Ne moze se ni u autoindustriji bez kineza. Pokazana su tri modela ove kineske fabrike.
Mozda neko zna da je ovo prva kineska fabrika koja je plasirala svoje automobile u zapadnoj Evropi.
Ajde i jednu ekskluzivnu vjest. Ta kineska firma Landwind je u pregovorima da preuzme vecinski paket Sanosa (neko pamti njihove autobuse) i da tamo prebaci proizvodnju ili sklapanje modela namjenjenih Evropi.
brum brum brum bruuuuuuuuuuuuuuuum
i kez od uva do uva
Renault je takodje izlozio Master i Kangoo. Uz pomenute Folkswagen, Citroen i Peugeot vozila na sajmu je bilo prisutno i nekih proizvodjaca autobuskih sasija koji su pokazali svoje uretke na MAN, Mercedes, Isuzu ili neku drugu osnovu. Ne pamtim sada te firme. Znam da je bilo izlozeno 4 autobusa.
Osim autobusa tu je bilo i teskasa kao sto je Iveco
Kamaz
ili Ford
bio je i ovaj unirvezalac kojeg znamo kao Unimog
i kez od uva do uva
Sta da kazemo za motocikle. Reci cemo da ih je bilo. Reci cemo i da moto trziste definitivno ne prati auto trziste. Dokaz: nije predstavljen niti jedan novi model motocikla. Sta je prikazano.
i kez od uva do uva
Samo jedan primjerak izlozen i to sa tamo nekim karbonskim dodacima, tamo nekavim vjesanje, tamo nekavim sjedistem... Brutale 910 S, tako da je to bio i najskuplji motocikl sa cijenom od 19.000 eura.
i kez od uva do uva
Kada je sajam pocinjao prije deset godina vise se zanimljivih automobila moglo vidjeti na parkingu. Danas, danas sajam automobila zasluzuje to ime sa punim pravo. Na sajmu je ako sam dobro prebrojao bilo 22 premijere. Te automobile na drumu mozete gledati tek poslije sajma.
Kako je kod motocikla? Upravo onako kako je bilo prije deset godina sa automobilima. Trziste je tek prosle godine pocelo da se budi. Prije dvije godine niste ni mogli kupiti motocikl. Valjda ce se i moto trziste razvijati kao i auto, do tada vece atrakcije cemo vidjeti na parkingu
Triumph Speed Triple
ili ova Yamaha YBR 250 koje nije bilo na standu Yamahe
slikao sam i ovo, ne znam zasto...
i kez od uva do uva
Comment