TAXI sluzba - koji automobil se pokazao najkorektniji?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

Re: TAXI sluzba - koji automobil se pokazao najkorektniji?

Od polovnjaka se najvise isplati auto koji je u najboljem stanju za one pare koje dajes i zelis da das.
    Odrzavanje je najjeftinije odog automobila koji poznas i za koji imas najpouzdaniju, najbrzu nabavku delova i dobrog majstora kom verujes.
    C4 nije za taxi, Corolla je skroz OK, ali kosta dosta da se kupi. Mondeo je do 00, ali Vectra je najoptimalnija, pogotovo ako nadjes zadnje serije, one nemaju nikakvih boljki.
    Diesel/plin ?! Tvoj izbor - sve ima i vrline i mane, ako si taxista ili ides u taxiste on da znas sta pricam, Ako ne znas - ni nisi za taxistu.
    Ekonomija na taxiju?! U smislu goriva?! - Kupi Corsu A, Golfa 2 ili sl. - to je ekonomicno.
    Svi motori istih karakteristika u vozilima koje si iazlistao jednako i trose u istim realnim uslovima.
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• T1T0
      CBC Član
      • 15.03.2010
      • 12
      • Zrenjanin

Hvala na odgovoru.E sad,konkretno,da li bi ti predlozio vectru dizela ili benzinca sa plinom?Mnogi tvrde da su Opelovi benzinci mnogo bolji.Nasao sam veoma povoljne vectre u inostranstvu 2004-2006god...

Comment

• Srdjan
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 2416
        • Bajina Basta/Beograd

Opelovi benzinci tesko da su bolji od Fiatovog 1.9 multijet-a, ako uopste moze da se tako poredi. One dizele koje treba da izbegavas u Opelu su 2.0dti motori zbog elektronike pumpe koja zna da crkne. Npr, dobar izbor u Opelu ti je 1.8i 125ks ako hoces varijantu sa plinom. Inace to je tezak auto pa ne ocekuj malu potrosnju i sa plinom. Po meni Vectra 1.9cdti je jako lepa kombinacija.
        Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• gorans
          CBC Senator XXL
          • 09.03.2010
          • 1525
          • Beograd

Stilo SW 1.9 Mjet.

Comment

• aleksabgd
            CBC Član
            • 04.12.2009
            • 84
            • beograd

Mercedes C200 cdi
            Mercedes C220 cdi
            Mercedes C220 cdiT -karavan
            Mercedes E220 cdi
            Mercedes E22o cdi T -karavan
            Najisplativija varijanta je 2001-2003 godiste,konkretno dobar primerak sa oko 200000km u inostranstvu kosta 4500-5000 evra.Jednostavno Mercedes je napravljen za takvu vrstu eksploatacije ...

Comment

• T1T0
              CBC Član
              • 15.03.2010
              • 12
              • Zrenjanin

ali to su sve motori preko 2000 kubika,a ti znas koliko kosta registracija za takav auto...skoro je duplo skuplja nego za auta ispod 2000cc
              dobro,u Beogradu se isplati uzeti tako nesto...Jer tamo se obrce mnogo veca lova u taxiju nego u unutrasnjosti,tako da za nekog taxistu iz BG,dodatnih 250e za registraciju nije nista...

sta bi predlozio za unutrasnjost?

Comment

• dellas032
                CBC Veteran
                • 04.07.2008
                • 119
                • Beograd / Čačak

U Čačku u taxiju sam se vozio u loganu sa 430 000km, auto se ne gasi jer ga voze 2-3 vozača. Sver škripi ali i krš je ako kortlja i obavlja posao, kažu da motor nije diran, 1.4 je motor. Još jedno iskustvo, tamo ima tzv octavia taxi, sad voze nove oktavije, a do pre 3-4 god su vozili one stare i ni jedna nije imala ispod 450 000km na satu, isto se nisu gasile. Ni jedan motor nije rađen koliko sam čuo, samo su održavane u Auto Čačku. Kad bi našao neki primerak stare octavije tour 2004-5 da nije baš puno prešao, to bi bilo idealno.

Comment

• T1T0
                  CBC Član
                  • 15.03.2010
                  • 12
                  • Zrenjanin

hvala puno na odgovoru...pa da ,to su wv motori.jako ko zemlja!

Comment

• dellas032
                    CBC Veteran
                    • 04.07.2008
                    • 119
                    • Beograd / Čačak

To je onaj stari motor 1.9TDi 90ks.

Comment

• T1T0
                      CBC Član
                      • 15.03.2010
                      • 12
                      • Zrenjanin

i mali potrosac.Cak i malo jaci motor 2.0 TDI 100kw trosi ispod 7l dizela...Hvala puno na pomoci

Comment

• gorans
                        CBC Senator XXL
                        • 09.03.2010
                        • 1525
                        • Beograd

Ja sam imao VW TOURAN 2.0TDI DSG 103kw i po gradu je trosio oko 9l a na otvorenom oko 5l. To mu dodje 7l prosek.Moj je bio bas TAXI verzija sa 7 koznih sedista i maksimalnom opremom.Kupio sam ga u Kelnu sa pravih 165000km i platio ga 5000e jer su mislili da mu je menjac pri kraju jer je zvonio a u pitanju je bio zamajac.Auto je odlican ali ces ga tesko naci ispod 350hkm i 5000e,ja sam imao malo srece da naletim na takav primerak.Vozio sam ga 20hkm i u principu bio zadovoljan ali taj auto ipak trazi dubok dzep za odrzavanje.Imao je fabricku instalaciju za taximetar i tablu kao i panik tastere skrivene na 2 mesta.Evo i neka fotka

Comment

• bjdarko
                          CBC Početnik
                          • 09.03.2011
                          • 9
                          • Srbija

Moj prijatelj ima taxi službu i najbolje su se pokazale Dačije na plinu! Odličan odnos cene i perfomansi!

Pozz!

Comment

• gorans
                            CBC Senator XXL
                            • 09.03.2010
                            • 1525
                            • Beograd

Naj bolje ali za koga i koliko? Za musterije sigurno nije naj bolje resenje da se vozi u Daciji.Kada bi sve musterije razmisljale kao ja,svi koji voze Daciu,Zastavu,Ladu itd. mogli bi da parkiraju jer kada sam prinudjen da idem Taxiem obavezno biram MB,BMW,Audi i slicno jer vec kad placam istu cenu bez obzira u kom se autu vozio,necu da se vozim u krsu.

Comment

• StudentBGD
                              CBC Senator XXL
                              • 18.12.2007
                              • 1027
                              • Beograd

A u Taxiju ima toliko Audija i BMW-a pa mozes da biras
                              Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• prolupator
                                CBC Senator XXL
                                • 02.09.2005
                                • 3968
                                • Zemun

Brate, al' ovde ima lupetanja ... kad mi se žuri, zovem i sedam u prvi koji stigne, kad imam vremena, tražim bolji, veći auto, zavisno od svrhe (prtljag, leto/klima...) ...
                                A i taxi toliko retko koristim da je milina. Em' su preskupi, em su prebezobrazni (većina, ali ogromna)...
                                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

Working...
                                X