Auto Bild: Izvestaj o kvalitetu 2007.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Johnny B lude
    CBC Senator XXL
    • 06.04.2007
    • 463
    • Beograd

Auto Bild: Izvestaj o kvalitetu 2007.

Vise detalja u Auto Bild-u br. 17 5. Septembar 2007.

... Boze, dozvoli mi da ti dokazem da me novac nece iskvariti...

www.hondaclub.co.rs
  • JNC
    CBC Senator XXL
    • 19.12.2006
    • 1332
    • Beograd

Ovi japanci nista ne valjaju, samo se kvare .

Comment

• Vocko
      CBC Senator XXL
      • 25.04.2005
      • 4556
      • nBGd

Citaj potpis

Comment

• Bane R
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2006
        • 1769
        • Beograd

Ma ovakve liste izlaze već 10 godina, samo smara kad ne opišu šta su, koga i kako merili/testirali/ispitivali...

PS. Džoni, nauči da kompresuješ slike, ovo je 21. vek.

Comment

• JNC
          CBC Senator XXL
          • 19.12.2006
          • 1332
          • Beograd

Pa u svapskom izdanju je pisalo sta i kako se radilo.

Comment

• BRABUS
            CBC Senator XXL
            • 15.10.2004
            • 2399
            • London

Whooow, videh ovo i definitivno sam prelomio da ce mi sledeci auto biti Mazda, Toyota, Honda ili Suzuki Kakvi Mercedesi, BMW-ei, Audiji...nedaj Boze Alfe

Nego sad ozbiljno, jos jednom se potvrdjuje fenomen zvani Auto Bild na ovom forumu. Veruje mu se samo kad kaze nesto pozitivno o ne-nemackim autima, dok kad neki nemac odere japanca/koreanca/francuza/italijana, onda je to namestaljka

Comment

• JNC
              CBC Senator XXL
              • 19.12.2006
              • 1332
              • Beograd

pa moramo malo da se sirimo , ali Mazda po auto bildu je vec tri godine prva po pouzdanosti.

Comment

• -Vedran-
                CBC Senator XXL
                • 03.10.2004
                • 3255
                • Beograd

dok kad neki nemac odere japanca/koreanca/francuza/italijana, onda je to namestaljka
                Pa dosta su Nemci drali japance po svim casopisima u zadnjih 20 godina.
                Koliko shvatam, ovde je rec o pouzdanosti, a tu nema dalje rasprave...
                Power of dreams !!!

Comment

• Bane R
                  CBC Senator XXL
                  • 27.03.2006
                  • 1769
                  • Beograd

Za obaveštene ljude, nikada nije ni bilo rasprave.

Comment

• BRABUS
                    CBC Senator XXL
                    • 15.10.2004
                    • 2399
                    • London

Ma slazem se ja s vama, ali svaki put kad izadjem na ulicu, zahvalim se Bogu (malo redje doduse od kad sam u US) za to sto statistike o kvalitetu nisu jedini kriterijum za izbor auta.

Comment

• Bane R
                      CBC Senator XXL
                      • 27.03.2006
                      • 1769
                      • Beograd

Ti misliš da ljudi voze Honde zbog pouzdanosti?

Comment

• BRABUS
                        CBC Senator XXL
                        • 15.10.2004
                        • 2399
                        • London

Da, mislim da su pouzdanost i kvalitet najjaci razlozi zasto se u celom svetu kupuje Honda. Kod nas je malo situacija drugacija, kao i u ostalim tranzicionim trzistima, tako da se honda uzima mahom zbog performansi

Bane?, bio si u USA, jel tako? Ko ovde (najvece trziste Hondi) kupuje Civic i iz kojih razloga? Uporedi sa stanjem kod nas...

Comment

• Bane R
                          CBC Senator XXL
                          • 27.03.2006
                          • 1769
                          • Beograd

Znaš dobro da te razumem i da znam dobro razloge zašto se Honda u USA prodaje kako se prodaje ali ne vidim šta time želiš da kažeš?

Kada kažem "Ti misliš da ljudi voze Honde zbog pouzdanosti" ja uopšte ne mislim na te amere kojima život od automobila zavisi i koji kupuju japanca zato što će ga baciti pod presu posle 6 godina (i 200000 milja), a neće amera kojeg će baciti pod presu posle 4 godine (i 150000 milja). Tim ljudima taj auto ne služi ni za šta osim da svoje debelo **** prevezu do malla gde bi kupili stvari koje im ne trebaju kako bi opravdali to što dušu ostavljaju na poslu na kome zarađuju pare (bez da vređam bilo koga, ali to je činjenično stanje).

Mi na ovom forumu smo ipak malo drugačija publika, pa bez obzira na to što smo velika manjina. Mi, zapravo, nešto znamo o kolima.

I da ne bi dužio priču, jedino mogu ponovo da ti postavim pitanje. Da li ti misliš da smo se Timi, sri, Honda, Marinac, Neman, Johnny, Mita, ja... odlučili da pazarimo Honde zato što su one pouzdane? Pusti me priče kolko miliona Honda proda američkim babama, one me ne interesuju jer sam već napisao zašto kupuju kola, zato što su debele.

Mi kupujemo kola jer nam je to hobi, opsesija, zato što nam se to uvuklo pod kožu, pa ni najvećem piroćancu pod kožu ne može da se uvuče to da je auto pouzdan, već su potrebne druge osobine koje u čoveku bude dečije ili praljudske porive zbog čega u tim kolima vidimo "nešto više".

Pokušaj da dokažeš da su sve Honde japanske kutije koje se "samo ne kvare" i ništa više i ispaćeš veliki neznalica.

Comment

• sw.brick
                            CBC Senator XXL
                            • 09.10.2004
                            • 8141
                            • Beograd, barajevo-zemun
                            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

koliko ja razumem napisano, u pitanju nije ni tabela kvaliteta, ni tabela pouzdanosti, ni tabela kvarova.

ni tabela merenja zadovoljenja (o?ekivanja) kupaca.

to je neka uprose?ena vrednost 7 tabela koju je AutoBild sastavio po nekom svom kriterijumu-
                            autoblid anketa uzorka poluplacije
                            naknadno pozivanje u servis/ poboljšanja
                            TUV izveštaj
                            auto bild supertest
                            aulobild sandu?e za brige
                            auo bild test servisa
                            garancija

i pri tome ne piše (ili ja ne pronalazim) šta je udeo svake od kategorija u ukupnoj oceni (A+B+C+D+E+F+G =100%)
                            volvo
                            945 SE turbo lpg
                            344 GL lpg

Comment

• BRABUS
                              CBC Senator XXL
                              • 15.10.2004
                              • 2399
                              • London

Originally posted by Bane?
                              Kada kažem "Ti misliš da ljudi voze Honde zbog pouzdanosti" ja uopšte ne mislim na te amere kojima život od automobila zavisi i koji kupuju japanca zato što ?e ga baciti pod presu posle 6 godina (i 200000 milja), a ne?e amera kojeg ?e baciti pod presu posle 4 godine (i 150000 milja). Tim ljudima taj auto ne služi ni za šta osim da svoje debelo **** prevezu do malla gde bi kupili stvari koje im ne trebaju kako bi opravdali to što dušu ostavljaju na poslu na kome zara?uju pare (bez da vre?am bilo koga, ali to je ?injeni?no stanje).
                              Dobro si analizirao ovo drustvo ovde

Mi na ovom forumu smo ipak malo druga?ija publika, pa bez obzira na to što smo velika manjina. Mi, zapravo, nešto znamo o kolima.
                              I da ne bi dužio pri?u, jedino mogu ponovo da ti postavim pitanje. Da li ti misliš da smo se Timi, sri, Honda, Marinac, Neman, Johnny, Mita, ja... odlu?ili da pazarimo Honde zato što su one pouzdane?
                              Ne, naravno, sam si i objasnio zasto, ovde ispod, i to se uklapa u ono sto sam gore rekao "Kod nas je malo situacija drugacija, kao i u ostalim tranzicionim trzistima, tako da se honda uzima mahom zbog performansi".

Ko kod nas kupuje Hondu u najvecem broju slucajeva? Ljubitelji. Zato Honda i ima ovde drugaciji (bolji) status nego nego na zrelim trzistima, gde je narodni auto.

Mi kupujemo kola jer nam je to hobi, opsesija, zato što nam se to uvuklo pod kožu, pa ni najve?em piro?ancu pod kožu ne može da se uvu?e to da je auto pouzdan, ve? su potrebne druge osobine koje u ?oveku bude de?ije ili praljudske porive zbog ?ega u tim kolima vidimo "nešto više".
                              Kapiram ja to, isto i ja osecam, samo za druge neke brendove

Nazalost Bane?, imidz jedne marke ne odredjuje manjina koja zna o autima, nego vecina, a ona hoce ono sto si gore opisao.

Pokušaj da dokažeš da su sve Honde japanske kutije koje se "samo ne kvare" i ništa više i ispa?eš veliki neznalica.
                              Nikada tako nesto nisam rekao, a nemam ni razloga.

Moje misljenje o Hondi nije uopste negativno, niti sam ga ikada imao. Prilicno je neutralno. Generalno jako dobri automobili, kvalitetni, ali ih nikad nebih kupio, jer su za mene obicni (citaj: "ne bude de?ije ili praljudske porive"), bas kao i VW.

@brick.sw

Ponovo se slazem s tobom

Comment

Working...
                              X