Treba mi auto visoke klase, koji ce u naredne 3-4 godine preci oko 200000 km. Dvoumim se izmedju Mercedesa S klase i Audija A8, ono sto moze da se uveze, znaci 2001 godiste i mladji. Auto ce prelaziti sigurno 50000 km godisnje, mozda ne prve godine, ali od druge ce sigurno toliko prelaziti. S'obzirom da su u pitanju velike godisnje kilometraze, u obzir dolaze ili dizel ili plin. Za Mercedesa dvoumim se izmedju S320 CDI i S320 konvertovan na plin, a kod Audija A8 3.0 na plin ili neki ekvivalentni dizel.
Sta je jeftinije za eksploataciju u toj klasi i za takvu kilometrazu?
Od dizela me odbija to sto mi ipak deluje kao skuplja varijanta i po pocetnoj ceni i dalje po eksploataciji, a i zbog kvaliteta naseg dizela, ne bih da rizikujem neki jaci kvar zbog toga, posto auto jednostavno ne sme da stoji, mora svakodnevno da se vozi.
I sta je pouzdanije da li S klasa ili A8? Nekako mi Mercedes deluje izdrzljivije.
Kakvo je vase misljenje?
Sta je jeftinije za eksploataciju u toj klasi i za takvu kilometrazu?
Od dizela me odbija to sto mi ipak deluje kao skuplja varijanta i po pocetnoj ceni i dalje po eksploataciji, a i zbog kvaliteta naseg dizela, ne bih da rizikujem neki jaci kvar zbog toga, posto auto jednostavno ne sme da stoji, mora svakodnevno da se vozi.
I sta je pouzdanije da li S klasa ili A8? Nekako mi Mercedes deluje izdrzljivije.
Kakvo je vase misljenje?
Comment