Auto pogodan za vucu prikolice sa gliserom...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Horsepower
    CBC Senator XXL
    • 29.12.2005
    • 2000

Jos jednom: ko je tebi sta rekao?

Comment

• CLD
      CBC Senator XXL
      • 08.02.2005
      • 1225
      • Belgija - ranije Luna-Chico

Originally posted by Marko001
      Originally posted by 206
      Pa bez mnooogo Nm nece mu bas prijati, a sa lamelom se unapred pozdravi
      verujem

a koji onda auto da planiram kao sledeci a da nije mnogo skup? verovatno mi treba dizel zbog obrtnog momenta?

da li bi mogli da prodju laguna II 1.9 dci ili mondeo II 2.0 tdci?

ne znam koliko tacno konja imaju, mislim oko 130 da oboje imaju... ali verujem duplo vise NM od moje benzinske omege.
      pa eto vidi ovaj traktor sto Horsepower postavlja, vuce 15 tona, tako da ces da sacuvas lamelu i da uzivas u voznji, jedino sto hoce ponekad da potrosi malo vise.

Comment

• 206
        Admin od ispočetka :)
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

A verovatno kosta jedno 300$ pa predstavlja jako dobru vrednost za dati novac.
        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Marko001
          CBC Senator XXL
          • 09.09.2006
          • 1070
          • Belgrade

pa ono sto znam je da VW 2.0 tdi ima 320 NM i 140 konja, a ovi (laguna i mondeo) ako se dobro secam imaju malo manje, racunam oko 290-300.

a planiram od bg do grcke i nazad,do istre i nazad, do budve i nazad, nije bas malo

jedino sto ne bi vukao jos svoju tezinu, jer ako camac ima 600 kg ukupno i prikolica nemam pojma koliko, ne verujem da ima vise od 200 kg, to je 800, a auto ima skoro duplo vise...

Comment

• Horsepower
            CBC Senator XXL
            • 29.12.2005
            • 2000

Nema tog automobila sa pristojnom cenom koji ce bez problema izvuci camac iz vode.
            Moj jedan prijatelj iz Idaha ima camac koji je tezak nekih 1,000 pounds (450 kg). On vozi Chevrolet Silverado sa 5.3L V8 motorom i 295 hp. Kad sam letos bio kod njega odluci on da odemo do Snake River. Video sam tad licno koliko treba pickupu od 295 hp da uzvuce jedan camac prosecne velicine iz vode. Na pravcu je isao bez problema, ali kad ga je vadio iz vode i usao na uzbrdici pickup nije ni malo jednostavno objavio posao.

Comment

• CLD
              CBC Senator XXL
              • 08.02.2005
              • 1225

A verovatno kosta jedno 300$ pa predstavlja jako dobru vrednost za dati novac.
              da to sam zaboravio da navedem kao dobru stranu.

Nego salu na stranu, sto ne bi uzeo karavan omegu sa nekim jacim motorom i uzivancija, prostora koliko hoces.

Comment

• 206
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

A prtljag, gorivo, putnici i te sitnice?

Ja bih ti iskreno savetovao da ponovo razmislis o tome...ne zbog auta i mogucnosti da sve po povezes, vec zato sto ne da ce papci da ti se otegu, vec je toliko ZAMORNO slepati prikolicu sa ne malim teretom na toliku razdaljinu, ako na to nisi navikao ili radio to vec par puta ranije...

Comment

• Marko001
                  CBC Senator XXL
                  • 09.09.2006
                  • 1070
                  • Belgrade

Originally posted by Horsepower
                  Nema tog automobila sa pristojnom cenom koji ce bez problema izvuci camac iz vode.
                  Moj jedan prijatelj iz Idaha ima camac koji je tezak nekih 1,000 pounds (450 kg). On vozi Chevrolet Silverado sa 5.3L V8 motorom i 295 hp. Kad sam letos bio kod njega odluci on da odemo do Snake River. Video sam tad licno koliko treba pickupu od 295 hp da uzvuce jedan camac prosecne velicine iz vode. Na pravcu je isao bez problema, ali kad ga je vadio iz vode i usao na uzbrdici pickup nije ni malo jednostavno objavio posao.
                  pa zasto bih ga ja vadio iz vode, vidjao sam na moru da ih vade dizalicom i stave na prikolicu i teraj...

Originally posted by 206
                  A prtljag, gorivo, putnici i te sitnice?

Ja bih ti iskreno savetovao da ponovo razmislis o tome...ne zbog auta i mogucnosti da sve po povezes, vec zato sto ne da ce papci da ti se otegu, vec je toliko ZAMORNO slepati prikolicu sa ne malim teretom na toliku razdaljinu, ako na to nisi navikao ili radio to vec par puta ranije...
                  pa dobro, rekao sam, ja, zena, dete i prtljag, oko 250 kg ukupno osim ako mi se zena ne ugoji

a verujem da je zamorno, ali za sve postoji prvi put do sad sam vukao par puta jedino obicnu prikolicicu

Comment

• Horsepower
                    CBC Senator XXL
                    • 29.12.2005
                    • 2000

Originally posted by Marko001
                    pa zasto bih ga ja vadio iz vode, vidjao sam na moru da ih vade dizalicom i stave na prikolicu i teraj...
                    Ovaj moj prijatelj ubaci prikolicu u vodu i onda stavi camac na nju. I onda izvuce oboje.

A brod je inace bio slican ovom, samo veci.

Comment

• Marko001
                      CBC Senator XXL
                      • 09.09.2006
                      • 1070
                      • Belgrade

pa dobro, verujem ali on ima "truck" od 300 konja

ja sam planirao da mi ga oni i spustaju i vade sa dizalicom... platim 50 evra ili koliko vec naplacuju tu uslugu i to je to. gde ja sa obicnim autom da izvlacim gliser.

Comment

• Horsepower
                        CBC Senator XXL
                        • 29.12.2005
                        • 2000

Zbog cega onda i ne platis nekome da ti odveze gliser po potrebi? Ili iznajmis kola po potrebi?

Comment

• 206
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Mora da su ti US kamioni malo vece kante nego sto sam mislio ako imaju problema sa 450 kila camca - kako li sam ja izvukao neke 2 tone iz vode, uzbrdo, u 2.brzini, nikad necu znati. Ovi evropski precenjeni automobili to nekako lakse rade, izgleda.

@Marko

Izvucices ga i bez dizalice, ako dodje dotle (nije bas da nece da oseti, ali...)

Zbog cega onda i ne platis nekome da ti odveze gliser po potrebi? Ili iznajmis kola po potrebi?
                          Kostala bi ga pomenuta relacija kao pola glisera.

Comment

• Horsepower
                            CBC Senator XXL
                            • 29.12.2005
                            • 2000

Marko, sta odlucio da odlucio - nek ti je sa srecom.

Ja ako se ikada odlucim vratiti u Srbiju (u sta bas sumnjam) obavezno dovozim pickupa svog. Ali stvarno nemam nameru da se vracam, barem ne uskoro.

Comment

• CLD
                              CBC Senator XXL
                              • 08.02.2005
                              • 1225

ma i nemoj da se vracas sta ces u Srbiji, i onako ti nista nije dala, a ako se vratis i dovezs pickupa brzo ces odustati od njega.

Comment

• Marko001
                                CBC Senator XXL
                                • 09.09.2006
                                • 1070
                                • Belgrade

Originally posted by CLD
                                sto ne bi uzeo karavan omegu sa nekim jacim motorom i uzivancija, prostora koliko hoces.
                                pa ako mislis na omegu B, ne znam koji to ima prikladan motor za ovo... ima jedino 2.5 tds, to je valjda bmw-ov dizel motor, ali oslabljena verzija za opela i nemam pojma koliko on ima konja i NM, jer koliko znam to je motor starije koncepcije od ovih koje sam pominjao...

ali mi se takve varijante preko 2.0 bas i ne svidjaju jer preko 2.0 deru sa registracijom, osiguranjem i taxama... ako bas mora uzeo bih naravno i 2.5, ali ako 2.0 tdci moze da obavi posao bez posebnih problema onda mi se ne uzima...

[
                                kakvo ti je bre ovo cudo? pa ovo nije ni gliser ni brod ni camac, nesto peto...

Comment

Working...
                                X