U bori je Total 505.01, a Golfu ovaj Castrol rs 10w60. Sad sam zvao mass company predstavnistvo u Nisu u vezi motula. Jedan l je 1000 din. Ovo je bila samo mala proba! U glavnom vozim max 140, jer preko pocinje da trosi. Po meni, max za Tdi, uz to da se motor cuva je 3000 obrtaja. A to da TDi od 130 ili 150 ks sluzi samo za transport od A do B, tu se ne slazemo! Golf/Bora 66kw ili 74kw da, ali Bora 130ks ne ide nista losije od Bore 1.8T. Cak i bolje ubrzava pri manjim obrtajima (320nm pri 1900 obrtaja)
Majstor zna!!!
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Kod TDI motora sva dešavanja se ispoljavaju od oko 1700-3500 rpm.Za nekim posebnim obrtajima i nema potrebe jer 120 km/h imaš ve? na 2200 rpm, a još kad pogledaš na potrošnju goriva ispisanu na bordu( 4,5 l/100km) osmeh se pojavi sam od sebe!Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!
Comment
-
-
Po meni, max za Tdi, uz to da se motor cuva je 3000 obrtaja. A to da TDi od 130 ili 150 ks sluzi samo za transport od A do B, tu se ne slazemo! Golf/Bora 66kw ili 74kw da, ali Bora 130ks ne ide nista losije od Bore 1.8T
1,8T ide više od 3.000 obrtaja, i to ide, ide, i ide stotine hiljada km.
probaj da voziš dizela, a pogotovu (nežni ) TDI punim gasom na tih 4500 rpm satima pa ?eš mislim promeniti pri?u.
TDI je radi štednje goriva napravljen, za A do B nije za vožnju pod punim gasom u kontinuitetu.
kao i skoro svaki dizel tog kapaciteta, ?ast izuzecima.
ne znam sa ?ime porediš VW motore, tih 66kW ili 74kW ili 130KS nije ništa impresivno.
Pasat sa tim TDI 130KS motorom se maltene jedva vu?e sa 4 osobe unutra...
da pri?amo o 250KS ili 300+ KS dizelskih pa ajde da kažemo da to odli?no vu?e, i ide bez napora. sa tim uvek mogu da se složim.
za to ?emu je namenjen i za šta se koristi ( u Nema?koj i ostatku Evrope) u domovini, Golfu je sasvim primeren dizel motor, niža srednja klasa, tj econo segment vozila.
iliti uprošteno vozilo za do pijace, za po gradu i neki lokalni izlet, za do posla i od posla u lokalu, od A do B bez nekih zna?ajnijih zahteva.
1,9 je premala kubikaža za visoke brzine i dugo jurcanje, generalno
ako o?eš da jurcaš uzmeš dizel sa 6 ili 8 cilindara i milina, ne ose?a visoke putne brzine...volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Auuuuuuu, pa zabogara. Reci mi da se salis! Bora 130ks ide 180 na 3000 rpm, 4 osobe unutra. Cini se da si samo cuo neku pricu o nekom Pasatu koji je totalni krsh, no offence! Btw, nadji tekst na Automarket, gde Srdjan Todorovic, inace renomirani auto novinar govori o tom motoru, i bas ga poredi sa 1.8T Ako je 3000 obrtaja mnogo za dizel, jbg! Jeste da je rekao da taj auto ne moze neke rekordne kilometraze da prelazi, ali je takodje spomenuo da uz dobro odrzavanje nece biti nikakvih problema bar do jedno 300000km. Takodje je i pricao o opterecenosti menjaca kod jakih Tdi, te da se ne salta kada je bas kazaljka u crvenom. Ja pricam iz licnog iskustva! Tdi 130ks je mnoooogo brzi od Tdi-a 101kw. I jaci i ima 6 brzina. Ni ovog od 74kw ne spominjem iz price. Tog Golfa sam menjao za 4motion!
"Pasat sa tim TDI 130KS motorom se maltene jedva vu?e sa 4 osobe unutra..." Hha!!!!!!!!!!!!! I to iz usta coveka koji ima 6000 postova na forumu! I jos NEZNI Tdi!!!!!! Auuuuuu, taj pridev po prvi put vidim uz skracenicu TDI!!!! Obicno se cuje, SNAZNI i IZDRZLJIVI!
A Golf Sdi mozes da kazes da vuce jedva 4 osobe unutra! To bi vec imalo smisla!
Comment
-
-
Pa dobro sad! Realno, znaci vozim Boru 130ks, Golfa 150ks, vozio sam Golfa 101ks! I znaci sad ce neko da mi kaze da se Bora vuce po putu, i da je stetno voziti je 180km, sve to pri 3000rpm! Mozda u nekom paralelnom univerzumu, ali jok ovde drugari! Plz, ne ubedjujte da Zemlja nije okrugla!!!! Covek dokazao suprotno odavno!!!!
Comment
-
-
Eh sad, covek se na sve navikne. I u 250ks da sednes, cinice ti se da ne vuce bas naj posle dva-tri meseca voznje. Moze tako i dalje i dalje..270, 300ks.
Evo sta kaze Todorovic: citat
"Karoserija Golfa IV je dugačka 414,9 cm, široka 173,5 cm i visoka 144 cm. Na prednjim sedištima ima dovoljno mesta i za one malo više, dok pozadi udobno mogu da se smeste samo oni prosečne građe. Po ponudi prostora je negde u sredini klase, ali je zato karoserija temeljno zaštićena i dobro izolovana, te se motor malo čuje. Na auto putu ogibljenje je prilično tiho, i solidno upija neravnine, iako francuski modeli to čine uspešnije i mekše. Golf IV ima prilično kratko međuosovinsko rastojanje od 251 cm, ali je to dobrim delom ublaženo petnaesticama, koje su se serijski isporučivale sa snažnijim motorima, ali i sa TDI agregatima. Inače TDI agregat od 1.9 l (radne zapremine od 1.896 ccm) se nudio u nekoliko verzija snage od 90 do 130 KS. U suštini se radi o motoru sa direktnim ubrizgavanjem goriva u cilindre po VW-ovom sistemu pumpa-brizgaljka. Iako moderniji common-rail motori (HDI, DTI, CDI, JTD) ravnomernije i mirnije rade, VW je uspeo da svoju tehniku usavrši do te mere da TDI motori daju čak i bolje performanse uz istu potrošnju. Vibracije su prisutne u nešto većoj meri nego kod gore pomenutih common-rail motora, ali zato motor razvija respektabilnih 130 KS pri 4.000 o/min, i postiže maksimalni obrtni moment od čak 310 Nm pri samo 1.900 o/min. Ima ubedljiva ubrzanja, kao što ste i sami primetili, te mu do stotke treba samo 9,6 s, a međuubrzanja su mu prosto fenomenalna, i ostavlja iza sebe kao od šale i jače benzince. Maksimalna brzina od 205 km/h je sasvim dovoljna, a još je važnije što do iste stiže relativno brzo. Uprkos velikoj snazi, i težini vozila od 1.237 kg, potrošnja je prilično niska, u proseku 5,4 l euro dizela (fabrika), dok u gradu po fabričkim podacima troši 7,1 l, iako je to pre blizu 8 litara."
obratite paznju: "i ostavlja iza sebe kao od šale i jače benzince"
Ako koza laze, rog ne laze!
Comment
-
-
eh drugar, ti ?itaj prepri?ane pri?e tamo nekoga a ja se svaki dan mu?im u saobra?aju sa tim TDI crvenima i inima, pogotovu kao što sam rekao Pasat koji je jelte nešto malko ve?i i nešto malko teži od Golfa.
naravno da 3,000 rpm nije nedostižno za dizela, moj komentar je da si bio pažljiviji, se odnosio na postovanu sliku sa nekih 4,500 rpm što se jasno vidi.
e vidiš, to nije zdravo da dizel, tako voziti satima.
kažeš 300,000km je dostizivo za TDI....
onda pretpostavljam da znaš da dizeli treba da tuku milion?e.
prelazak sa Golfa od 101KS max na Golfa od 150KS max se itekako oseti, to je celih +50% više.
kao što je i prelazak iz Juga od 55KS u Golfa od 75KS ili 101KS nešto što se itekako oseti.
kada jednom probaš nešto što još bolje funkcioniše, vide?eš da 150KS nije nešto najja?e mogu?e u auto industriji i limit vu?e automobila
prosek današnjih, ?ak ispod proseka kategorije 1900-2000 kubika dizela danas.
ako poželiš da saznaš šta zna?i dobra vu?a dizela, dajem samo primer- BMW 320d. tu VW TDI nema šta da traži po pitanju perfomansi, ?ak ni u malenom Golfu /Bori.
samo ti kaže, da Golf dizel nije auto pravljen, niti konstrukcijski niti namenom za jurcanje pod punim gasom.
za to postoji mnogo bolja ponuda i samog VWa.
A Golf Sdi mozes da kazes da vuce jedva 4 osobe unutra! To bi vec imalo smisla!
tako da takve "perfomanse" bolje ne pominjati..
obratite paznju: "i ostavlja iza sebe kao od šale i ja?e benzince
o?eš fiziku, ?im je nešto ja?e ne može da bude iza slabijeg
ima taj autor još sli?nih "bisera", tj nebuloza u raznim tekstovima.
naro?ito to važi za ostavljanje Golfa GTI sa 2,000 kubika, jelte benzinca...volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
-
To i ja pricam! Uzmi tog BMW 320D I sad recimo lik iz Lamborginia sedne u njega. Sta se desava, mozda pozitivni utisci!!!!! Btw, vozio sam i Audi A4 1.8T Veruj mi, tu smo negde. Fakat, ili ti cinjenica!!!! A u Satu Leon FR je, da vas podsetim, nezni TDI od 160 ks A u to kakav je ko strucnjak, necu da ulazim. On je auto-novinar, ne ja ili vi! Ja sam profesor Engleskog. Ne moze cistacica da kaze da ja pojma nemam! Btw, pre neki dan videh na mobile.de Passat 2002, 130ks, sa 450000km!
Comment
-
-
Comment