grcka 2004

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ma nema Mondeo vise od 1200-1250kg, Ford je to.
    retki su automobili sa vise od 1300kg neto mase, bez vozaca i tereta.

vecina je oko 1100-1200kg, barem kompakt i srednje klase.

moj Volvo karavan od 4,85m x 1,77m ima nepunih 1350kg u fulll opremi i debelog celicnog lima.
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• bakara
      CBC Senator XXL
      • 29.01.2005
      • 977
      • nBGd

Ma Ok...nemam pojma ali bio je to silan udarac...bas nas je odvalio....sreca da nije pogodio u vrata
      pozdrav

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

nebitno, uvek je gadno kada se guzva lim. vazno je da vama svima nista nije falilo. auto se nekako zakrpi, zaradi, popravi ali sa ljudima to tesko ide.
        imali ste i malo srece, svezajedno dobro je proslo. kada se posmatra sa crne strane mogao je da bude i neki kamion, pu pu.
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• jovan30
          CBC Senator
          • 07.05.2006
          • 322
          • Beograd

Originally posted by bakara
          evo ga auto na povratku kuci...posle placenih 1300e
          evo budim ovu temu, znam da se Bakara verovatno nerado seca tog dogadjaja. Sva sreca da si imao lovu, ne smem ni da pomislim sta bi bilo da nisi poneo vecu svotu novca na more.

Comment

• Marko001
            CBC Senator XXL
            • 09.09.2006
            • 1070
            • Belgrade

Au, ovo je bas u p.m. mora da ti je izaslo na nos to letovanje, jos koliko si para pukao mogao si na sejsele... sreca pa si poneo tolike pare...

kad ovo vidim dodje mi da u zivotu ne idem kolima na more.... bus je zakon

Comment

• bakara
              CBC Senator XXL
              • 29.01.2005
              • 977
              • nBGd

Originally posted by Marko001
              sreca pa si poneo tolike pare...
              U stvari najveci problem i jeste bio u parama, posto se to desilo 3-4 dana pre kraja 2 nedeljnog letovanja. U dzepu sam imao jos oko 300e, zenu i dete...
              Majstor kod koga smo odvezli auto je prvo bio rekao da ce popravka kostati oko 200 eura, ali dok smo dosli u hotel svi u hotelu su vec znali sta se desilo (valjda je policija obavestila) i vec su nam rekli da je zvao majstor iz servisa. Nazvali smo majstora i receno mi je da je na autu sve zivo polomljeno i da ce trebati 1300e da se dovede u vozno stanje. Dal` me je "uradio" pojma nemam ali izbora nisam imao...i prihvatim samo da zavrsi pre isteka vize. I onda se setim da nemam pare, ali sam zvao u Bg i trazio od oca da mi nekako posalje pare, a to su izveli tako sto su odneli 1500e u agenciju (harry m) i dali vlasniku, a on je zvao u grcku vlasnika hotela i on mi je dao 1500e, tako da sam pare imao u roku od sat vremena.

Eh da glupo bi bilo sa moje strane da ne pomenem coveka koji mi je najvise u svemu pomogao...

Auto nalazio u servisu u drugom mestu koje nije bilo tako daleko, ali sam nikada ne bih mogao da se snadjem, od servisa sam dobio visit kartu, seo u taxi i otisao u hotel. U hotelu sam shvatio da sve na vizit karti pise na grckom i da ja to mesto ne mogu naci bez pomoci grka.
              Sutradan sam izasao na ulicu i pitao jednog taksistu da me odveze na tu adresu taj grk (Kirjakos). Kirjakos me je vozio svojim taxijem, tamo me cekao i prevodio za mene, a poslednjeg dana cak dosao i svojim privatnim autom i ako on ne zivi u tom gradu i odvezao me da preuzmem auto.

Covek nije hteo da uzme ni euro, uz sva ubedjivanja da uzme bilo sta...jednostavno je odgovorio da bi to svako uradio, ja sam bio zapanjen i rekao da ja stvarno ne poznajem ni jednog coveka u srbiji ko bi potpuno nepoznatom coveku toliko pomagao a uz to jos da je taksista...?!

Od sada kada idem kolima na more vise nikada ne idem bez visa kartice...
              pozdrav

Comment

• Marko001
                CBC Senator XXL
                • 09.09.2006
                • 1070
                • Belgrade

Ubi boze, mislim da te je majstor 100% uradio, mom kumu se bukvalno isti udarac i na isto mesto desio, ostecenje bukvalno isto kao i kod tebe na bravi samo je vectra b bila u pitanju i mislim da ga je izaslo oko 500 evra a taxisti svaka cast, neverovatan covek

sledeci put kad budem isao kolima na more ima da vozim bukvalno ko po jajima- ko neka plasljiva baba ili necu ni ici autom

Comment

• Eon
                  Moderator
                  • 10.03.2005
                  • 4225
                  • Beograd-NBG-44
                  • Superb 2.0 4x4 DSG

Ovo je rizik koji svaki vozac prihvata kada krece preko granice...
                  Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                  Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• bakara
                    CBC Senator XXL
                    • 29.01.2005
                    • 977
                    • nBGd

@Eon

Da upravo tako, jedno sto mozete da ucinite da smanjite troskove tog rizika je da bar idete u paru sa drugim vozilom jer ko zna kad ce da ti zatreba prijatelj na putu.
                    Ove godine sam opet isao u grcku ali nisam isao sam i drugi auto je prokuvao negde oko 3 ujutru u nedodjiji, a napolju par stepeni...

Kad idete preko ponesite visu ( i kes) i imajte prijatelje ispred ili iza sebe
                    pozdrav

Comment

• bakara
                      CBC Senator XXL
                      • 29.01.2005
                      • 977
                      • nBGd

Originally posted by Marko001
                      Ubi boze, mislim da te je majstor 100% uradio, mom kumu se bukvalno isti udarac i na isto mesto desio, ostecenje bukvalno isto kao i kod tebe na bravi samo je vectra b bila u pitanju i mislim da ga je izaslo oko 500 evra a taxisti svaka cast, neverovatan covek

sledeci put kad budem isao kolima na more ima da vozim bukvalno ko po jajima- ko neka plasljiva baba ili necu ni ici autom
                      Po jajima sam i ja isao, tj. kada se desio udes a sam stajao, problem je sto on mene nije video a tu ja slabo sta mogu da ucinim...

A to za cenu rada majstora, ne znam ni dan danas dal` me je uradio, znam da je jako veliki problem bio sto je ta brava dizel a kod nijih se dizelasi slabo voze, tj. voze ih samo onaj ko radi sa autom a takvi bas i ne voze fiata pa je bilo veliki problem naci delove koji su polomljeni.
                      Recimo morali su da nabudze poluosovinu od benzinca i onda mi nije radio abs jer je senzor na drugom mestu, takodje grk nije hteo da da garanciji da cu moci da stignem do begrada jer je i menjac bio ostecen, a drugi nije mogao nikako da pronadje.

Srecom stigao sam bez problema nazad, ofarbao auto i odmah prodao 1000e ispod cene.
                      pozdrav

Comment

• Marko001
                        CBC Senator XXL
                        • 09.09.2006
                        • 1070
                        • Belgrade

Znaci pukao si zbog ovog dogadjaja 1300+1000 evra+ farbanje= 2500 evra

pa dobro sam i rekao, mogao si i na havaje s tolikim parama...

a nisam znao da Grci toliko malo voze dizele, nije me zanimalo... mada me cudi to jer je generalno u EU bas obrnuta situacija...

Comment

Working...
                        X