Lopez efekat

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

iwcham, nek' sam i ja doziveo da na ovom forumu ima neko ko lupeta vise od mene
    NHF
    Da se zamenimo za nick-ove?

P.S. Ja moj ne dam
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Vidis, Golf/Bora/Passat imaju odlicnu zavrsnu obradu! Da ne uporedjujem sad.... Ko to demantuje, taj ima nekih problema
      ma hajde

evo izaberi neki od ta tri iz recimo 1994. godine(ili sli?no) , možeš i da pogledaš na ulici ima ih, pa uporedi sa autima iste cenovne kategorije.
      sa onima koji su se prodavali po istoj neto ceni (porez i takse da ne uzimamo u obzir).

danas je 2007.ma godina, dakle samo 13tak godina kasnije se pokazuje kvalitet te završne obrade kroz realni život jednog auta.
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• iwcham1979
        CBC Senator XXL
        • 17.07.2007
        • 741
        • Nis
        • Seat Altea 2.0Tdi

Ej, VAG-omrzci, kad me banujete prijavicu se opet, sa novim nickom
        Btw, Golf 3 je mali budjavko. Nije to dobro odradjeno, ali ne i Golf 4/Bora/Passat. Imas ih 1998g, znaci 10god starih uglavnom ocuvanih.

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141

povezao trule rubove na opelu
          ja sam primetio jednu stvar koja mi nikada nije bila jasna vezano za Opel.

rubovi naro?ito pozadi na Opelima su notorno poznati ali...na modelima Kadeta sa 4 vrata tj limuzine, zatim Corsa sa 4 vrata korozija je daleko manja gotovo neprimetna u odnosu na modele sa 3/5 vrata.

i to su Opeli a pokazali su se daleko kvalitetnije limarijski.

pretpostavljam da je procedura nabavke bila ista pa odakle ova u praksi pokazana razlika ?

sre?om pa u Aziji je napravljen veliki napredak, tipi?an primer je Hyndai, Toyota, Honda gde kvalitet ni danas nije prazna pri?a.

drago mi je da skinut veo sa jedne škakljive teme, šta nam prodaju kroz jak marketing a koliko je to zaista vredno cene koja se traži.
          zato se možda evropljani i toliko boje Kineza i njihove budu?e auto ponude koja je još uvek prili?no balansirana odnosom cena- kvalitet.
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141

Btw, Golf 3 je mali budjavko. Nije to dobro odradjeno, ali ne i Golf 4/Bora/Passat
            ja ne znam šta je tebi, jer ti ?itaš o kom periodu se radi. Lopez je došao u VAG 1993. godine, kakav Golf 4...nešto si pobrkao lon?i?e.

ako ve? ho?eš da pohvališ VAG onda nemoj pominjati Golfa ve? Audi A8 koji jeste dobar.
            bez obzira što košta skuplje da se napravi nego što se prodaje od strane fabrike

jesu li svuda u Evropi mrski neprijatelji VWa kada su prestali da kupuju Golfa/Boru i ostale u ve?em broju i doveli brojke prodaje na niske grane a VW u bankrot zonu.
            jeli ?itaš ti uopšte štampu, makar internet izdanja, imaš dodira sa tokom dogadjaja u proteklom vremenu sa IGM štrajkovima, sa zatvaranjem VW fabrika, sa prodajom deonica da bi se isplatili dugovi, sa ulaskom familije Porše u odlu?uju?u ulogu.

imaš li predstavu da je taj Golf koga toliko hvališ u testovima ?ak u nema?koj štampi izgubio duel sa Hyndai I30 modelom.
            i to gotovo u svakom pogledu u zaostatku.

možeš li da poveruješ da na planeti postoji još neki auto osim osim Golfa=Bore
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• TETAK
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3034
              • Čačak, Srbija

Golf V je "uradio"(doduše ne tako ubedljivo kao obi?no) Tojotu Auris i Kia-u ceed, što je jedno te isto sa i30.Možemo da volimo ili ne volimo Golfa ali je on još uvek etalon za klasu.Ne sporim kvalitete korejanaca pogotovo kada se uzme u obzir gde su i kako po?eli, ali do Golfa oni još moraju da guraju!
              Kod VAG-a su godine oko 1993 pa tamo do 1998 zaista bile problemati?ne sa stanovišta kvaliteta i završne obrade(?itaj jeftina proizvodnja).Tu su ih nespremne zatekli Japosi i bukvalno im odvalili deo kola?a.Nemci, kao u fudbalu, u brzoj kontri preko krila ponovo uspostavljaju igru i tamo posle 2000-te godine ponovo zauzimaju stare pozicije, sa bolnim iskustvom da nikad ništa ne?e biti isto kao pre i da ?e morati dobro da se oznoje ako žele da zadrže pozicije!
              Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• iwcham1979
                CBC Senator XXL
                • 17.07.2007
                • 741
                • Nis
                • Seat Altea 2.0Tdi

Slazem se sa TETAK potpuno! (konacno da neko sroci nesto smisaono). Duel sa Hyndaiem, no way! Hundai je dobar auto, ali ne moze se porediti sa VW. Bilo koji tekst bilo gde kad citam gde se porede recimo Hundai i VAG auto, tacno znam unapred gde ce VAG da ga ubije: (bolji materjali, direktniji upravljac, odlucnije kocnice...) Daj majke ti link neki. Taj huyndai je noviji model od Golf-a 5, i to je hatchback Elantra. Kad poredis Golfa i taj hundai, poredis Jettu, i Elantru, a to nece moci ove noci!

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141

Tetak, želelo bi se ali realnost je nešto druga?ija.
                  Kia i Hyundai nisu isto sa evropskim modelima, sasvim su razli?ito podešeni i druga?iji je nivo izrade kabine. (sli?no kao odnos Audija prema VW ili Škodi).
                  Auto Bild, da taj Auto Bild, je napisao da Hyundai ima bolji dizel motor od aktuelnog Golfa 5 .sistem upravljanja precizan, vešanje odli?no, komfor kotrljanja bolji nego Golfa...
                  i uz to pride za 3,000 evra manju cenu.
                  i skoro svuda u pisanim izveštajima Golf je iza I30, a odavno Golf nije nikakav reper u svetu.
                  kod nas da, Golf je sve i svja.

što se kvalitete ti?e i izrade mislim da je bolje da ne otvaramo temu, i mnogo posle 1998, pa i danas VW je daleko u zaostatku sa kvalitetom prema ranijem dobu.

podiza?i prozora su non stop tema, sistem razvoda ventila takodje, prednje viljuške, eto ?ak i kva?ilo/ zamajac je postalo nešto lako kvarljivo kod VWa.

Pasat je u svim segmentima svrstan ispod Mondea, opet to su stavovi samih Nemaca. (i opet ?ak i Auto bild nije mogao da ostane bez priznanja te ?injenice).
                  odavno je konkurencija takva gde je VW tu negde oko proseka.
                  Audi se (sada) znatno bolje kotira, i to je neka druga pri?a iako je ista firma.

najve?a prednost VWa ekonomi?nost upotrebe se istopila, otuda i rezultati prodaje na tržištu ne bi trebalo da iznenadjuju.

http://www.autobild.de/test/neuwagen/ar ... l_id=14613

evo linka, ima još jedan afirmativan tekst za I30, bez primedbi na bilo šta, mada je i ovaj dovoljan da ilustruje procenjeni odnos.
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141

Noch ein Kompakter, der dem Golf das Leben schwer machen könnte. Qualität und niedriger Preis sprechen für den neuen Hyundai

Kvalitet i niža cena govore za novi Hyundai- napisali Nemci i to "PR odeljenja VWa"

izvor- citiran naslov Auto Bilda
                    volvo
                    945 SE turbo lpg
                    344 GL lpg

Comment

• iwcham1979
                      CBC Senator XXL
                      • 17.07.2007
                      • 741
                      • Nis
                      • Seat Altea 2.0Tdi

Covece, poredis prakticno novo-dizajnirano vozilo sa modelom starim 4 godine! Ajd za tri godine, kad izadje Golf 6, da ga poredimo sa ovim Korejancem!!!

Comment

• sw.brick
                        CBC Senator XXL
                        • 09.10.2004
                        • 8141

još jedna konstatacija sa naslovne strane aktuelnog Auto Bilda.
                        citiram, prevedeno
                        TDI dovidjenja !
                        perfektan Golf je benzinac

uporedni test Golfa sa 3 razli?ita motora, jedan od njih je dizel 105KS TDI aktuelni model.

broj 29.
                        volvo
                        945 SE turbo lpg
                        344 GL lpg

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141

Duel sa Hyndaiem, no way! Hundai je dobar auto, ali ne moze se porediti sa VW. Bilo koji tekst bilo gde kad citam gde se porede recimo Hundai i VAG auto, tacno znam unapred gde ce VAG da ga ubije: (bolji materjali, direktniji upravljac, odlucnije kocnice...) Daj majke ti link neki.
                          šta sad, tražio si link i dobio.
                          ne valja nema?ko poredjenje, ne odgovara ti za tvoje gore izneto ubedjenje

za 2 godine izlazi novi i30, dakle predvidjen je 2009.te iz nove fabrike.

ovaj sadašnji Golf je ve? poboljšana druga generacija Golfa 5...zar ne
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• iwcham1979
                            CBC Senator XXL
                            • 17.07.2007
                            • 741
                            • Nis
                            • Seat Altea 2.0Tdi

Pogledaj ti onaj test sa zakljucanog topic-a sto sam otkucao juce, i placi! A ovaj Huyndai tek ima da se pokazuje, drugar, kakav, je. Za sad mogu da kazem, samo, lep je! Cekaj 3-4 godine da prodju, pa onda donosi sud sta je bolje. Koliko se kotrlja Golf 5? Koliko se kotrlja ovaj Huyndai? Kao sto rekoh, ajd za godinu dana da izadje Golf 6, pa da ga uporedjujemo sa ovim sto jos nije ni ****o sa proizvodnih traka! Btw, ti ovo nazivas poredjenjem Golf VS Hundai?! Ono sto sam ja kucao, je, decko, poredjenje. Ovo sto si ti link je slikovnica I na kraju, kad ce Korejanci da naprave ovako nesto! NIKAD!!!!

A ovo je za 2008g

The Concept Tiguan is expected to go on sale in the UK early in 2008.

Comment

• alt+64
                              CBC Senator XXL
                              • 27.02.2006
                              • 571
                              • bgd

Dobro vece, izvin'te sto kasnim
                              A ovo je za 2008g
                              "To" je tipicna VAGovstina "za opseniti prostotu". Ofarbaj ga u metalik sivu, stavi ga na 15" tockove i dobices dignutog Gnoja+ sto i jeste/ce biti kad se pojavi

Comment

• ToNcA
                                CBC Senator XXL
                                • 31.01.2006
                                • 868
                                • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
                                • Mazda 6 2.0d

Da ali Hyundai ima 3 puta duzu garanciju od Golfa - valjda i to nesto znaci.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

Working...
                                X