Danas kada sam isao u zrenjanin, uhvatila me policija. Vozio sam 97 km/h, u naseljenom mestu gde je dozvoljeno 50. E sad.. nisam ni ja debil uvek usporim u naseljenim mestima, ali poenta je sto su oni stajali 100m posle znaka, bukvalno nema vrmena da se zakoci i jos plus nisam ih video, u sumu su se zabili maltene. Ja nisam nista potpisao, rekao mi je da za prekoracenja preko 30 ide prijava, e sad mene zanima sta to konkreno znaci. Iskreno uvek su me hvatali za sitne prekrsaje, tipa kad zaboravim pojas, kad predjem brzinu za 10km ili tako nesto.. Drugar mi je rekao da ima "fora" da kada mi stigne na adresu odlazem stalno odlazan kod sudije i smisljam neka opravdanja. Njemu je tako navodno bilo za A kategoriju, kaze 3 puta mu slali, 3 puta odlagali i odustali, kao zastareo slucaj..Znaci konkretno pitanje: da li nekako mogu da izbegnem kaznu i kakva ona moze biti? Pandur je cak rekao da moze i oduzimanje dozvole na neko vreme. Napominjem da sam imao 2 svedoka u kolima da zaista nije bilo vremena da se ukoci na 50kmh..
Uhvacen i ja :(.. ako moze pomoc i savet
Collapse
X
-
Znak se vidi daleko ispred 50 i nikad nesilazi sa 100km/h na 50 vec sa 80km/h kao max diferencija.
Dakle imao si i te kako vremena da smanjis brzinu, nijedan sudija nece prihvatiti nikakvo opravdanje jer ga nema vec samo izgovora.
Ovo o izbegavanjima nemam savet, mozda neko zna, ja nemam pojma.Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
-
-
od dana kada dobiješ poziv počinje da teče vreme slučaja ili kako se već to zove...i nakon 2 godine ako se ne reši nastupa apsolutna zastarelost, i predmet se odbacuje...nekad je to bilo normalna pojava, jer su i sudovi radili sporije, danas su malo ažurniji koliko mi se čini, koliko ne znam, ja sam bio kod sudije za prekršaje, dao izjavu i evo prošlo je skoro 2 meseca a ništa se nije desilo
kada je izbegavanje u pitanju, neprijatnosti koje možeš da sretneš je da te panduri love na kućnoj adresi, i ako imaš neke veze sa policijom, npr vađenje lične karte, pasoša i slično, ako se proveri da li postoji potraga za tobom i da te uhvate...još gore je da te noću uhvati redovna kontrola, pa čisto proveravaju koga su zaustavili, i za tobom potraga raspisana, onda znaš gde će da te vode
kazna ti je od 5.000 - 25.000 i plus oduzimanje dozvole 3-12 meseci
opravdanja zaboravi, to ne pije vodu
Comment
-
-
Da dodam da je jos jedna negativna stvar kad se ne odazivas na pozive iz drugog mesta, mogu da dodju panduri i da te sprovedu kod sudije za prekrsaje. To zadovoljstvo je kostalo ako se dobro secam 500 dinara po kilometru....bili su da privode caletovog druga iz Nisa u Smederevo. Srecom nije bio kuci...
Najbolje je da odes kod sudije za prekrsaje u roku od mesec dana, das izjavu, vidi sta je na forumu pisano o tome kako mozes da pokusas da se izvuces, (pises zalbu, trazis suceljavanje sa pandurom...) i da cekas dok postupak tece. Da zastari je malo verovatno, bas zbog toga sto ti je saslusanje prvo za mesec dana od dana prekrsaja, pa je ceo proces ubrzan. Verovatno ce presuditi protiv tebe, ali uvek bolje je platiti kasnije nego pre.
Comment
-
-
Re: Uhvacen i ja.. ako moze pomoc i savet
Originally posted by Driver_GTDanas kada sam isao u zrenjanin, uhvatila me policija. Vozio sam 97 km/h, u naseljenom mestu gde je dozvoljeno 50.Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)
Comment
-
-
tacni tako, posle ce da te zovu u ZR da dodjes a ti se pravi lood i to je to... mene jednom tako na NS putu iscima radar + mi da melodiku da sviram i ja odsviram 1 + nesto promila i svadja sa pandurom i necu da potpisem i aj zdravo i doslo mi da se javim na NBGD kod opstine i ja odem i sudija me pita sta je bilo ja reko on je bio pijan i maltretirao me i trazio pare i imam svedoke. ona me samo pogleda i kaze, aj ti da ides u NS da das izjavu ja kazem ocu samo sutra (malo) i odem si lepo kuci . dolazio poziv dva puta posle toga ja naravno nisam bio tui cao djaci...
deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
sto pokusavamo da kazemo, bio musko, stisno gas, sad budes musko i stisnes petlju i pravac na sudiju(moz da bude zenka)
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Jedini savet za odlaganje i izbegavanje je da nastelujes u kojem vremenskom periodu najmanje zavisis od dozvole ...Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Nagodba je zlaaaatooo...
Iskukas se lepo da zivis od dozvole, ne radis, mala zena, deca .. piste po kuci, platis harac (bez priznanice) i odes, upalilo milion puta.
Samo ... vozis veeeliki auto, to je mana...
Lako je biti general posle bitke ..
Sudstvo je ubrzano po tpm pitanju i cini mi se da ti nema spasa (osim ako nemas deeebelu vezu), dogovori se sam sa sobom kako ces dalje. Namoli da platis da ti ne uzmu dozvolu, ono, uslovno i tako to.. kukaj, placi, moli... "Necu, vise, tetke mi, babe mi, komsije mi... Zamislio sam se, a auto brz, nisam ni primetio, ja sam dobar momak, nikad prijava i tako to..."
Comment
-
-
evo i mojih iskustava a ima ih vise vozim vec 12 godina i nikad ali nikada nisam platio kaznu a napravio sam bezbroj prekrsaja jednom sam cak i naduvao 1.13 i pandur mi uzeo dozvolu i naravno sve je palo kod sudije.
Pre sam radio na foru izbegavanja do zadnjeg momenta znaci nikad neprimajte poziv od sudije sve dok mozete ja sam cak i kad me postar odnosno ne postar imaju oni u sudu svoje kurire koji te navuku valjda dobijaju procenat od broja urucenih poziva izlevati a dolazio mi je na adresu sto puta i otvorim mu vrata kazem da to nisam ja nego brat i da nesmem nista da primam i zatvorim mu vrata ispred nosa.
E sad posto se produzio rok zastarelosti a i poceli su da salju pandure po tebe sto je vec ozbiljno i malo neprijatno da ti stalno panduri dolaze na vrata misle komsija da si okoreli kriminalac to vise nepali.
Pre svega nikad neplacaj nista nego nek ti pise kaznu i nikad ne potpisuj zapisnik ni pokoju cenu, prvo kada ti stigne resenje od sudije da si napravio prekrsaj obavezno se zali ali u odgovarajucem roku koji je mislim sedam dana nikako ne promasuj rok i obavezno uz dostavnicu na postu i naravno sve negiraj i smisli neki relativno dobar razlog tipa snimao je radar onog drugog, nije mi dao da vidim aparat itd.
Ako ti to ne prodje trazi suocavanje i ako u sudnici pre vidis da je pandur dosao ti se grbavi i neulazi kao nisi dosao nemaju oni pojma ko si ti, i obavezno se pojavi drugi put kad te pozovu a hoce, drugi put pandur sto posto nece biti i ostani pri svojov izjavi i nikad ali nikad nepriznaj da si napravio prekrsaj.
Znaci ako si naduvao i sudija te pita jesi nesto popijo nisi nista ali ni gutljaj piva nemoj popio sam jednu casu itd.. odmah si gotov znaci nista.
Tako se ja provlacim godinama i nikad nista neplacam, u zadnje vreme me vise mrzim da se smaram pa ako me uhvati radar ili predjem punu itd platim 600dinzi za tablicu ili sta vec on mi kao ispise onu fals uplatnicu i zdrao i prijatno i kraj price eto to vam je moja prica
p.s.savet za tebe kada ti stigne resenje i uplatnice zali se reci da nisi isao toliko bla bla i posalji zalbu posle toga prati gornji tok i neces platiti kaznu sigurno
Comment
-
Comment