Molio bih ako je neko skoro ili relativno skoro isao za Sloveniju da mi kaze da li treba medjunarodna vozacka ili je dovoljna ova nasa? I sta dodatno od obavezne opreme treba da imam u autu (osim ove koja je kod nas obavezna)...
Medjunarodna vozacka
Collapse
X
-
-
-
Meni licno medjunarodnu niko nikad trazio nije. U Nemackoj me zaustavljali i proveravali par puta na granici za Austrijom i na autobahnu, ja pokazem medjunarodnu - koja ih ni najmanje ne interesuje, traze ti nacionalnu.
Zeleni karton se podrazumeva da je obavezan.
Comment
-
-
...zato i pitam, znam da bi "by the book" trebalo, ali isto tako znam da sam X puta isao za Grcku, Madjarsku... da me je policija zaustavljala i da nikad nisu trazili tu medjunarodnu - iskljucivo nacionlanu, pasos, zeleni karton... U stvari, kad bolje razmislim pitam se da li je iko ikad ikome trazio tu dozvolu??? hmmm... ici cu bez medjunarodne pa cemo videtiOpel Astra H 1.7CDTI
Dacia Logan 1.4
Comment
-
-
Idem u Sloveniju cesto, nikad mi nisu trazili nista sem zelenog kartona, a tako i u drugim zemljama(Austrija, Italija). Kad malo bolje razmislim samo me na granici i pitaju za zeleni, nesecam se da su me zaustavili u Sloveniji nijednom za ovih 10 god koliko idem kolima tamo.
Comment
-
-
Originally posted by icatenej.... ici cu bez medjunarodne pa cemo videti
Do SLO se stize preko CRO, a desilo se jednom da su nam trazili na granici (njihovoj) medjunarodnu. Istina, samo jednom od ko zna koliko putovanja.. Ali ipak..
" Zahtev (dobija se u AMK, ovlaš?enom za izdavanje)
? Voza?ka dozvola (isklju?ivo YU dozvola) na uvid
? Fotokopija nacionalne voza?ke dozvole (obe strane)
? 2 fotografije 3,5 x 4,5 cm
? Li?na karta ili pasoš na uvid
? Cena me?unarodne voza?ke dozvole je 2.000,00 dinara. ""zensko si brate"
Some people are wise and some.. Otherwise..
Comment
-
-
a sto ne bi ishao sa njom
Do SLO se stize preko CRO, a desilo se jednom da su nam trazili na granici (njihovoj) medjunarodnu.Ma idi begaj...
Prethodna medjunarodna mi je istekla i posto mi je NIKO i NIKADA nije trazio, pitao sam se da li uopste da gubim vreme na to... No verovatno si u pravu... Bolje da to uzmem nego da rizikujem zezanje na granici, makar jedno u hiljadu...Opel Astra H 1.7CDTI
Dacia Logan 1.4
Comment
-
-
nekoliko puta dok sam bio u EU , bio sam zaustavljan , imao sam usa dozvolu i internacionalnu , gledali su internacionalnu , nabrzinu , otvori zatvori , trazili su usa dozvolu , ocigledno da ih internacionalna ne zanima .
kao so neki pomenuse ,brzo se vadi i nema neke muke , tako je i ivde u usa , trebaju ti dve slike za pasos 10 $ i 5 minuta vremena i sve gotovo , pa zasto je onda neimati ...
Comment
-
-
Ovo je tek smesno.... Tamo pise za medjunarodnu vozacku: Hrvatska - preporuka, Slovenija - ne treba...Za Grcku pise da treba iako mi je niko tamo nije trazio, za Madjarsku da ne treba itd... Ko u klin, ko u plocu... kao sto rekoh, ipak cu je izvaditi cisto da izbegnem cak i promil mogucnosti za cimanje u Cro... Hvala na odgovorima drustvo...
Opel Astra H 1.7CDTI
Dacia Logan 1.4
Comment
-
-
Isao sam u Sloveniju vec 5-6 puta u poslednje 3 godine, uvek sa medjunarodnom, ali mi je nikada nisu trazili.
Ali to sam ja - da je nisam imao, trazili bi mi je vec na HR granici...
(vreca sa 100 P i jednim K - ja bi' se u'vatio za K, to je moja sreca...)
Comment
-
Comment