Cudna situacija

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vladan
    CBC Senator
    • 18.08.2005
    • 248
    • Vuko.ebina
    • e46 325i

Cudna situacija

Dobro mozda nije bas toliko cudna ali nikad mi se ranije nije desilo pa reko' da se raspitam.
    Vozio sam oko 20h ulicom J.Gagarina ka blokovima. Nema sanse da sam presao 70km/h i poslednji sam presao sine(posto rade nesto tamo na raskrsnici kod buvljaka, postoji preusmeravanje pa se prelaze ne bas plitke sine) i zaostao za kolonom posto sam dosta nizak. E sad mali pacov me zaustavlja(tamo kod onog drveta, standardna lokacija u J.G.)i nesto se ispaljuje kao pokusava da bude sluzben ali mu ne ide i kao trte mrte vozio sam 82(ogranicenje 60)?? + nisam se vezao . Rek'o kako 82?? preispitujem se, nema sanse, uzima mi dokumenta i daje dobro uhranjenom kolegi u 307-ici. Sad razmisljam da ga napusim ali svejedno ce mi naplatiti pojas pa ako budem fin mozda i prodjem. On tu nesto pokusava da me natera da ponudim $$$ a ja mu kazem pisi kaznu. Nije mi pravo da pise i prekoracenje kad nisam kriv pa ipak odlazim do kolege. On tu nesto gde radis, jesi li osudjivan(??? ) itd... Ja pitam pa gde sam vozio 82 a on kao 400-500m nize?? i to merio onom pucaljkom iz 1912. Mislim ocigledno je uhvatio nekog drugog plus mnogo daleko za taj praistorijski tip plus nema ni da mi pokaze dokaz sa radara snop preveliki...ma nema bas nista. Debeljko kao ajde sad cemo da proverimo ako nemas nikakav prekrsaj onda ovo nije problem (znaci ja vec u nesvest od izjava). Mali pacov dobacuje : i pojas i pojas!!. Ja se pravim lud ne dam ni dinara. Debeljko upisuje moje podatke u neku svesku. Stize provera sa centrale da sam i on kao izvoli dokumenta.
    E sad ja zbunjen: ovaj...a kazna? - "Pa sta kad nemas nista kod sebe". Odlazim sa nevericom i imam jedno pitanje: Da li moze da mi pise nesto naknadno posto nije popunjavao nikakav formular? Kapiram da mu je ono cisto za evidenciju, rutinske kontrole i sl.
  • Kanarinac
    CBC Senator XXL
    • 08.10.2004
    • 2870
    • BG,Weedikovac

OF kors
    Mislim ne znam dal sme po zakonu al meni su bar 4-5 puta pisali tako.
    jednom kad sam uzeo skuter nov i idem da mu uradim tehnichki a nemam kako sem da ga odvezem.I zaustavi me 200m od teh pregleda.I ja ga moljakao objasnio situaciju i on kao dobro al popisao me u svesku.I posle par meseci eto meni poziva
    Onda sam kao proshao na crveno (a bilo zhuto )isto kao ajde idi al me popisao i posle par meseci opet poziv itd

I love my

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Pa nisam siguran da je of kors...

Kako moze da ti napise prijavu ako ti na licu mesta, po zaustavljanju posle nacinjenog prekrsaja, ne da apsolutno nikakav papir koji bi morao da potpises?

Po istom principu mogao bi i napamet da pise prijave kome hoce.
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• alt+64
        CBC Senator XXL
        • 27.02.2006
        • 571
        • bgd

of kors

Comment

• prle
          CBC Senator
          • 04.09.2006
          • 223
          • Beograd - Konjarnik

tačno tako, može šta god hoće, tj ne bi trebalo, ali ti teško možeš da dokažeš da je on prekršio pravilo

po zakonu i običan policajac može da ti uzme podatke, ako si radio nešto što je on smatrao nedozvoljenim, pa lepo kada dođe u stanicu, popuni neke formulare i da pokrene tako prijavu

dok se ne reši problem da sudija veruje panduru ološu, ništa od uređenosti

Comment

• BRABUS
            CBC Senator XXL
            • 15.10.2004
            • 2399
            • London

Nebi smeo to da uradi, ali je to prilcino cesta praksa. Desavalo se mojim drugovima jako cesto, da ih pusti uz takvu pricu i da posle par meseci stigne prijava. Najcesce se to desava kad se natezes s njima oko podmicivanja.

Mene jednom zaustavili za brzinu u gradu, ja se razmisljao dal da im dam, dal ne....i on istu foru kao za proveravanje i zapisa mi podatke. Posto nisam imao kod sebe pare za pojas, odem do kuce, vratim se i kazem mu "Evo ti, ali iscepaj taj list is sveske". On kao: "Ne verujes mi?". Kazem "Ne" i on ga pocepa ispred mene i baci na zemlju....htedoh da iskomentarisem nesto, al rekoh dobro sam prosao.

Sledeci put trazi da pocepa tvoje podatke, sto je sigurno, sigurno je

Comment

• Vladan
              CBC Senator
              • 18.08.2005
              • 248
              • Vuko.ebina
              • e46 325i

Ali ja nisam isao tom brzinom. Ne moze da dokaze jer je nemoguce. Sta ce da pokaze na suceljavanju?? Sliku svoje tetke? Jedino ako mi napise za pojas.
              Pa nije valjda da su takve dzukele??? A i ja k'o da sam pao s Marsa.

Comment

• Goran
                Moderator
                • 06.10.2004
                • 535
                • Vrbas

Tvoja rec protiv njegove. Sta mislis kome ce da veruju?
                Originally posted by Dora
                Banovao me Goran
                Ako ne mozes da im objasnis, zbuni ih!

Comment

• greywiendog
                  CBC Senator XXL
                  • 01.12.2006
                  • 421
                  • Stara Pazova

Originally posted by 206
                  Pa nisam siguran da je of kors...

Kako moze da ti napise prijavu ako ti na licu mesta, po zaustavljanju posle nacinjenog prekrsaja, ne da apsolutno nikakav papir koji bi morao da potpises?

Po istom principu mogao bi i napamet da pise prijave kome hoce.
                  Slazem se! Imao sam nekoliko puta ovakve situacije! Ne moze nista naknadno da ti napise i mora da te obavesti odmah da si kaznjen! Ne moze da ti kaze idi, a posle na sud! Takodje, mora da ti pokaze koliko si isao, makar snimio brzinu drugog vozila!
                  Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

• munRu
                    CBC Član
                    • 29.06.2007
                    • 22
                    • BGD

Pa ne pise napamet upisao je tvoje podatke u svesku, kasnije popuni zapisnik i tebi stize poziv od suda. Imao sam takvu situaciju, nazalost ,

Comment

• greywiendog
                      CBC Senator XXL
                      • 01.12.2006
                      • 421
                      • Stara Pazova

Moze da upise podatke ali mora da ti da "racun'! Ne moze tek tako, pa i meni su uzimali vozacku i saobracajnu, ja ostao u kolima, i zvali me posle par desetina sekundi i rekli "Prijatno putovanje"! Da su mi upisali podatke trebali bi da me obaveste o tome, ja bar tako mislim...
                      Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

• uglavnom.bezopasni
                        - 42 -
                        • 03.02.2005
                        • 2235
                        • Novi Sad

Ja sam imao slu?aj da nisam imao saobra?ajnu kod sebe, i platio sam kaznu, kad posle pola godine stiže presuda isto je zapisao podatke na neki papiri?... advokat je u žalbi napisao da je kazna pla?ena na licu mesta i da to utvrde u tim blokovima kazni... nikad više ništa nije došlo.
                        Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                        11.04. 0:12 #2
                        Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Vladan
                          CBC Senator
                          • 18.08.2005
                          • 248
                          • Vuko.ebina
                          • e46 325i

Stanite bre. Pa ovde na forumu je bilo primera da su obarali i ozbiljnije slucajeve. Pa on moze da napise da sam vozio i 150km/h. Nema veze neka stigne meni poziv, mene zanima kako ce ker da dokaze da sam vozio toliko. Ker je u stojecem polozaju sa razdaljine od 400-500m (tako je on rekao) snimio grupu automobila i startovao je mene zato sto sam zaostao pa je mogao lakse da me izdvoji. Snimao je sa nekim praistorijskim radarom sto ocitava samo brzinu bez fotografije. Izmedju te grupe automobila i kera se nalazi signalizacija zbog preusmeravanja. Pa on mora da ima brisan prostor da bi nekog upucao. Ljudi pa nemojte me loziti sa izjavama "sta mislis kome ce sudija da veruje". Pa ja sam na ovom forumu naucio kako da se branim od ovakvih situacija.

Comment

• BRABUS
                            CBC Senator XXL
                            • 15.10.2004
                            • 2399
                            • London

Ne govori se ovde o branjenju od takvih stvari, pita samo covek da li je moguce da mu napisu kaznu u ovoj situaciji...

Comment

• Pole
                              CBC Senator XXL
                              • 05.10.2006
                              • 363
                              • Plandiste,Juzni Banat,Vojvodina/-/-/-/ Garaza: osmaja :)

kod nas u mestu se to desavalo ( nazalost )

a da li sme ili ne sme to vec ne znam

evo i ovo

kod nas je pandur pisao prijavu tipu koji je vozio pod dejstvom a i njegovom suvozacu koji je isto bio "pod utiskom" pod izgovorom da je video ispred diskoteke da je i on vozio

i tako oboje popiju prijave .........
                              zasto krava nosi zvonce...?...?...?
                              pa zato sto joj ne radi sirena :) :) :)

Comment

Working...
                              X