Visoka klasa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jovan30
    CBC Senator
    • 07.05.2006
    • 322
    • Beograd

Visoka klasa

Treba mi auto visoke klase, koji ce u naredne 3-4 godine preci oko 200000 km. Dvoumim se izmedju Mercedesa S klase i Audija A8, ono sto moze da se uveze, znaci 2001 godiste i mladji. Auto ce prelaziti sigurno 50000 km godisnje, mozda ne prve godine, ali od druge ce sigurno toliko prelaziti. S'obzirom da su u pitanju velike godisnje kilometraze, u obzir dolaze ili dizel ili plin. Za Mercedesa dvoumim se izmedju S320 CDI i S320 konvertovan na plin, a kod Audija A8 3.0 na plin ili neki ekvivalentni dizel.

Sta je jeftinije za eksploataciju u toj klasi i za takvu kilometrazu?
    Od dizela me odbija to sto mi ipak deluje kao skuplja varijanta i po pocetnoj ceni i dalje po eksploataciji, a i zbog kvaliteta naseg dizela, ne bih da rizikujem neki jaci kvar zbog toga, posto auto jednostavno ne sme da stoji, mora svakodnevno da se vozi.

I sta je pouzdanije da li S klasa ili A8? Nekako mi Mercedes deluje izdrzljivije.

Kakvo je vase misljenje?
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Ako planiras i zimi da ga vozis, ukljucujuci tu i sneg i kisu, a da ne razmisljas da li ces u sledecoj krivini sleteti s puta jer jer putare opet iznenadio sneg u januaru ili zbog stajace vode u kolotragu - Quattro rules

Mada...3.0 benzinac u autu od neke 2 tone, da predje 200.000 za tako malo vremena, u nasim uslovima eksploatacije...treba ga BAS dobro odrzavati, prilicno naporan zivot za tako malo motorce...
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• jovan30
      CBC Senator
      • 07.05.2006
      • 322
      • Beograd

Da bice vozen i zimi. Zato sam razmisljao o alternativi za Mercedes u vidu S350 4matic ili S500 4matic.
      Auto mi ne treba da bih se ja vozio u njemu nego zato da bi ga rentirao sa vozacem. Bezbednost je naravno na prvom mestu (bas me interesuje ko bi usao posle u auto ako bi mi sleteo sa puta).
      Po planu koji sam uradio auto bi sigurno prelazio dosta godisnje, racunam da bi za 3-4 godine menjao za drugi.

Od Audija me odbija to sto nasi ljudi ipak hoce da se voze radije u Mercedesu nego u Audiju a meni treba da se auto non stop vozi, trebao bih da istrazim trziste ili da platim nekoj agenciji da uradi za mene istrazivanje da li bi ste pre rentirali Mercedes S klase ili Audi A8, mada mislim da bi odgovor bio pre za Mercedesa, a da auto uzimam za sebe ipak bi bio Audi i BMW daleko pre Mercedesa.

Comment

• mirdza
        CBC Senator XXL
        • 14.03.2005
        • 2437
        • Katowice (PL) / Banja Luka
        • AGP / W126

i ja sam za audi
        a 4.2 ne trosi mngo vise nego 2.8 (ni ne znam za 3.0) a jeftiniji je u nabavci (makar je tako u PL)

EDIT
        bjezi od 4-matic! mnoogo skupo u odrzavanju (makar bilo kod W124 i W210)
        Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• GT
          CBC Senator XXL
          • 01.12.2006
          • 337
          • Beograd

Mercedes je neki valjda simbol luksuza, u ovoj zemlji pogotovo, da li bukvalno ili sarkasticno nije vise ni bitno!
          Audi ne zaostaje cini mi se, ali je to vise politicarski automobil, dok je Mercedes za sire narodne mase, prepoznatljiv oblik koji nije menjan jos od rata definitivno budi najlepse uspomene na staru miniku, taxi mecku i nepoderivu 124!
          Ne znam koga ces da vozis, ali ako uzmemo u obzir vecinu u Srbiji, Mercedes je zvucnije ime i imaces vise posla sa njim!

Odrzavanje nece biti jeftino ni za jedan od ova dva, ali verujem da nema neke velike razlike u ceni, bezbednost zavisi u mnogome od vozaca ako mene pitas...
          "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

• jovan30
            CBC Senator
            • 07.05.2006
            • 322
            • Beograd

Kao sto sam rekao, da uzimam za sebe, uzeo bih sigurno Audi A8 4.2 quattro. Ali ovde je problem u tome sta vise drugi vole a ne ja.
            Tih nekoliko firmi koje se bave ovim poslom u Beogradu imaju Mercedes S klasu sto se tice limuzina visoke klase (ili neku streech americku limuzinu), samo jedna firma ima BMW sedmicu. Sto se tice jeftinije varijanta visa srednja klasa, tu postoje i Audi A6, i Mercedes E klasa ova novija, i BMW petica. Cak jedna firma iznajmljuje i Opel Vectru C sa vozacem.

Ja bih sada poceo sa jednim polovnjakom visoke klase, pa da vidimo kako ce se posao razvijati i da li ce posle trebati jos jedan auto bilo visoke bilo vise srednje klase.

Sto se tice cene iznajmljivanja za Mercedes S klasu ona se u ovim firmama krece od 60 eur do 120 eur na sat (sto vise sati, to je jeftinije, takodje i jeftinije je ako se prelazi vise stotina km).

Meni je bitno da se auto vozi sto vise. Ne bih voleo da ako uzmem Audi A8 da vise stoji nego sto se vozi mada s'druge strane A8 nema ni jedna firma, pa bi mozda zbog toga bio i ekskluzivniji (mislim na noviji A8 2002 i mladji) u odnosu na S klasu iz 2001.

Inace niko ne prica da li bi pre uzeli dizel ili plin za ovakvu varijantu, plasi me kako bi reagovali na voznju na plin klijenti. Ja sam svestan da je to savrseno bezbedno, ali otkud znam sta ce pomisliti neki klijent.

Comment

• BRABUS
              CBC Senator XXL
              • 15.10.2004
              • 2399
              • London

U Nemackoj je tipican auto za tip usluge koju ti hoces da nudis - S klasa. Iznajmljivali smo par puta auto sa vozacem i mislim da je kostalo 400e + PDV po danu. Ispred zgrade u kojoj sam radio je uvek bilo par komada koji su cekali nekoga. Bili su ili S320/400 CDI ili S320/500 benzinci. BMW-a skoro da nije bilo, a kad jeste, onda 730d. Audi jako retko, takodje. Mercedes obavezno crn, sa tamnom kozom.

Moj glas ide za Mercedes. Na stranu to sto licno mislim da je udobniji i generalno vise nudi u toj klasi (doduse za vise para), ali prvenstveno zbog to ga kakvu percepciju ljudi koji uzimaju takve usluge imaju. Generalno ih ne interesuje koji je brand, niti su veliki ljubitelji ili se razumeju u automobile, ali upravo je takvim ljudima Mercedes sinonim za luksuz. Sto se izbora motora tice, korisnike usluga to uopste ne zanima. Njemu je bitno da stigne na vreme, bezbedno i ima ljubaznog vozaca. U visokoj klasi se ionako iz motornog prostora nista ne cuje Generalno su se motori u Mercedesu bilo koji jako dobro pokazali i mogu preci mnogo bez problema. Audijev 4.2l uz pravilno odrzavanje je nepoderiv, mnogo firmi i vlada ga imaju, mozes da pitas po koliko imaju na satu

Negativno iskustvo sa A8-micinim Tiptronic-om na dizel motorima, u restyling verziji stare A8-mice (2001) i prvim serijama nove A8 (2003). Prijatelju je na prvom crkao na oko 200.000, drugog je zezala elektronika na menjacu ispod 100.000.

Comment

• stefanves
                CBC Senator XXL
                • 10.12.2006
                • 1351
                • BG

Ja sam za S klasu, ali ne crnu, npr. crvene boje mislim da bi bila atraktivnija, jer proslo je vreme ono kada se vozis u crnim kolim ati si jeba*.Audi mi nekako ne uliva utisak visoke klase, i + ima ga mnogo u BGD-u, a kada vidim S klasu ipak se malko zagledam
                Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• TETAK
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 3034
                  • Čačak, Srbija

A-8 obavezno, odli?an kompromis dinamike, voznih karakteristika i elegancije.Problem je što svi ti modeli bez obzira na godinu produkcije imaju ogromne troškove održavanja i registracije, bar za nas normalne.Proveri samo koliko košta zamena kaiševa?
                  Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Vladan
                    CBC Senator
                    • 18.08.2005
                    • 248
                    • Vuko.ebina
                    • e46 325i

Pa dobro, ipak ce imati odakle da ga odrzava sa gore navedenim cenama. Meni licno bi vise bio interesantan Mercedes kad bih iznajmljivao kola.

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

Kao putnik bih svakako vise voleo Mercedes, a kao vozac Audi naravno. Mislim da je to misljenje i vecine ljudi u ovoj drzavi ... forumu, kako god...
                      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• monkey
                        CBC Senator
                        • 14.11.2006
                        • 286
                        • Porec, Hrvatska

maserati quattroporte!! taljanski predsjednik se vozi u njemu. nije losa alternativa, ne vidja se svaki dan... problem bi bio jedino naci polovnog..

Comment

• Vladan
                          CBC Senator
                          • 18.08.2005
                          • 248
                          • Vuko.ebina
                          • e46 325i

Covek se dvoumi izmedju Mercedesa i Audija. Nemoj ga dodatno zbunjivati.

Comment

• jovan30
                            CBC Senator
                            • 07.05.2006
                            • 322
                            • Beograd

Maserati odlicno izgleda, i sve je super, ali problem je u tome sto je on mnogo skup, a meni je cilj da sto pre vratim ulozeno i krenem da zaradjujem.
                            Audi A8 3.7 ili 4.2 bi me kostao oko 20000 eur, a S klasa 350 ili 500 4matic oko 21-22000 eur 2003 godiste u inostranstvu+ carina kod nas, jedino sto ne znam da li ja placam PDV s'obzirom da mi je to osnovno sredstvo za rad.

Jedino me brine to kako bi reagovali klijenti kad bi videli da je auto na plin s'obzirom na predrasude kod ne obavestenih... ja moram da imam sto nize troskove, zato mi plin odgovara.

Comment

• milannik
                              CBC Senator XXL
                              • 23.12.2004
                              • 1455
                              • Niš

A sto klijenti moraju da znaju da je na plin?

Comment

Working...
                              X