Pritisak u gumama i stanje na nasim putevima..

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bojanTI
    CBC Senator XXL
    • 04.01.2006
    • 870
    • Pancevo

Ma ko tebe bre pita da li su bolji putevi u Hrvatskoj, ili Cara da li su losiji u Ukrajini?!
    Poenta koju izostavljate je da su kod nas losi putevi i tu nema rasprave!

A koliko je brick u pravu samo ce potvrditi to da je na Alfi 145 i 146 original ugradnja viljuski TRV, a ne tamo nekiTurski delovi kako on kaze!

Uostalom nisu ovde bitni trapovi, vec putevi! Da vozimo na dobrim putevima ne bi imali probleme sa trapovima!

I ne talasajte vise bez potrebe...
    In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• MesijA
      CBC Član
      • 25.10.2007
      • 18
      • Beograd

Pa nije bas tako, ako su ti losi trapovi dzaba ti sve makar vozio po traci formule 1.

Ma koliko putevi bili losi, ja i dalje pitam zasto drugi automobili nemaju iste te probleme sa trapovima?

Ja npr vozim Daciju i svakoga koga znam da je ima nikada nije imao slicnih problema a po istoj Srbiji se vozimo.

Pozdrav.

Comment

• bojanTI
        CBC Senator XXL
        • 04.01.2006
        • 870
        • Pancevo

DACIA?! Vrati se u nasu dimenziju, pa od kad se poredi doope i krofna?!

Ali sam si sebi odgovorio, a i meni! Nikad mi nije bilo jasno zasto ce neko da baci 10 000 eura na Daciu Logan kad moze za taj novac da kupi Alfu 166 2003. sa opremom koju samo moze da zamisli, TV, navigacija, dupla klima i svasta jos nesto, da ne pominjem koja je razlika u klasi, plus sto je to jedna Alfa, prelepa, eto vidis sad si mi razjasnio!

Sto bi se drndao sa svim tim losim putevima, mozes lepo da kupis Daciu i nemas problema, svi ti putevi odgovaraju, ali zato nemas ni nista drugo! U sustini se bih se slozio... Ali kad bih imao taj stav prema zivotu!
        Ti i takvi ljudi gledaju kako da prodju kroz zivot i da sto manje izgube, ne gledajuci na to koliko ce da dobiju, za razliku od mene koji najpre gleda koliko cu da dobijem, zanemarujuci to koliko cu da izgubim, jer dokle god je odnos pozitivan, sve je u redu, jer mi shvatamo da se sve i svaki luskuz placa!
        Zato su Alfisti drugaciji id skoro svih drugih "ponosnih" vlasnika...
        In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• MesijA
          CBC Član
          • 25.10.2007
          • 18
          • Beograd

Dacija nema problema sa trapovima, koje npr. Alfa ima.
          Samo sam je u tom kontekstu spomenuo.

P.S.Ja npr. vise volim kada je auto kvalitetan da ne moram da ga popravljam cesto.

EDIT:

Vidi ja nemam para za alfu, nemam kesha da joj stalno menjam trapove itd itd. Zato je moj izbor bila Dacija, nema neku opremu ali ide i veoma je udobna. Da imam para ne brini se snasao bih se vec.

Comment

• bojanTI
            CBC Senator XXL
            • 04.01.2006
            • 870
            • Pancevo

Cekaj... Hajde mi jos jednom ponovi...

Da li hoces da mi kazes da je Dacia Logan kvalitetniji automobil od Alfe 166?!

I hoces li molim te da mi kazes da li zaista mislis da Logan ima dugotrajniji trap zato sto je na Alfi losijeg kvaliteta?!

Zar ne mislis da to mozda ima neke veze sa necim drugim?!

Comment

• MesijA
              CBC Član
              • 25.10.2007
              • 18
              • Beograd

Nisam ja rekao da je Dacia bolja od bilo cega.

Ja sam samo rekao samo da Dacia nema problema sa trapovima iako se vozimo istim putevima. Nemojte ovo da pretvorite u prepucavanje. Samo sam naveo primer jer je Dacia vrlo jeftin auto i nije logicno da Alfa ima problem koji dacija nema npr.

Ja mislim da to ima veze samo sa kvalitetom. Koliko ja kapiram kvalitetnije nesto, duze traje.

Comment

• Sasha
                CBC Senator XXL
                • 04.10.2004
                • 4126
                • Novi Sad

Ocemo jedan LOCK?
                SVI koji imaju aluminijumske delove na trapu imaju isti problem!!!!
                Pre neki dan sam listao auto bild, bio je neki super test bmw 3 i sta je problem? trap, naravno.
                www.arcs.org.rs/forum

Comment

• bojanTI
                  CBC Senator XXL
                  • 04.01.2006
                  • 870
                  • Pancevo

Pa ne kapiras dobro, jer stvari nisu tako jednostavne! Da si vozio Alfu shvatio bi zasto je situacija sa trapom takva, ali posto nisi tako i pricas, osim toga pricas napamet jer po toj prici crkavaju trapovi svake dve nedelje!

Kako to da su samo trapovi problem kod Alfi?! I kako to da se Alfa nalazi uvek u vrhu upravljivosti u skoro svakoj klasi?! Mislis li da to ima neke veze jedno sa drugim?! A mislis li da, kad na to dodas da su nasi putevi UZASNI, to daje odgovor zasto postoje problemi na trapovima kod Alfi?!

Moj pokojni deda je znao lepo da kaze:"Dva dobra ne idu zajedno!" i ovo ti je tipican primer, ne mozes dobiti upravljivost i vozne osobine sa traktorskim delovima teskim sto kila, jednostavno jedno spustis da drugo podignes i uvek je bilo tako!

Evo kod mene na 146 je nocna mora napraviti polukruznio okretanje, hoces da mi kazes da je i to zbog loseg kvaliteta?!
                  Pa sigurno bi mi i to rekao da te ne preduhitrim i da ti ne kazem da mi je najlepsi san kad drzim ruke na volanu koji je brz, kratak, ima odlican odziv i reaguje i na najmanji pokret ruke!

Ko to shvati i prepusti se lepoti zivljenja i uzivanja u zivotu ne kupuje Daciu za 10 000 vec se prepusti i ulepsa sebi zivot, a to sto ti mislis da bi bankrotirao... Pa... koliko vidim, svi smo jos uvek zivi i zdravi, nismo zaglavili u zatvor zbog dugova, a sto je navaznije nikad necemo promeniti marku!
                  Pa, mozda i platimo koji euro vise za trapove, ali su nam osmesi i dalje na licu, sto znaci da smo izgleda vise dobili nego izgubili!

Uzdravlje!

Comment

• Car
                    CBC Senator XXL
                    • 07.07.2005
                    • 900
                    • Beograd

E pa ovo je vec offtopic i klasicna svadja. Prica o putevima je jos bila u redu kao logicna posledica onog sto se pitalo i pisalo na pocetku teme. Ovo nije.
                    Ja nisam za lock, vec da se malo procisti tema ili podeli...

Comment

• Srdjan
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 2416
                      • Bajina Basta/Beograd

Jedna mala opaska... Da li ste primetili da samo Alfisti kukaju kako su losi putevi?

Putevi u Srbiji su dosta bolji nego sto su bili i ubuduce bice jos bolji... Mislim da putevi u Bg uopste nisu losi, cak sta vise na sve strane se rade i obnavljuju tako da mogu biti samo bolji. Ovo je moje misljenje kao neko ko je pre par meseci dosao u bg iz malog mesta gde su putevi isto ok... Vozim Mazdu 626 i ne secam se kada sam nesto zamenio na trapu... A da imam i nisana i njemu je svejedno kakvi su putevi, viljuske nikad nisam menjao, a presao je mnooogo km... E da i 3 auto mi je italijan LAncia kappa i evo presla je oko 150k km i jos je na njoj sve original sto se tice trapa i kad nju vozim onda mi putevi izgledaju savrseno...

A da imao sam i Mareu i pogadjate otisle su mi obe viljuske na tim istim putevima kojima se vozim godinama...

I sad na osnovu takvog primera ja treba da kazem da su losi putevi... Ma daj...
                      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• MesijA
                        CBC Član
                        • 25.10.2007
                        • 18
                        • Beograd

Originally posted by bojanTI
                        Pa ne kapiras dobro, jer stvari nisu tako jednostavne! Da si vozio Alfu shvatio bi zasto je situacija sa trapom takva, ali posto nisi tako i pricas, osim toga pricas napamet jer po toj prici crkavaju trapovi svake dve nedelje!
                        OK nisam vozio alfu, ali koliko vidim iz vasih prica kako osecate svaku rupicu na putu, nesto nisam bas uzbudjen. Mozda sam malo razmazen pa volim da mi bude udobno. Ok ne crkavaju svake nedelje nisam rekao to, ali mnogo cesce nego drugi automobili.

Kako to da su samo trapovi problem kod Alfi?! I kako to da se Alfa nalazi uvek u vrhu upravljivosti u skoro svakoj klasi?! Mislis li da to ima neke veze jedno sa drugim?! A mislis li da, kad na to dodas da su nasi putevi UZASNI, to daje odgovor zasto postoje problemi na trapovima kod Alfi?!
                        Pazi ovako, Sasha je napisao da je to zbog aluminijumskih trapova. Sad ja ne znam kome da verujem da li njemu koji kaze da je usteda u materijalu (aluminijum) ili tebi jer pricas o upravljivosti.

Evo kod mene na 146 je nocna mora napraviti polukruznio okretanje, hoces da mi kazes da je i to zbog loseg kvaliteta?!
                        Pa sigurno bi mi i to rekao da te ne preduhitrim i da ti ne kazem da mi je najlepsi san kad drzim ruke na volanu koji je brz, kratak, ima odlican odziv i reaguje i na najmanji pokret ruke!
                        Ne znam, kao sto rekoh nisam je vozio. Ali znam da bi i meni bila nocna mora da ne mogu da napravim polukruzno kao covek. Ne vidim poentu u brzom volanu, svaki volan odradjuje posao, ipak nije to sportski auto.

Ko to shvati i prepusti se lepoti zivljenja i uzivanja u zivotu ne kupuje Daciu za 10 000 vec se prepusti i ulepsa sebi zivot, a to sto ti mislis da bi bankrotirao... Pa... koliko vidim, svi smo jos uvek zivi i zdravi, nismo zaglavili u zatvor zbog dugova, a sto je navaznije nikad necemo promeniti marku!
                        Pa, mozda i platimo koji euro vise za trapove, ali su nam osmesi i dalje na licu, sto znaci da smo izgleda vise dobili nego izgubili!

Uzdravlje!
                        Ma ok je, svako trosi pare kako zeli. Ja imam prioritete, zato je dosla dacija, u drugim okolnostima tu bi bilo nesto bolje ali nema veze, ja zadovoljan.[/quote]

Comment

• bojanTI
                          CBC Senator XXL
                          • 04.01.2006
                          • 870
                          • Pancevo

Vidis, pogresio si na nekoliko mesta!

Kao prvo usteda na materijalu i aluminium nikako ne idu u istoj recenici, jer je on jako skup i to je samo usteda u tezini jer se trazi malo vise od prevoznog sredstva, trazi se da bude malo pokretljiviji jer su preterali sa aktivnom i pasivnom sigurnoscu pa su sva kola po najmanje tonu i po!

Kao drugo, ne odradjuje svaki volan isto, upravo sam ti to pojasnio, a sedi u jednu Alfu pa ce ti sve biti jasno!

I kao trece, Alfa upravo i jeste sporstki automobil!

Comment

• Sasha
                            CBC Senator XXL
                            • 04.10.2004
                            • 4126
                            • Novi Sad

Aluminijum nije usteda na materijalu, vec skroz suprotno.
                            No, necemo sad o cvrstoci Al, Fe i slicno.
                            Za raspravu imamo temu "ovde se svadja oko brenda auta", a ovde pricamo o kvalitetu puteva, a kvalitet puteva je katastrofalan.
                            www.arcs.org.rs/forum

Comment

• Srdjan
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 2416
                              • Bajina Basta/Beograd

Kakav Lock, tek je sad postalo zanimljivo.
                              Ima jos dosta ljudi da kazu sta misle o putevima... Alfisti su opet slozni kao i uvek i oni kazu da su losi... Ostali?
                              Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• bojanTI
                                CBC Senator XXL
                                • 04.01.2006
                                • 870
                                • Pancevo

Otisli smo predaleko, ali jedna stvar mi nije jasna...

Koji je razlog da svi vi nas Alfiste ubedjujete da su putevi u Srbiji dobri?!
                                Cekaj, pa zar vam je toliko stalo da nam stalno pricate da mi vozimo krseve da sada pocinjete da tvrdite jednu takvu boodalastinu?!

Sale, MOLIM TE zakljucaj ovo, izgubilo je svaki smisao!

Comment

Working...
                                X