RX-8 i Z350 u Srbiji...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Skyline GT-R
    CBC Senator XXL
    • 13.02.2005
    • 806
    • Chicago - My Kind Of Town

RX-8 i Z350 u Srbiji...

Ok, drug (iz US-a) hoce da prebaci jedan od ova dva auta za Srbiju.

Postoji mogucnost za jos neke aute ali ova dva su u uzem izboru.
    Tj ostao je samo Z350 jer je Mazda ispala zbog toga sto je cuo da Wankel nezna niko\nema ko da opravlja.

Ovako..da li je to tacno?I ako nije, da li se voze ove Mazde po Srbiji i kako su se pokazale.

Drugo...posto je Nissan skoro siguran...da li ovog auta ima dole.Kako on stoji sa odrzavanjem.

I da...kako oba auta stoje sa tim euro 3 (ili kakvim vec) normama, da li prolaze...itd itd.Kakva je razlika za US i EU trziste.

Thx.
  • BRABUS
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2004
    • 2399
    • London

Ja sam video samo jednu RX-8, i to u Leskovcu, decko je vozi od kad se pojavila. Raspitacu se kako je i gde servisira.

350-tice nisam vidjao, ali sam siguran da ih ima, posto su relativno pristupacni

Comment

• civi
      CBC Senator XXL
      • 26.07.2005
      • 1492
      • Pozarevac

Moj drugar je uvezao novog 350z kabrio iz italije i nije imao nikakav problem, servis redovan u reno -nisan ovlascenom servisu(jako slican ako ne i isti motor ide u pojedine renoe) a sa rx8 nek mu je bog u pomoci, koliko sam ja cuo za sva kolica iz USA trebaju neki papiri iz nemacke (neki institut ebem li ga) pa tek onda da se nosi na neku homologaciju kod nas na carinu
      Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
      - Kako to misliš, kočim?

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

U BG ima nekoliko Z350.
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• gille
          CBC Senator XXL
          • 24.09.2006
          • 593
          • Belgrado

U NS postoje dve RX-8, obe kupljene ovde. Za jednu znam da joj je menjan motor posle 230.000, druga je mnogo manje vožena. Ima ko da servisira, ali je servis preskup.

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ni jedan ni drugi auto ako je pravljen za SAD tržište nije Euro 3, i ne može da se uveze. ( ne zadovoljava tražene standarde).
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• NemaN
              CBC Senator XXL
              • 29.11.2004
              • 1560
              • munze

pa moze da vozi na usa tablice.....

btw samo da potvrdim rx8 ima malo mozda 2-3 u bg-u a 350z ima....jedno 10-15 sigurno....i vishe....
              I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• PINHEAD
                CBC Senator XXL
                • 30.03.2005
                • 373
                • BG, Vidikovac

Video sam ukupno 2 RX-8 sa BG tablama.
                350z ima sto kaze neman bar 5 do 10 komada
                Kolega iz firme vozi crni 350z sa ( crnim felnama ) i nije imao frku sto se servisa tice. A i auto je mrak......kad stisne gas.....brrrrrrr

U svakom slucaju mislim da mu je mnoooogo bolja solucija 350z. RX-8 ti je kao da si dobio blizance automatski I sto se potrosnje ulja i goriva tice, i sto se tice odrzavanja, i sto se tice riknjavanja motora. Jednostavno, auto je suvise komplikovan za odrzavanje za prosecnog vozaca. Skupa je to ljubav, citao sam dosta customer review-a o tom autu.
                A da ne pricamo o tome gde ce da ga odrzava u Srbiji....
                EI9, EJ9, EK9......

Comment

• Rocky Balboa
                  CBC Veteran
                  • 11.06.2007
                  • 165
                  • Novi Beograd, BKII

Sto se uvoza tice iz USA to nije veci problem moze na carini sve da se proveri. Nije tacno da ne moze da se uvozi jer je bitna oznaka motora. U koliko poseduje oznaku koja kataloski ima euro 3 moze da ga uveze a amerikanci su imali stroziji standard od evrope po tom pitanju uvoznih automobila jos 1999, ja sam radio uvoz sa amerima 2003 i nisam imao problema. =] Od kada je uveden u Srbiji Euro 3 standard stvari su se malo promenile ali znam da moze da se uvozi jer neki moji bivsi drugovi to jos rade.

Comment

• starac vujadin
                    CBC Senator XXL
                    • 27.08.2005
                    • 2617
                    • Stari grad

Uvoznik Mazde sa Srbiju Profil upucuje u Madjarsku za servis RX8. Isao moj drug da se raspita za kupovinu, pa su ga gledali "belo" kada je pitao za servis. Definitivno nije auto za Srbiju... Inace ja znam za dve BG (siva i crvena) i LE.
                    350z ima relativno dosta, cak se moj poznanik slupao u jednom (nije zadnji pogon za svakoga ...)

Comment

• M-power
                      Moderator
                      • 10.01.2005
                      • 10060
                      • Bg; Banovo Brdo
                      • CorsaC, astra H,

Da ali je neka frka velika....na njihovim papirima nema nigde naveden euro standard pa treba uzeti uput za neku ustanovu ovde..pa tralala moze-ne moze....bilo je u SAT emisiji detaljno o toj problematici.
                      To date there has never been a faster car built for the public road and,
                      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• HEMI 426
                        CBC Senator XXL
                        • 23.12.2005
                        • 1833
                        • Novi Sad -United States of Liman

Originally posted by gille
                        U NS postoje dve RX-8, obe kupljene ovde. Za jednu znam da joj je menjan motor posle 230.000, druga je mnogo manje vožena. Ima ko da servisira, ali je servis preskup.

jesi li siguran da joj je menjan motor posle 230 000...?
                        Pazi, to je extremno velika kilometraza za auto koji ima 2-3 godine max, a sigurno se nije vozio kao sluzbeni
                        Mora da si pomesao pricu sa nekom od starijih generacija RX7 koje su sve presle toliko...

Koliko sam ja cuo, lik je uspeo na RX 8 ( jer se nije pridrzavao uputstva o gasenju ) da s**** svecice i dugo je cekao da mu stignu one koje trebaju za wankel ....

Sto se tice Z350 tu nije frka. Ima ih po srbiji ( konkretno 3 u ns ) a posto isti motor ide u jos neke nissane i infinity, ima onih koji u sa njim upoznati...

Comment

• gille
                          CBC Senator XXL
                          • 24.09.2006
                          • 593
                          • Belgrado

Ja tako ?uo da se pri?a. E sad dal' je ta?no ili nije...

Comment

• starac vujadin
                            CBC Senator XXL
                            • 27.08.2005
                            • 2617
                            • Stari grad

Taj je logorovao u autu ako je presao toliko za to vreme...verovatno je instalirao neki wc u gepeku da ne mora da izlazi iz kola...

Comment

• luci
                              CBC Senator XXL
                              • 13.03.2006
                              • 1103
                              • odzaci

ima jedna RX 8 na SO table ne znam odakle je tacno

Comment

Working...
                              X