Znam, ispao sam magarcina,ali sta sada?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Paja Chutura
    CBC Član
    • 31.05.2007
    • 47

Znam, ispao sam magarcina,ali sta sada?

Otvorio sam ovu temu danas vec na dva foruma,ali da vidim sta ce te vi da kazete jer ste ipak strucnjaci
    Naime,u oktobru prosle godine kupio sam auto kome u saobracajnoj stoji da je 1999.Pokusao sam da ga prodam pre 20-tak dana i kupim neki noviji. I jedan fin cova ,nesudjeni kupac, mi je otvorio oci tj. pokazao i dokazao da je auto 1996.Zamislite moj bes,razocarenje.Nazalost,nije to jedina greska koju sam napravio.Auto sam kupio od coveka koji nije vlasnik.Jos uvek nemam ni ovlascenje.Imam samo papir na kome smo nas dvojica rucno ispisali kupoprodajni ugovor.A auto mi se sada i ne prevodi ovakav kakav je.E,sada ja vas pitam sta da radim?Da odem u policiju i prijavim,sta ce se desiti?Auto je nelegalan samim tim jer je uvezen prosle godine kao euro 3,a ocigledno posto je 96 ne moze biti euro 3.Nemojte molim vas da mi predlazete samo da ga bijem.Vec sam na uslovnoj zbog "nasilnickog ponasanja".A da je zasluzio batine,kao onaj prethodni,jeste.Cak i vise od toga.Video da sam ja opusten,i zavlacio me za ovlascenje.Sada po njegovim recima ovlascenje otpada jer taj vlasnik nije spreman da mi da ovlascenje nego da pravimo kupoprodajni ugovor i da prevodim auto.Uhhhh!Sta bi mu radio,samo da znate..Ajde,ljudi pomagajte :x
    P.S.Valjda je svima jasno,ali da ponovim-Nikada ne kupujte auto na brzinu,bez strucnjaka i provere da ne biste bili kao ja(pogledaj naslov teme)
  • Djolee
    CBC Veteran
    • 03.04.2006
    • 160
    • Nis

Ako se auto po saobracajnoj vodi na 99. a nisu mu radjene brojke onda je legalan.
    Za ovlascenje i prenos moras sam da vidis,ali i ja da prodajem auto ne bi ga dao na ovlascenje vec bi trazio prenos.
    Nisam od neke pomoci,ali to je to.

Comment

• kilson
      Moderator
      • 09.10.2004
      • 3216
      • NoviBGD
      • AR 75 GT

Nema tu sta; ili da ti vrati pare ili uzivaj i vozi.

Ocigledno je taj lik imao varijantu da progura automobil kao evro 3. Znajuci situaciju i da je MASA automobila podmladjena i to kroz fazon prve registracije (koja se gledala pri onom ranijem uvozu do 6 god. starosti), te da se ista masa automobila svakodnevno vozi i nema problema generalno necesh ni ti.

Pitanje je samo da li si previshe platio. Btw, ja bih verovatno vratio automobil nazad.
      Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Srdjan
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 2416
        • Bajina Basta/Beograd

Uzivaj i nista ne proveravaj u Sup-u.. Prodaj ga takvog kako jeste, naice neko ko nece znati kako da proveri pravo godiste i to je to... Nemoj da se nerviras bezveze... Veliki broj automobila koji je dosao iz uvoza je podmladjen i uvezen kao euro3 a da to nije videlo euro3...
        Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• TETAK
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 3034
          • Čačak, Srbija

Auto definitivno nije legalan.Da bi se promenilo godište ili bilo koji drugi podatak o automobilu potrebno je na?initi falsifikovanu dokumentaciju i upotrebiti je.To je ujedno pojednostavljeni opis krivi?nog dela falsifikata.
          Najbolje rešenje je da od lika(ako možeš) uzmeš lovu i vratiš mu auto.Ako odeš u policiju i podneseš krivi?nu prijavu za prevaru, bi?eš u pravu i prijava sigurno opstaje, ali ostaješ bez auta koji je sigurno bar predmet carinskog prekršaja(možda i nešto gore) i kao takav se oduzima.Naravno lika,po tvojoj krivi?noj prijavi, sigurno dobijaš na sudu(imaš ugovor sa njim bez obzira u kojoj formi), ali ako od njega ne može ništa da se prinudno naplati, ostaje ti samo da ponoviš krivi?no delo zbog koga si prijavljivan.
          Zna?i, nadji na?in da to djubre ubediš u neophodnost povra?aja novca!
          Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

oktobar 2006- maj 2007, prošlo je više od 6 meseci i sumnjam da postoji neka ?vrsta mogu?nost da vratiš sada ve? koriš?eni auto.
            pominješ i da auto nije kupljen (na zakonom propisani na?in, što uklju?uje i prevodjenje) od pravog vlasnika a to je jedino onaj koji je naveden u saobra?ajnoj dozvoli.
            sva ostala lica, nisu vlasnici ve? samo korisnici po ovlaš?enju da mogu koristiti / upotrebljavati vozilo.

dakle, prvi korak da bi ti uopšte mogao da prodaš ikome vozilo, je da ga kupiš- da budem jasan ne pri?am o novcu jer on nije dokaz vlasništva.ž

zna?i da sklopiš ugovor ne stariji od 15 dana sa vlasnikom ?ije je ime u saobra?ajnoj dozvoli.
            zatim platiš porez, prenos i sprovedeš ragistraciju na svoje ime tako da u saobra?ajnoj piše tvoje ime (i adresa).
            tek tada si ti postao pred zakonom vlasnik i dalje možeš da prodaješ.

ako prodaješ ovako kako je sada prakti?no uzimaš novac a nisi u stanju da zakonski prodaš/ preneseš sva imovinska prava kupcu ve? je i dalje vlasnik onaj ?ije je ime u saobra?ajnoj.

auto je jedna od roba koja je posebno obeležena i uvek bez izuzetka se kupuje isklju?ivo od lica koje poseduje saobra?ajnu dozvolu na svoje ime (adresu i ostale podatke iz li?ne karte).

nažalost u poziciji kakvoj si sada, najbezbolnije je smatrati auto takvim kakvim ga definišu papiri po godištu jer je to godište utvrdila i overila pe?atom i potpisom država tj državni nadležni organ- MUP i tehni?ki pregled.

to pod pretpostavkom da dokumenta kao takva nisu vešta?ka, tj ?ist falsifikat.

sve i da ho?eš da ispraviš napisano u dozvoli na pravo stanje to koliko znam nije mogu?e tako lako, svaka slede?a registracija i svaki slede?i prenos vlasništva se bazira na podacima iz saobra?ajne dozvole koji se prepisuju od strane tehni?kih pregleda i overavaju pe?atom i potpisom da odgovaraju datom vozilu.

ako insistiraš na promeni podataka o vozilu može se desiti da ti traže da dokažeš ti atestiranjem to što želiš u nadležnoj instituciji koja overava izmene na vozilu.

po meni, nisi ni prvi ni poslednji gde je takva falinka u papirima, a svi su ti papiri bar prema MUPu i državi legalni jer ih je ona sama i izdala.

za?arani krug naše administracije, kolateralna šteta si i ti kao i budu?i vlasnik i prošli vlasnici.

prosto mislim da ostaviš tako kako je, prviše je muke da ispraviš krivu drinu i ubediš administraciju da je njihova greška.
            a opet se svodi na isto, osim što ?e i formalno auto biti nešto manje vrednosti zbpg špve?anja starosti vozila.
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• Laki GSi
              CBC Senator XXL
              • 15.10.2006
              • 2426
              • Beograd-Vozdovac

pazi ako vec "nesmes"da ga ti bijes onda nadji nekog drugog! Ako odes u SUP trazi ce auto da se doveze u stanicu i verovatno ces ostati i bez kola i bez para! Nego ti pritisni tog balvana sto ti je prodao auto,uzmi kintu nazad i vracaj mu to djubre!

Tako je moj stric imao problem medjutim on je cimnu sestru u Irskoj da mu proveri auto,pa joj lepo murija banula u gajbu poceli nju da maltretiraju gde je taj auto,a on naravno u Srbiji! Stric kad je cuo za to otiso odma kod tipa na gajbu evo ti auto,zvali muriju odma i rok za pare mesec dana okrenuo se i otiso. Doso za metar dana sa gijom gde su para,aha tu su ok,hvala,prijatno!

Nema ti druge ako pocne da se qrebeca
              Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141
                • Beograd, barajevo-zemun
                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

pazi ako vec "nesmes"da ga ti bijes onda nadji nekog drugog!
                al ti je preporuka, dobro da nisi potegao pištolje
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• Paja Chutura
                  CBC Član
                  • 31.05.2007
                  • 47

Hvala vam svima,pomogli ste mi dosta.Mada ste mi otvorili neke nedoumice.Znam ,recicete b*dala,ali ja nisam spreman da nekom uvaljujem ovakav kakav je.Posteno radim i zaradjujem i te kombinacije su mi strane.Sta znam,prvo bi me bilo sramota da me neko provali prilikom pokusaja prevare,male su sanse da cu da naletim prvo na ovcu kao sto sam ja.A i taj ce da provali kad tad,i sta onda-treba da me zove,pljuje i ili da naletim na nekog veceg ludaka od mene.Kakve su mi sanse da ga prodam kako jeste.Da li bi ga neko kupio kao 96,a sa saobracajnom 99?Auto je prosao tehnicki pregled,slaze se br. motora i sasije sa ovim iz saobracajne. Legalno zaveden u SUP-u,to sam odmah proverio.Ma,bilo kakvo nasilje otpada ,i o tome sam razmisljao u afektu i ne samo zato sto mi je uvalio stariji auto,vec zato sto je bezobrazan.Non-stop nesto laze,maze.Tesko cu milom da vratim pare,a sila mi se kao sto rekoh ne koristi.A i po kojoj ceni?Da li da mu i oprostim nesto samo da se izvucem iz ovoga,ili budem do kraja bezobrazan,pa i da trazim ono sto sam i ulozio.Ne znam,i dalje nisam pametan...

Comment

• GT
                    CBC Senator XXL
                    • 01.12.2006
                    • 337
                    • Beograd

Evo da probam ja...

Ti vise sa njim nemas nista koliko sam ja shvatio, znaci... Odes na tu adresu iz saobracajne,:"Dobar dan, dobar dan!" Lepo coveku objasnis kako stoje stvari, zamolis ga da napravite kupoprodajni ugovor, ti platis porez, registrujes automobil na sebe, pa posle kako ti volja!

Znas kako, kad vidim da neko prodaje podmladjen auto prosto mi se smuci jer ne moze da me laze! Hajde do godinu dana pa i nekako, ali tri godine to je cist bezobrazluk i gotovo! Ali nije to uopste tako strasno kako se cini, jedino sto se osecas prevarenim, ali ako vec znas onda je OK, ne mozes da imas nikakvih problema jer je takvih automobila mnogo, tako da ne treba oko toga da se uzrujavas!

Sredi to vlasnistvo, pa onda polako razmisli sta ti je ciniti...
                    "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

• *IvanT*
                      CBC Senator XXL
                      • 30.01.2005
                      • 3234
                      • Srbija, Beograd, Kara

Preko 90% automobila uvezenih u zadnje 2-3 godine je podmladjeno i po pravilu su ti automobili uvezeni iz Italije, jer je italijanske "papire" najlakse falsifikovati.
                      Da stvar bude jos gora, vecina kupaca nezna da je auto podmladjen, a kada kasnije dodje do prodaje, opet su retki oni koji se razumeju.

Vozi tako i uzivaj, ili prodaj auto nekome ko se ne razume i to je resenje.
                      http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Rendjo
                        CBC Senator XXL
                        • 26.06.2006
                        • 340
                        • Zadar HR

Ma radije bih ga gurnuo u rijeku nego da budem idiot ko što je ovaj pa da svjesno ljude varam..ne znam što da ti kažem.Žao mi je što imaš problem ali ja znam kako bi mu isterao pare al ne želim da potičem nekog na zlo il da netko nastrada zbog toga što sam nekom dao ideju.Skini mu cijenu za 1000 eura prilikom prodaje i to je jedini način.Bolje izgubit 1000eura nego obraz.

Comment

• Marko001
                          CBC Senator XXL
                          • 09.09.2006
                          • 1070
                          • Belgrade

Pa kazi auto je 96., prva registracija 99., daj ga za nesto nizu cenu i to je to...

Comment

• TETAK
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 3034
                            • Čačak, Srbija

Ma vidi, jednostavno ponudi auto na prodaju.Spusti cenu i potencijalnom kupcu objasni kako stvari stoje.Ako pristane rizik je njegov.Ako vas kasnije "neko" nešto pripita, ti najiskrenije uputi nadležne na "tvog ?oveka"!
                            Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Paja Chutura
                              CBC Član
                              • 31.05.2007
                              • 47

Hvala svima jos jednom.Danas sam podneo zahtev za preregistraciju na moje ime.Ceka se dva dana,ali od utorka je auto moj i zvanicno.Pa,kada resim da ga prodam uradicu to legalno koliko mogu u ovim okolnostima.Sada cu malo da pricekam posto necu moci da uzmem para koliko sam planirao,pa i Fiat Stilo otpada dok se malo ne konsolidujem.E,sada jos jedno pitanjce.Da li je na piksli i glavi motora broj 96 znaci da je auto 1996.Posto me neki smarac na drugom forumu ubedjuje da to nema veze sa vezom,a da je taj covek koji mi je to rekao samo hteo da mi ubije cenu.Napominjem da su sve cetri cifre na staklima zagrebane i da je auto Peugeot 306.I da covek kada je video da nema cifrica na staklu odmah odustao od auta.Sta kazete majstori?

Comment

Working...
                              X