Evo ovako.Ti recimo napravish prekrshaj ko u mom sluchaju.On ti kao oprosti i zapishe podatke.Ti odesh on popuni prijavu dole napishe odbio da potpishe i baci duplikat.Kako cesh ti da dokazesh da on to nije pred tobom pisao i da ti nije uruchio prijavu?Nikako apsolutno
Cudna situacija
Collapse
X
-
Takvu situaciju sam i ja imao...
Nista nije pisao na licu mesta, posle 6 meseci vidim u sanducetu da mi je stigla "posiljka", koju nisam podigao u roku od 5 dana, pa su je vratili posiljaocu. Javio sam se najblizem sudiji za prekrsaje, rekao mi je da ko zna odakle su mi to poslali i da cekam da stigne ponovo... Sledeci put (posle godinu dana), stize obavestenje da se javim u SUP Savski Venac ili ce da me 'apse... Kao, nisam se tri puta !!! odazvao na poziv sudije za prekrsaje, a u stvari nijedan nisam ni primio... Kasnije sam bio kod sudije i platio kaznu... U pitanju je bila voznja neregistrovanog vozila (tj. preparkiravanje)...
Znaci, ako pandur za taj dan nije "ispunio kvotu", nije iskljuceno da te postar obraduje...
P.S. Posle kad sam hteo taj auto da registrujem, vozio sam se 15 dana s kraja na kraj grada (od majstora do majstora), bez tablica, 100 puta prosao pored pandura, nisu me ni pogledali...
Comment
-
-
meni je jednom tako stigla prijava, otisao na sud i objasnio o cemu se radi sve iskreno i sudija me saslusa i kaze slobodan si blabla i posle par meseci mi stigne plava koverta u kojoj je pisalo da sam oslobodjen optuzbe i da sudske troskove pokriva drzava
Comment
-
-
Za situacije kada naknadno dobijete prijavu, i ako ste stidljivi:
1.Pitate, kao ne znate, da li je policija duzna da vam pokze sliku ili brzinu na radaru, jer su to odbili da urade na vas zahtev?
2. Pitate da li oni imaju pravo da budu pogresno parkriani, u kontra smeru, dok obavljaju svoju duznost?
3. Pitate sudiju da li imaju pravo da iskacu pred vas i teraju vas da gazite kocnice da ih ne biste pregazili?
4. Pitate da li su duzni da vam pokazu kalibracioni list (kada je uredja poslednji put atestiran u zavodu za mere i dragocene metale, jer su i to odbili da vam pokzu na vas izricit zahtev, uz komentar "Hajde tamo"?
Za one sa jakim zivcima:
1. Povedete dvojicu drugara koju bili sa vama u kolima, a koje ste prethodno lepo poucili sta treba da kazu. Oni se naravno zakunu da je sve kako ste vi rekli. Po zakonu, teret dokazivanja d aoni nisu bili u kolima sa vama pada na policiju, a njih je dvojica, a vas trojica.
Za one who have balls made of brass, not glass:
1. Uz sve navedeno, pitate zar nije dovoljno sto uredno placate poreze i na gorivo, i prilikom registracije, pa policima mora i na protivzakinite nacine da sakuplja pare, lazno optuzujici gradjane? Zar vi posle treba da postujete takvu policiju?
SVE gore navedeno sam i licno probao, dakle ne pricam na pamet. Za sada, bilans mi je 10 oborenih prijava pritv dve placene, pa vi vidite. Stoji mi tu bilans, nikako da sklopim auto za ludovanje, cim on vaskrsne, popravice mi se i i bilans.
Veoma cesto mozete prekinuti svaku dalju diskusiju tako sto cete poceti vi njih da slikate. Oni su javna sluzba i ne mogu to da vam zabrane. Kod mene u komsiluku, gotovo po pravilu upadnu u jednosmernu ulicu napoako (iz D. Tucovia uz nadvoznjak ka Ruzveltovoj, ali sa pogresne strane). Tri puta sam silazio sa foto aparatom da ih slikam, dva puta su ekspresno pokupili i otisli, treci put je pala i svadja, jer je jedan hteo da mi zabrani da ih slikam. Jel', reko, hajde oduzmi mi foto aparat, izgledaces carobno na video kaseti koju moj sin snima sa zoom-om sa prozora iz one tamo zgrade (lako izvodljivo, rezolucima 1,2 megapikslela u DV formatu, slike k'o bombone, ali u tom trenutku cista laz). Na kraju je njegov kolega izasao i maltene ga na silu ubacio u auto i odose, moze biti i zbog komsija Cigana koju su se porodicno okupili tu).
Pozdrav,
DVVBrzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?
Comment
-
-
sve to stoji ali ipak treba imati i malo vise godina jer mogu pogresno da shvate
btw
idem ja tako vozim crx-a pali mi se zuto ja po gasu i naravno prodjem ...zaustavnja me 1 pandur u kosulji od interventne i govori mi da sam prosao na crveno....
ja izlazim iz kola i ljutito na njega zasto pravis budalu od mene kad znam da sam prosao na zuto....i lik kaze samo prijatno dovidjenja i pusti me....1 u 100 ....I'm not caucasian, I'm championship white
Comment
-
-
Ljudi, u celoj ovoj prici, tvrdim vam odgovorno, ima bar 80% ciste psihologije. Siste APP - Ako Prodje, Prodje.
On pokusava vas da izvacari, a vi mu vracate ravnom merom. Nije njemu do skandala i javnih rasprava na ulici, cak naprotiv. Dakle, ako se postavite kako treba, a treba tako da on proceni da tu nema 'leba, bice frke, oduzece mu vreme, napravice scenu - to im se ni teorijski ne isplati, gubi vreme i rizikuje sa vama, a nema potrebe. Pa vas onda radije pusti, nisu svi takvi.
Probajte fazon sa dva drugara u kolima. Recite nesto u stilu "uostalom, moja dva drugara u kolima ce potvrditi moje reci". On ce da pogleda zblanuto, jer retko zaustvaljaju aute sa vise ljudi unutra (obratite paznju i videcete da je tako), vidi da nema nikoga i kaze vam koji drugari, pa unutra nema nikoga? Vas odgovor glasi: E, teret dokazivanja toga na sudu je na vama, vas dvojica protiv nas trojice, a njih ima isto kao i mojih prekrsaja.
5 puta probano, 5 puta upalilo, iako jednom stvarno jesam isao brze od dozvoljenog, cinjenica, tada sam ja bio malo bezobrazan.Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?
Comment
-
Comment