Radikalno niska potrosnja...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • -Vedran-
    CBC Senator XXL
    • 03.10.2004
    • 3255
    • Beograd

Da, ali tih 6 litara je bilo bas mucenje za vozaca...to sam jednom uspeo kad sam se bas zainatio...
    Power of dreams !!!

Comment

• Eon
      Moderator
      • 10.03.2005
      • 4225
      • Beograd-NBG-44
      • Superb 2.0 4x4 DSG

Ih, pa Corolla na putu je bila na do 3,3L na 100km, ali vozeci oko 50-60km/h u petoj....

Sto manje kineticke energije pretvorite u toplotnu, vozilo je ekonomicnije!!!!!
      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• low rider
        CBC Senator XXL
        • 03.04.2006
        • 613
        • Beograd

Aceton ?
        http://www.polovniautomobili.com/blog/u ... oriva.html

Comment

• BOOST
          Founder - Admin od Začetka
          • 29.09.2004
          • 8726
          • Gislaved//Sweden
          • SAAB 9000 AERO R; SA

Aceton ?
          http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... 6209#96209
          Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
          move your mind

Comment

• ferry
            CBC Veteran
            • 31.01.2007
            • 101
            • Beograd

Originally posted by Honda
            Da, ali tih 6 litara je bilo bas mucenje za vozaca...to sam jednom uspeo kad sam se bas zainatio...
            Kako god da je mucenje bilo, al je gradska voznja kazes, malo je to kako god da si ga vozio. Sve sam probao i nisam uspeo da sidjem na sesticu u realnoj voznji. Pretpostavljam da bih mogao jos pola litre da skinem kad bih birao voznje van spiceva, al' kolko je to onda realno gradska voznja.

Comment

• forster
              CBC Senator
              • 24.04.2007
              • 244
              • Beograd

Drugari, neznam sta da kazem... Sipam 50l resetujem kilometar sat na 0, vozim 920 km, pa opet sipam 50l itd itd....4 meseca je Pug. 206 2.0hdi kod mene (pre 4meseca uvezen) i to mu je konstantna potrosnja... sto malo po gradu sto do Banovaca, Panceva i Ljiga (iz Zemuna)... nemam komentar ~5.43L na 100 km i verujte mi nije 50-60kmh.
              1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
              2. Danas je Petak. To je dan kada se Beogradjani vracaju kuci.
              3. Ima jedan grad, a pored je Beograd.

Peugeot 206 2.0 HDi

Comment

• prolupator
                CBC Senator XXL
                • 02.09.2005
                • 3968
                • Zemun

Meni su u Calibri pre dva dana procistili "rasteretni klak", tako su ga nazvali. Od tad verujem da je potrosnja pala ispod 5l. Prodjoh ~500km i jos je kazaljka na oko 1/2 tanka, to do sad nije bilo...
                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Wiz
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 3104
                  • Nish

Originally posted by forster
                  Drugari, neznam sta da kazem... Sipam 50l resetujem kilometar sat na 0, vozim 920 km, pa opet sipam 50l itd itd....4 meseca je Pug. 206 2.0hdi kod mene (pre 4meseca uvezen) i to mu je konstantna potrosnja... sto malo po gradu sto do Banovaca, Panceva i Ljiga (iz Zemuna)... nemam komentar ~5.43L na 100 km i verujte mi nije 50-60kmh.
                  Zasto da ti ne verujemo pa meni tako potrosnja ide na oko 5.8 najmanje po gradu do sada ali vecinom voznja uvece takodje 5.8

Comment

• Kenno
                    CBC Senator XXL
                    • 21.08.2006
                    • 460
                    • Zenica, BiH

?itao sam u novinama (autoklub, zg) takmi?enje u što manjoj potrošnji goriva. Takmi?ari su vozili nove corse(sada ve? prethodna verzija) sa 1.3 cdti motorom i uspjeli su rezultate prosje?ne potrošnje dovesti i do ispod 3l/100km. Radilo se o vožnji ?etvrtom ili petom brzinom 40-50kmh, samo sa obaveznim ko?enjima, vožnjom ispod granice paljenja trubine, bez upaljenog radija, klime i sl.(tako su barem napisali).

Redovno uspijevam da sa y55 trošim recimo 5,5-6 l /100km na otvorenoj cesti, pazim na pritiskanje gasa, u petu šaltam na 80kmh. Po gradu malo teže, ali sam primjetio da sa taktikom ne stajanje na semaforima ušteda se primjeti, prelazio sam i po 50km više sa istom koli?inom goriva. Zna?i ako je zeleno dam gasa i prolazim, ako je crveno usporavam maximalno pred semaforom i trudim se da sasvim se ne zaustavim i dalje prolazim kada je zeleno. Uglavnom li?no ne ganjam radikalno nisku potrošnju, zadovoljan sam ako mi i primiriše na fabri?ku normu potrošnje, ali je mogu?e stvarno malo trošiti ali to je onda mu?enje i motora i voza?a, po mom skromnom mišljenju.

Comment

• ferry
                      CBC Veteran
                      • 31.01.2007
                      • 101
                      • Beograd

sto malo po gradu sto do Banovaca, Panceva i Ljiga (iz Zemuna)... nemam komentar ~5.43L na 100 km i verujte mi nije 50-60kmh.
                      Ma ok, spustam ga i ja na 5-5.5l kad se vozim po magistralnim putevima, ali
                      pomenu se gradska voznja i nekih 6l na benzin, pa smo malo o tome pretresali.

Comment

• Keketarac
                        CBC Senator XXL
                        • 01.09.2007
                        • 588
                        • Novi Sad
                        • Seat Ibiza 1.2 TSI

6 litara benzina po gradu? moguce, zasto da ne samo treba detaljno opisati uslove voznje i relaciju.
                        Ja sam jednom potrosio od Zrenjanina do Begeca (nekih 80 km) ravno 2 litre dizela......Pitate se kako je to moguce? Lako
                        Pukao mi zupcasti na izlazu iz Zr pa su me vukli do Begeca ali to necemo opisati pri kalkukaciji potrosnje

Comment

• -Vedran-
                          CBC Senator XXL
                          • 03.10.2004
                          • 3255
                          • Beograd

6 litara benzina po gradu? moguce, zasto da ne samo treba detaljno opisati uslove voznje i relaciju.
                          U proseku 2-3 hladna starta na 100km, van spic ulica...relacije vecinom banjica-karaburma-NBG...mirna noga na gasu...znanje vremena otvaranja semafora i kako treba odrzati brzinu da bih na sledeci semafor prosao na zeleno itd...bilo je i voznji u kasnim vecernjim satima...ima tu jos faktora...

90 ks u karoseriji od 950kg...odlicno stanje auta...
                          eto to bi otprilike bio kratak opis...

Probajte i videcete da moze da se spusti za 20-30% potrosnja...ali da je mucenje jeste...
                          Power of dreams !!!

Comment

• Dren
                            CBC Senator XXL
                            • 24.08.2005
                            • 1068
                            • Sarajevo

Nekad moze biti "mucenje", ali moze biti i rasipanje, posebno po gradu, gdje cesto vidjam "pilote" koji izmedju 2 semafora, barem 3-4 puta, dodaju gasove, mijenjaju trake, koce, uvaljuju se, pa opet gas,pa opet kocnica itd... A stignemo najcesce isto, jer nas zeleni val limitira svojom propusnom moci... Pa onda ja npr. mogu po gradu voziti sa 8 litara benzina, a oni se zale da im nece sici ispod 11... Bas me cudi...

Jos da su (najcesce) kakva auta u pitanju, pa da namjerno zrtvujes gorivo zbog meraka, ljepljenja za sjediste pri ubrzanju i sl... Nego Golf 2 D, Golf 2 1.3 i 1.6 benzin, sa sve karburatorom... I Golf 3 1.9 D(nije cak ni SDI...)...

Comment

• prolupator
                              CBC Senator XXL
                              • 02.09.2005
                              • 3968
                              • Zemun

Izmereno 5.1l/100km mesovito 50%/50%, malo teza noga na gasu, normalna ka numerenoj voznji...
                              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• forster
                                CBC Senator
                                • 24.04.2007
                                • 244
                                • Beograd

Originally posted by ferry
                                sto malo po gradu sto do Banovaca, Panceva i Ljiga (iz Zemuna)... nemam komentar ~5.43L na 100 km i verujte mi nije 50-60kmh.
                                Ma ok, spustam ga i ja na 5-5.5l kad se vozim po magistralnim putevima, ali
                                pomenu se gradska voznja i nekih 6l na benzin, pa smo malo o tome pretresali.
                                Malo sam cudno opisao ali pre ce biti kombinovane voznje recimo 50-50% ili cak 60-40% u korist gradske voznje.
                                1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
                                2. Danas je Petak. To je dan kada se Beogradjani vracaju kuci.
                                3. Ima jedan grad, a pored je Beograd.

Peugeot 206 2.0 HDi

Comment

Working...
                                X