Koji su po vama dizajnerski promashaji od automobila?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • JeepClub
    CBC Član
    • 08.03.2011
    • 42
    • Beograd
    • Jeep Cherokee

Re: Koji su po vama dizajnerski promashaji od automobila?

Ovo konkretno na čemu piše Kyron mogu samo da kažem da mi se ne dopada, da mislim da je rogobatno, nabacano, bez koncepcije i ukusa, bilo kao celina ili u detaljima. No ukusi su različiti. BTW, to uopšte nije terenac, kao što ni 99% onoga što se u današnje vreme naziva terencima to nisu. Cela ta aktuelna SUV/crossover dizajnerska filozofija predstavlja bežanje od zdravog razuma i pokušaj beskrupuloznog iskorišćavanja kompleksa i tripova u glavama ljudi, samo da im se po svaku cenu uvali nešto, da se marketinškim perverzijama ubede da im je to potrebno ili da će učiniti da se bolje osećaju.

Mislio sam pre svega na neke druge automobile koji su se pojavljivali na prethodnih nekoliko stranica u ovoj temi. Mnogi od njih su meni recimo privlačili pažnju i bili dopadljivi zbog svoje originalnosti. Čujem recimo često tvrdnje da je Nissan Micra prethodne generacije ružan auto, a meni se čini da je u pitanju vrlo uspešan i originalan dizajn. Onda recimo Chrysler-ov PT Cruiser ljudi mnogo češće pljuju nego što ga hvale, a meni se recimo on i dizajnerski i koncepcijski jako dopada, čak mislim da je i vrlo funkcionalan i da ima odlično iskorišćenje prostora. Nevolja je što su takvi originalni automobili danas manje više osuđeni na propast, ili barem prosečan prodajni uspeh kakav nijednog proizvođača ne bi usrećio, zbog nespremnosti velike većine kupaca da prihvate nešto tako odvažno. Zato je recimo i Nissan novu generaciju Micre totalno utupio, odnosno od nečega što je bilo zaista različito napravio nešto sasvim obično i bezlično, što nećete primetiti u moru sličnih japanaca i korejaca na ulici.
    Jeep nije automobil, nego način života

Comment

• boban1982
      CBC Senator XXL
      • 14.03.2010
      • 1106
      • Batajnica
      • SAXO VTS-BIC

Slazem se da vecina novih automobila lice jedni na druge,a to je i razumljivo zato sto ljudi traze takve automobile,oni koji odudaraju od drugih se slabo i prodaju,jednostavno malo ljudi je zainteresovano za takva kola.

Comment

• kiki243
        CBC Senator
        • 06.04.2011
        • 201
        • العربية

Originally posted by JeepClub
        Ovo konkretno na čemu piše Kyron mogu samo da kažem da mi se ne dopada, da mislim da je rogobatno, nabacano, bez koncepcije i ukusa, bilo kao celina ili u detaljima. No ukusi su različiti. BTW, to uopšte nije terenac, kao što ni 99% onoga što se u današnje vreme naziva terencima to nisu. Cela ta aktuelna SUV/crossover dizajnerska filozofija predstavlja bežanje od zdravog razuma i pokušaj beskrupuloznog iskorišćavanja kompleksa i tripova u glavama ljudi, samo da im se po svaku cenu uvali nešto, da se marketinškim perverzijama ubede da im je to potrebno ili da će učiniti da se bolje osećaju.

Mislio sam pre svega na neke druge automobile koji su se pojavljivali na prethodnih nekoliko stranica u ovoj temi. Mnogi od njih su meni recimo privlačili pažnju i bili dopadljivi zbog svoje originalnosti. Čujem recimo često tvrdnje da je Nissan Micra prethodne generacije ružan auto, a meni se čini da je u pitanju vrlo uspešan i originalan dizajn. Onda recimo Chrysler-ov PT Cruiser ljudi mnogo češće pljuju nego što ga hvale, a meni se recimo on i dizajnerski i koncepcijski jako dopada, čak mislim da je i vrlo funkcionalan i da ima odlično iskorišćenje prostora. Nevolja je što su takvi originalni automobili danas manje više osuđeni na propast, ili barem prosečan prodajni uspeh kakav nijednog proizvođača ne bi usrećio, zbog nespremnosti velike većine kupaca da prihvate nešto tako odvažno. Zato je recimo i Nissan novu generaciju Micre totalno utupio, odnosno od nečega što je bilo zaista različito napravio nešto sasvim obično i bezlično, što nećete primetiti u moru sličnih japanaca i korejaca na ulici.
        Pazi sad,ovaj post koji si napisao kao da sam ga ja srocio.Mogao bih s tobom da diskutujem o pomenutim modelima jel sam bio vlasnik oba ali kako bi otisli OFF,moramo stati.
        Nezaboravi da oni koji biraju su platezno jako slabi.Oni koji pljuju (mislim prvenstveno na tabloide) su PLACENI da to rade tako kako rade.Mi koji komentarisemo ,smo sastavni deo tog sistema i nemamo puno prostora za manevrisanje, osim ovde na ovim nasim stranicama.

DRUGAR-tako je kako je,iako to nije ni priblizno istini.........uostalom kao i sve u ovoj zemlji......

Comment

• Gaga
          CBC Veteran
          • 27.11.2010
          • 124
          • Novi Beograd

Originally posted by ///M_Power
          Ovaj model Ford Anglije je bio izuzetno popularan u Engleskoj dok se proizvodio. Bilo je i par primeraka i kod nas. Ko je koga "kopirao" Ford Citroena ili Citroen Forda, o tome ne bih baš !

Comment

• Gaga
            CBC Veteran
            • 27.11.2010
            • 124
            • Novi Beograd

BMV X6 jeste dizajnerski promašaj fabrike i to su oni priznali na taj način što ove godine prestaje njegova proizvodnja. To je inače jedno od najnekorisnijih vozila na svetu ! Pripada klasi Sportsko Aktivnih Vozila (Sport Activity Vehicle), a pod grupa Sportsko Aktivni Kupei (Sport Activity Coupe), a gle čuda u tu grupu se ubrajaju samo vozila BMV !

Comment

• boban1982
              CBC Senator XXL
              • 14.03.2010
              • 1106
              • Batajnica
              • SAXO VTS-BIC

Meni se recimo taj X6 bas svidja,dok recimo X3 je promasaj,ali ako su oni priznali da su napravili promasaj,neka je tako.

Comment

• Dzes
                CBC Član
                • 16.05.2011
                • 10
                • Bg

Definitivno neki od najruznijih Ford Ka, Reno Talia, Twingo, pezo 206 sedan, Dacija Logan, svi karavani ( upropasten auto i svaki isti u karavan verziji) i naravno, ubedljivi pobednik u konkurenciji za najruzniji auto bez premca je Fiat Multipla Kome li je palo na pamet da dizajnira nesto tako

Comment

• boban1982
                  CBC Senator XXL
                  • 14.03.2010
                  • 1106
                  • Batajnica
                  • SAXO VTS-BIC

Da ne verujes da i tog fiata neko kupi,sta god da iskontruisu naci ce kupce za to???

Comment

• Paranoid
                    CBC Senator XXL
                    • 13.01.2009
                    • 622
                    • Beograd
                    • Fiat 131 1300

Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• stepa53
                      Banovan
                      • 17.05.2011
                      • 56
                      • kragujevac
                      • honda civic coupe

Po meni je najruzniji Fiat multipia i ford ka!

Comment

• Desmo
                        CBC Senator
                        • 27.06.2010
                        • 280
                        • Vrsac
                        • VW Mk2 1.8

Aspirazione naturale!

Comment

• WEST 014
                          CBC Senator XXL
                          • 17.08.2010
                          • 862
                          • Valjevo
                          • Audi A4

Sada deluje ruznjikavo, vise vrlo zastarelo. Inace u svoje vreme sigurno to nije bio....

Comment

• Chubbs
                            Everybody lies
                            • 29.01.2006
                            • 5807
                            • Novi Sad
                            • Audi A6 1.8T

You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Dzes
                              CBC Član
                              • 16.05.2011
                              • 10
                              • Bg

Originally posted by Paranoid
                              Nemas ukusa Divan je

Comment

• Elra
                                CBC Član
                                • 12.12.2011
                                • 13
                                • Sarajevo

Odg: Koji su po vama dizajnerski promashaji od automobila?

Ne mogu da kazem da su ruzni, ali su nesklatni

Comment

Working...
                                X