 200
                • Beograd, Vračar

Re: Honda Legend

Originally posted by AreOut
                Originally posted by Zeljoni
                Haha borba za sjediste da te provozam malo na motoru sta bi onda rekao

Btw taj turbo motor je 200 konja ne 270 (2.0 DOHC masina).
                Dragi prijatelju,
                Slucajno sam vozio Suzuki 1100 EF kasnih 80-tih i kako moj prijatelj iz Bele Crkve kaze "Znas za onaj osecaj kada **** oseti sic" e pa znam.

A sto se tice onog turba, procitaj ovo:

This is what makes Legends move. Smooth, powerful, reliable - just some of the many positive qualities of this engine.
                The origin of this wonderful powerplant comes from Honda V12 Formula 1 engine, just 6 cylinders less and adapted to
                work at lower RPM range. First of the series was 2.5L version in 1986, in 1988. 2.7L followed. The construction was
                a success, the same engine was used for Rover 800-series until 1996. and even later for some Korean luxury cars.
                Also the later, 3.2 and 3.5 liter Legend, NSX and Accord 6-cylinder V-shaped engines are quite a much the same.

VERSIONS
                There are three slightly different modifications of this engine - 161 HP, 169 HP and 177 HP. The first of those was
                made for Acura Legends and is adapted for lower-octane gasoline. 169 HP engine is standard on European versions
                with catalytic converter, 177HP is Euro/Japan Honda Legend engine WITHOUT a catalytic converter. Generally, it is
                possible to replace converter with suitable resonator box on any 169HP engine to release those 8 "missing" horses

2700 TURBO ?
                Yes, there really was also "mythical" 2.7L Turbo engine produced in very limited series. This modification has twin
                turbo setup, different ECU and some more minor changes to produce up to 270 horsepowers. This was a sort of
                experimental car, only about 250 pcs. of 2.7TT cars (all Coupes) were produced for Japanese market exclusively,
                which makes Honda Legend with this engine modification extremely hard to find.

PROBLEMS:
                There's generally only one problem typical to this engine - valve lifters tend to click. Many of owners have tried
                to quiet the lifters but the only complete cure would be to replace sticked ones. However, I've got quite a good results
                by using some oil additives. Clicking lifters are actually harmless to the engine, but can hurt owners ears and brains

Comment

• AreOut
                  CBC Senator XXL
                  • 22.07.2006
                  • 590
                  • Zabjelo

http://www.carfolio.com/specifications/ ... 2990&Honda

Na ovom linku ima samo 2.0, btw masina je sa 1 bregastom po glavi (tj. 2 ukupno)

Comment

• foRce
                    CBC Senator
                    • 03.11.2005
                    • 213
                    • Novi Beograd

Danas sam naleteo na jednog Legenda 2.7i koji se ne vozi vec duze vreme(steta).Sve je fabricki, ima krem kozu i drvo.Evo par slicica,izgleda da je u kvaru a sigurno nije ni registrovan.

@Zeljoni.....jer ovo kao tvoj Legend?

Comment

• Zeljoni
                      CBC Senator
                      • 04.05.2007
                      • 200
                      • Beograd, Vračar

Napusteni Legend

[quote="foRce"]Danas sam naleteo na jednog Legenda 2.7i koji se ne vozi vec duze vreme(steta).Sve je fabricki, ima krem kozu i drvo.Evo par slicica,izgleda da je u kvaru a sigurno nije ni registrovan.

@Zeljoni.....jer ovo kao tvoj Legend?

Jeste, samo sto je moja srebrna sa tamnom kozom ali to je taj model. A gde si je video i da li si njusnuo kakav je menjac?
                      E a najveca bruka da sam kod kineskog trznog centra (pre par godina)video Legenda (boja staro zlato) kao mog ali 100% prelepog a vozi ga neki matori, sedi kinez sa gospodjom a meni automatika u kvaru aaaaaaaa samo sto se nisam slogirao.

Pozdrav!

p.s. uskoro i slicice

Comment

• foRce
                        CBC Senator
                        • 03.11.2005
                        • 213
                        • Novi Beograd

@ zeljoni

Legenda sam pokusao da slikam unutra,ali nisam uspeo jer su stakla jako prljava od lipe,ali cak sam i siguran da je manual menjac.A nalazi se kod onih zgrada blizu Super Vera na Novom Bg-u.

Comment

• Zeljoni
                          CBC Senator
                          • 04.05.2007
                          • 200
                          • Beograd, Vračar

Honda Legend - Slicice

Evo konaco i malo slicica.
                          foRce hvala.

Comment

• NemaN
                            CBC Senator XXL
                            • 29.11.2004
                            • 1560
                            • munze

izgleda ocuvano ...samo mu malo ovi plamenovi ne stoje
                            I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• AreOut
                              CBC Senator XXL
                              • 22.07.2006
                              • 590
                              • Zabjelo

Super je ocuvan

Comment

Working...
                              X