Pa Darko, ti si stvarno neodgovoran. Ma auto ti je odavno mrtav, samo ne znas... Nije trebalo da ga vozis na punom gasu poslednjih mesec dana, jer je sigurno jos vise ostecen!!!!
Peugeot 206 2.0 Hdi Chipovanje - ajd da pitam...
Collapse
X
-
Ajde malo iz iskustva,HDI Peugeot motori su dosta kvalitetni i prelaze dosta km,mislim da su na putu elasticni i pristojnih ubrzanja tako da nevidim neku potrebu za chipovanjem kod tih motora.Ako si primetio da ti treba jos snage /naprimer kod preticanja/uradi to ,neverujem da uz pametnu voznju moze da
skodi.
ZABRANJENO LUPETANJE NA FORUMU edit:M-power
Comment
-
-
Ako promenim u srpske mape desice se sledece:
Svaki tocak ce da se vrti na svoju stranu, auspuf ce da trazi nezavisnost a delovanjem "svobodnog vadikala" cu imati max snagu 115ks u rikvercu.
izvinjavam se moderatorima, ili ako je nekoga posebno pogodilo- brisite deo posta, ali ovo je bilo jace od mene.
@c220
potpuno se slazem sa tobom.
Sto se tice snage u prticanju ima je dosta, sa lakocom dostize 130 u III na oko 3500 rpm. Hocu da kazem auto ide k'o blesav. Pride jos i mala potrosnja.
Najvise me nervira, citaj iritira, ona mala pauzica od oko 0.3 -0.5 sec pre nego pocne da prinma gas na nizim rpm...1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
2. Danas je Petak. To je dan kada se Beogradjani vracaju kuci.
3. Ima jedan grad, a pored je Beograd.
Peugeot 206 2.0 HDi
Comment
-
-
100% sam siguran da vecina proizvodjaca pakuje jedan kompjuter za sve automobile koji ce se voziti u Evropi i tu nema govora
Pa sa tim kolima je covek isao po 190-200 km/h do Nisa sa petoro ljudi u kolima, pa posle par sati i ludog provoda, vracao se nazad... Nikada mu auto nije pokazao znake propadanja, a ima 180ks, znaci 20% preko fabrickih i mereno na dynu
svašta, obi?an prose?an auto za održavanje te brzine se zadovoljava sa 120-140KS i sasviom glatko ide.
na brzini od 200km/h taj Audi ni u ludilu ne razvija 180KS, takav konstruktorski promašaj se ne može dogoditi.
pre ?e biti da brkaš pojmove, 180KS je maximum a to NE zna?i da je i upotrebljeno pri toj i takvoj vožnji koju opisuješ ( a koja je blaga za kapacitet tog motora).
naprotiv, taj motor se koristio sa 65+-% fabri?ke snage, zna?i 30tak % MANJE, tek blago optere?en.
5 ljudi je nikakvo optere?enje vredno pomena.
plus toga, to je 1,8 motor koji je decenijama poznat kao neuništiv i VW ga koristi još od 70tih godina intezivno. (1781ccm).
odabrao si loš primer.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
a sta ja da radim?
ljudi pomagajte!
ja sam cipovao auto u garazi za 200 eura. nisam siguran da mi je mapa prilagodjena srpskoj klimi i domacem gorivu. mislim da motor treba da mi crkne svakog casa. a presao sam tek 40 k od cipovanja.
mislio sam da osecam dobru promenu performansi ali sad me je brick ubedio da je to samo placeb efekat.
ako 20% povecanje performansi prostom promenom mapa nisu impresivni rezultati ja ne znam sta je.
@c220
zasto ponovo vrsis provokaciju?ex - fabia 1.9 tdi
golf 2.0 tfsi
Comment
-
-
Cuo sam jako lose o Novoj Astri. Firma ima nekoliko i ni jedna ne radi kako treba. Imamo sve vrste, i Benzin i Diesel.
hbga, kad vozac kaze ne bi je uz'o ni da mi poklone, onda znam koliko je sati...1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
2. Danas je Petak. To je dan kada se Beogradjani vracaju kuci.
3. Ima jedan grad, a pored je Beograd.
Peugeot 206 2.0 HDi
Comment
-
-
Ma kakva provokacija- jednostavno je to moj komentar na pisanje o marginama sigurnosti kod GM motora jednostavno tjunirati opelov dizel motor 1.7dti je totalna utopija po meni.Tri Astre smo koristili u firmi i pokazale su se kao krajnje nepouzdane pa mogu da zamislim sta bi bilo kada bi se cipovale ,to bi bio totalni raspad
Comment
-
-
ja sam cipovao auto u garazi za 200 eura. nisam siguran da mi je mapa prilagodjena srpskoj klimi i domacem gorivu. mislim da motor treba da mi crkne svakog casa. a presao sam tek 40 k od cipovanja.
nisam siguran da se razlikuje od maglovitih pri?a.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
Comment