Znas nesto o benzincima
FORD MONDEO
Collapse
X
-
Ne bas previse, osim da su takodje solidni. Mozda briga manje zbog loseg dizela kod nas, ali veca potrosnja i eventualno kasnije teza prodaja. Vidjao sam 1.8 i 2.0 i cuo sam da je ovaj drugi bolji jer Mondeo ipak ima tonu i po (prazan). E, ako razmisljas o plinu, nesto je bilo reci da mora se ugradjuje neki poseban deo za hladjenje ventila, ali ne znam tacno u koje motore. Ima tu na forumu postova u vezi toga.Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.
Comment
-
-
Jeste, dizelasi, posebno karavani iz uvoza, mislim da im je minimum duplo od onog sto pise na satu. Posebno Italija.Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.
Comment
-
-
Iskreno, malo sam ga preplatio, dao sam 9.000 za 2001. godiste. Bio je u dosta dobrom stanju, imao servisnu, uvoz iz Francuske, a i ja sam se vec bio smorio od trazenja. Verovatno sam mogao da ubijem 500 evra.
Vidim da su limuzine skuplje od karavana. Ne znam sta tebi treba, ali po oglasima imas za 8.000-8.500 2002, a mozda cak i 2003. godiste. Ukoliko se odlucis, mogu da te spojim sa likom koji dovozi iskljucivo Mondeo, pa vidi sa njim.
Takodje, imam broj momka iz Granda koji prodaje njihova polovna vozila, nesto u fazonu kad ljudi zamene staro za novo. Znam da je imao jednog benzinca dosta povoljno, ali mislim da ga je prodao.Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.
Comment
-
-
Benzinci su takodje odlicni.
Bitna razlika je da benzinci nemaju ovaj karakteristican problem sa plivajucim zamajcem te bih ja to odmah uracunao kao jos 1100 evra razlike u ceni u korist benzinca, kad tad ce te docekati kvar zamajca na dizelu.
Comment
-
-
Originally posted by VW_POLO_1.4Koje je godiste? Koliko si ga platio?
Ako imas neku sliku postavi.Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
Comment
-
-
O benzincima ne mogu nista da ti kazem jer nemam ama bas nikakvog iskustva niti licnog niti onog rekla-kazala.
Mondeo II,98god. kupljen pre 5god.i placen nekih 7500-8000 sa predjenih oko 300000(na satu bilo 140000),uvezen iz nemacke....
Od prvog dana kada je doteran i ocarinjen ostao je na parkingu jedno 2-3 dana posto sam cekao na delove iz svabije(kaisevi,spaneri...). Od opreme ima klimu,grejac prednje sajbne,el.sediste,abs,srs X2,i jos neke gluposti.
Od prvog redovnog servisa pa do danasnjeg dana stvarno ni jedan ozbiljniji problem osim otkazivanja prednjeg desnog senzora za abs,pu,pu,pu da se neureknem. Zhteva iskljucivo originalne delove koji i nisu tako skupi kao sto mnogi pricaju,a toliko su kvalitetni da kad zamenis neki deo bukvalno i zaboravis vise na taj problem. Inace moj auto ima fabricki 4xventilirajuci disk (ovo sam ti nagovestio jer verujem da neces ni jedan dizel naci u ovakvoj varijanti kocenja) i kada je doslo do zamene zadnjih diskova stavljeni su neki italijanski koji mi je nakon 6000 puko i od tad vise nikad nista niti italijansko niti francusko ma iskljucivo original! Za predjenih 120000 kod mene ja prosto imam samo reci hvale jer se bavim gradjevinom i karavani su mi itekako potrebni i naravno sluze da zarade pare za sledeci,a ovaj je to vec davno uradio za dva nova. Kada sam planirao kupovinu imao sam povoljnu kombinaciju za pasata 2000god.ali svi su mi rekli pa cak i ljudi koji ga voze da se manim tog sra*a iz prostog razloga sto riknjava ko nenormalan i preporucili mi mondea. Inace kad sam ga ja kupio verujem da ih je bilo svega nekoliko komada u Srbiji ali sad ih ima na svakom cosku sto znaci da su se pokazali perfektno i na polju mehanike i na polju finansija.
Za odnos cene i kvaliteta prosto ne postoji bolji izbor jer su stvarno prave male ladje na tockovima. Moj dizel,nije uopste za neku jurnjavu,a pritom i ne moze da ti priusti neku brzinu iz mesta ali kad se zaleti onda ide sasvim solidno i moj sam testirao 200 mu je plafon. Ukoliko planiras benzinca ispod 1.8 nista jer je auto tezak skoro 1,5t i treba motor da ga izgura. 1.8 ti je varijanta naj,najmanja ali 2.0 motor mu idealno lezi i sasvim solidno vuce takvu limuzinu. Inace to GLX sto si napisao odnosi se na nivo opreme.
Evo nadam se da sam ti pomogo sa nekim informacijama pa ako te jos nesto interesuje ti slobodno pitaj!Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
Comment
-
Comment