Da, ali tih 6 litara je bilo bas mucenje za vozaca...to sam jednom uspeo kad sam se bas zainatio...
Radikalno niska potrosnja...
Collapse
X
-
Ih, pa Corolla na putu je bila na do 3,3L na 100km, ali vozeci oko 50-60km/h u petoj....
Sto manje kineticke energije pretvorite u toplotnu, vozilo je ekonomicnije!!!!!Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
-
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Originally posted by HondaDa, ali tih 6 litara je bilo bas mucenje za vozaca...to sam jednom uspeo kad sam se bas zainatio...
Comment
-
-
Drugari, neznam sta da kazem... Sipam 50l resetujem kilometar sat na 0, vozim 920 km, pa opet sipam 50l itd itd....4 meseca je Pug. 206 2.0hdi kod mene (pre 4meseca uvezen) i to mu je konstantna potrosnja... sto malo po gradu sto do Banovaca, Panceva i Ljiga (iz Zemuna)... nemam komentar ~5.43L na 100 km i verujte mi nije 50-60kmh.1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
2. Danas je Petak. To je dan kada se Beogradjani vracaju kuci.
3. Ima jedan grad, a pored je Beograd.
Peugeot 206 2.0 HDi
Comment
-
-
Originally posted by forsterDrugari, neznam sta da kazem... Sipam 50l resetujem kilometar sat na 0, vozim 920 km, pa opet sipam 50l itd itd....4 meseca je Pug. 206 2.0hdi kod mene (pre 4meseca uvezen) i to mu je konstantna potrosnja... sto malo po gradu sto do Banovaca, Panceva i Ljiga (iz Zemuna)... nemam komentar ~5.43L na 100 km i verujte mi nije 50-60kmh.
Comment
-
-
?itao sam u novinama (autoklub, zg) takmi?enje u što manjoj potrošnji goriva. Takmi?ari su vozili nove corse(sada ve? prethodna verzija) sa 1.3 cdti motorom i uspjeli su rezultate prosje?ne potrošnje dovesti i do ispod 3l/100km. Radilo se o vožnji ?etvrtom ili petom brzinom 40-50kmh, samo sa obaveznim ko?enjima, vožnjom ispod granice paljenja trubine, bez upaljenog radija, klime i sl.(tako su barem napisali).
Redovno uspijevam da sa y55 trošim recimo 5,5-6 l /100km na otvorenoj cesti, pazim na pritiskanje gasa, u petu šaltam na 80kmh. Po gradu malo teže, ali sam primjetio da sa taktikom ne stajanje na semaforima ušteda se primjeti, prelazio sam i po 50km više sa istom koli?inom goriva. Zna?i ako je zeleno dam gasa i prolazim, ako je crveno usporavam maximalno pred semaforom i trudim se da sasvim se ne zaustavim i dalje prolazim kada je zeleno. Uglavnom li?no ne ganjam radikalno nisku potrošnju, zadovoljan sam ako mi i primiriše na fabri?ku normu potrošnje, ali je mogu?e stvarno malo trošiti ali to je onda mu?enje i motora i voza?a, po mom skromnom mišljenju.
Comment
-
-
Originally posted by forstersto malo po gradu sto do Banovaca, Panceva i Ljiga (iz Zemuna)... nemam komentar ~5.43L na 100 km i verujte mi nije 50-60kmh.
pomenu se gradska voznja i nekih 6l na benzin, pa smo malo o tome pretresali.
Comment
-
-
6 litara benzina po gradu? moguce, zasto da nesamo treba detaljno opisati uslove voznje i relaciju.
Ja sam jednom potrosio od Zrenjanina do Begeca (nekih 80 km) ravno 2 litre dizela......Pitate se kako je to moguce? Lako
Pukao mi zupcasti na izlazu iz Zr pa su me vukli do Begecaali to necemo opisati pri kalkukaciji potrosnje
Comment
-
-
6 litara benzina po gradu? moguce, zasto da ne samo treba detaljno opisati uslove voznje i relaciju.
90 ks u karoseriji od 950kg...odlicno stanje auta...
eto to bi otprilike bio kratak opis...
Probajte i videcete da moze da se spusti za 20-30% potrosnja...ali da je mucenje jeste...Power of dreams !!!
Comment
-
-
Nekad moze biti "mucenje", ali moze biti i rasipanje, posebno po gradu, gdje cesto vidjam "pilote" koji izmedju 2 semafora, barem 3-4 puta, dodaju gasove, mijenjaju trake, koce, uvaljuju se, pa opet gas,pa opet kocnica itd... A stignemo najcesce isto, jer nas zeleni val limitira svojom propusnom moci... Pa onda ja npr. mogu po gradu voziti sa 8 litara benzina, a oni se zale da im nece sici ispod 11... Bas me cudi...
Jos da su (najcesce) kakva auta u pitanju, pa da namjerno zrtvujes gorivo zbog meraka, ljepljenja za sjediste pri ubrzanju i sl... Nego Golf 2 D, Golf 2 1.3 i 1.6 benzin, sa sve karburatorom... I Golf 3 1.9 D(nije cak ni SDI...)...
Comment
-
-
Originally posted by ferryOriginally posted by forstersto malo po gradu sto do Banovaca, Panceva i Ljiga (iz Zemuna)... nemam komentar ~5.43L na 100 km i verujte mi nije 50-60kmh.
pomenu se gradska voznja i nekih 6l na benzin, pa smo malo o tome pretresali.1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
2. Danas je Petak. To je dan kada se Beogradjani vracaju kuci.
3. Ima jedan grad, a pored je Beograd.
Peugeot 206 2.0 HDi
Comment
-
Comment