Koji FIAT-ov motor može bez problema u Zastavu?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mb12
    CBC Senator XXL
    • 06.11.2006
    • 640
    • Vrbas
    • Mazda 626 2.0 TD

Koji FIAT-ov motor može bez problema u Zastavu?

Pre dva,tri dana, pričao sam nešto sa prijateljom i nekako se u temu ubaci priča o Yugu.

I kako je tema išla, čovek mi reče da je video Yugo u koji je bio ubačen motor od Fiat-a Argento 1.6! ( naime, video ga na nekom TS skupu, plavi sa odrađenom aplikacijom zmaja u tribalima. Ovo sam naglasio, jer verujem da je neko išao po tim skupovima kod nas u Srbiji, pa čisto ako ga je spazio, da to i potvrdi ako je tačno ) To nije ništa novo, jer ipak se zna kojeg je Zastava porekla, ali ipak me je zaintrigirala činjenica da je po njegovoj priči, taj motor, ušao u Yuga bez problema i da je pasovao šraf na šraf

Danas pričam to bivšem cimeru i od njega takodje saznam da mu je buraz, ubacio motor od Fiat-a Punta mkI 65 ( tako reče on, a radi se o 1.3 motoru ) zajedno sa Puntovim menjačem. "Ide Yugić ko blesav, mada bi išao ko blesav i sa 1.1 motorom" bio je njegov komentar na moje pitanje o tome kako se Yugo ponaša sa tim motorom!

E sad, ono što mene kopka je to, da nije nikakav proble ubaciti motor koji je i u originalnim kolima radio bez katalizatora, lambda sonde itd... u Yugo, medjutim, kako je moguće ubaciti jedan motor novije generacije u Yugo bez lambda sonde, bez kojekakvih ventila ( EGR itd... ) u Yugo a da pritom radi normalno.

Takodje ako neko zna da li bi onda pasovao motor od Pande i Seicenta 1.1 koji su se koristili u Italijanskoj pošti?
  • Kenno
    CBC Senator XXL
    • 21.08.2006
    • 460
    • Zenica, BiH

Ne vidim razlog zasto ubaciti 1.1 motor?
    btw, Fiat je Argenta, i svi Fiatovi sohc motori pasu u yugo/101/128 sto se kaze "saraf na saraf"

Comment

• Aki
      CBC Senator XXL
      • 04.08.2006
      • 1133
      • Beograd
      • Yugo 1603, Yugo 1301

1.6 SOHC, a moze i 1.6 DOHC 16v, samo je to malo za'ebanija varijanta. Svaki dobar jugo ima 1.5 ili 1.6 pod haubom, tako da je to vec provereno.
      "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
      - Lousie Smith

Comment

• mb12
        CBC Senator XXL
        • 06.11.2006
        • 640
        • Vrbas
        • Mazda 626 2.0 TD

Pa, da imam Yugo, definitivno bi ga uzeo sa lošim motorom, tj motorom koji je za generalku,i tu razliku u ceni ( i dodao još do 200 evra ) ubacio taj 1.1 motor iz Punta keca, Pande novijeg godišta , Seicenta!

Jeste da je isto 1.1 ali zato verujem da ima onoliku snagu koliko je i deklarisana, tj nije izgubio tu snagu, a em motor je rađen po PS-u te nema verujem zajebancija oko njega kao kod DMB motora....

Šta mislite, za koliko se može nabaviti taj motor ( sa svim pripadajućim delovima za funkcionisanje ) i menjač u normalnom stanju?

Comment

• Aki
          CBC Senator XXL
          • 04.08.2006
          • 1133
          • Beograd
          • Yugo 1603, Yugo 1301

To je mnogo glup rezon... Pa uzmi motor iz stranca, kupi auto 97-98 godiste, probaj ga, vidi jel ok, pa ga onda ubaci. Inace najjaci legalno 100% mozes da stavis 1.3.
          "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
          - Lousie Smith

Comment

• Gumetina
            Banovan
            • 12.12.2004
            • 1082
            • Novi Sad

Plavi jugo sa fiat 105TC ili ti 1600cc 105ks 2 bregaste 8 ventila... ne ubacuje se bas lako , zahteva tesko nalazljive nosace ili pak bravarske radove... vlasnik je Flyke extra lik nadji ga negde po forumu pa ga pitaj...

ne znam koliko se razumes u automobile ali sa motorom moze da se preseli i ubrizgavanje i sonde pa cak i egr (ako nekom treba)

u mom jugu je radio 1.6 16v iz lancie delte (isti kao iz brava) sad je kod laki55 u stojadinu, potpuno legalan, atestiran itd. ide lako unutra (ne treba iseci pola auta)

za 1.1 iz pande i seicenta punta itd. ne pokusavaj... to su FIRE motori, sve je drugacije menjac poluosovine nosaci ama bas sve...

ono sto je meni zanimljivo a jos nisam probao je 1.3 TD iz Una ili 1.7td iz punta.... idu na isti menjac znaci da moze... eventualno zezanje sa jednim nosacem motora

da sam zadrzao juga verovatno bi to radio

pozz

RAle

Comment

• jevtic
              CBC Senator XXL
              • 26.11.2006
              • 729
              • beograd

a da li bi jugo mogao fa podnese vibracije koje dolaze od dizel motora?
              ex - fabia 1.9 tdi
              golf 2.0 tfsi

Comment

• srdjan_p
                CBC Senator XXL
                • 01.12.2004
                • 1915
                • ZR

Ma sve moze...joj strasna ideja...Moracu to jednog dana caletu da napravim...

Comment

• Aki
                  CBC Senator XXL
                  • 04.08.2006
                  • 1133
                  • Beograd
                  • Yugo 1603, Yugo 1301

Pa da bude cale brzi od tebe? Dizela naravno neces da mu ubacujes, rasrafice se Yugo... osim ako ne zavaris svaki sraf i prevaris skoljku... To je zanimljivo, ali meni bas bzvze...
                  - Lousie Smith

Comment

• Gumetina
                    Banovan
                    • 12.12.2004
                    • 1082
                    • Novi Sad

pazi 1.4 td je jako zivahan motor vrti se opusteno 5000-5500 a puni iz jako niskih obrtaja, skace jadan ima momenta, trosi manje od 4.5 litara za grad sta ces bolje, neki malo jaci turbo i udri tuci... pa ima 72ks pootkidao bi od zivota pola nabrijanih 1.5 mashina

a vibracije ? kakve vas vibracije i srafovi spopali ? kako se uno ne raspadne ?

Comment

• Marko001
                      CBC Senator XXL
                      • 09.09.2006
                      • 1070
                      • Belgrade

Ma gde je dizel za juga, previse vibracija definitivno

Comment

• Gumetina
                        Banovan
                        • 12.12.2004
                        • 1082
                        • Novi Sad

Izvini momak, ali bojim se da te nisam nista pitao...

Kako onda nije za floridu 1.6 hdi ?

Comment

• Aki
                          CBC Senator XXL
                          • 04.08.2006
                          • 1133
                          • Beograd
                          • Yugo 1603, Yugo 1301

Pa dobro, ne bukvalno, ali juga kida i 1.3, stock shkoljku. Pitanje je vremena. Ja jedva nadjoh sebi juga sa dobrim krako, koji jos nije krenuo... Dizel sigurno prenosi vise vibracija, mada kako niko nije jos uradio, najbolje bi bilo probati, pa da vidimo.
                          E da, Unici stari, pogotovo domaci su poprilicno losi... a florida je ipak jaca konstrukcijski od juga.
                          - Lousie Smith

Comment

• srdjan_p
                            CBC Senator XXL
                            • 01.12.2004
                            • 1915
                            • ZR

Ma uno i jugo su isti qrac drugo pakovanje...joj kakva ideja...
                            Moj jugo je ceo i cvrst jos uvek, korozije nema...17 godina i 165000km...

Comment

• Gumetina
                              Banovan
                              • 12.12.2004
                              • 1082
                              • Novi Sad

pravite kardinalne greske.

uno je konstrukcijski jako slican jugu, a florida je jugo samo rasiren i produzen, nije prosla kresh test sva se jadna iskrivila a jugo je preziveo...

drugo, nece se auto raspasti ili pocepati od vibracije nego od snage motora a nece ni to ako se normalno vozi...

a ako vam je problem da nadjete dobru skoljku, pa onda lepo kupite novu ? mislim o cemu pricamo ovde ?

Eto srdjane, nadji samo dobar motor i usreci matorog, moj je mene molio da mu to napravim

Comment

Working...
                              X