Sta uciniti u ovoj situaciji...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Miodrag
    CBC Veteran
    • 31.08.2007
    • 184
    • Sremska Mitrovica

Sta uciniti u ovoj situaciji...

Dakle, subota 22:50h vozim bulevarom iza taxiste koji odjedanput pocinje da koci, prelazim u levu traku kako se ne bih zaustavljao i u tom trenutku vidim lizalicu pandura... Izmereno na radaru 76km/h dozvoljeno 60km/h kazna 3.000 din na licu mesta, posto nisam hteo da platim napravljen je zapisnik.
    Trazio sam fotografiju, isecak bilo sta da mi pokaze da je brzina moja. No odmah sam video da aparat nije ukljucen i saobracajac je rekao da nema fotografiju. Pravio sam se pametan i trazio uverenje da je laser servisiran, kalibrisan sto nije ima. Znacku na uvid nije dao vec mi izdiktirao broj znacke i ime. Zapisnik je napravio kolega koji je sedeo u kolima kao vozac. Kontam da zapisnik treba da napravi onaj koji me je zaustavio, no nema veze.
    Nisam potpisao i u zapisnik unete su moje primedbe da nema fotografije i sl.
    Naravno da tvrdim da sam isao 60km/h od cega ne odustajem iako me saobracajac optuzio da sam potvrdio brzinu sto apsolutno nije tacno!
    Dakle, bio sam kod komandira za grad da izvidim situaciju. Ostaje da se 22.11 pojavim u SUPu i dam izjavu, a potom ce saobracajac a njihov pravnik ce da proceni ko je u pravu. Pretpostavljam da je saobracajac po defaultu u pravu. Da li da cekam 22.11 i suocavanje ili da platim kaznu u roku ovih 8 dana? Ako ne platim u ovom roku da li posle suocavanja placam neku dodatnu kaznu, kamatu, penal,...?

Koja su moja prava u ovom slucaju? Da li i kako zaista mogu da dokazu da je moja izmerena brzina kada nemaju fotografiju niti bilo koji drugi dokaz izuzev onog sto je pisalo na displeju radara?
    Moja pretpostavka je da je izmeren taxi a ja zaustavljen (on je zato i kocio verovatno jer me posle obisao), a i ne znam kada bi saobracajac pre stigao da izmeri moju brzinu jer odmah nakon sto sam presao u drugu traku on je vec mahao lizalicom...

Ima ovakvih tema, no molim za konkretan savet u ovom slucaju jer pisem sa posla i nemam vremena da citam duge teme,...

Da li je visina kazne odgovarajuca?

pozz i unapred hvala na savetima

ps ovo mi je prva kazna za nekih 8godina vozacke,...
  • HotDog
    CBC Senator XXL
    • 06.05.2005
    • 965
    • BSG 75 (011)

ako je izmerio taksistu, a ti si kočio da ga izbegneš, moguće je da si onda išao čak 76+kph. To bih ti ja rekao da sam tužilac
    Previše gledam FoxCrime, end of off.

Comment

• Miodrag
      CBC Veteran
      • 31.08.2007
      • 184
      • Sremska Mitrovica

ne, nisam ja bio prilepljen iza taxiste, vec sam nailazio svojom brzinom od 60km/h i naravno presao u drugu traku jer je bila slobodna, sta je tu cudno

Comment

• supic dejan
        CBC Veteran
        • 11.07.2006
        • 146
        • Novi Sad

ja sam imao slučno iskustvo pre par godina, imao sam svedoke, da sam se kretao u koloni iza kamiona, broj tablica kamiona, što znači mogućnost prikaza tahografa, sto posto sam bio u pravu ali sam morao da platim kaznu. Tako da ti savetujem , plati to da ti ne načače i sudske troškove kao i meni.

Comment

• fantastik
          CBC Senator XXL
          • 28.07.2005
          • 417
          • Novi Sad

nemoj platiti zali se

Comment

• tamburski
            CBC Senator
            • 27.09.2007
            • 210
            • PANCEVO

nemas kome da se zalis kadija te tuzi kadija ti sudi samo ces izgubiti zivce i na kraju ipak platiti kao i ja
            a koji je to auto bolji od moskvica

Comment

• jevtic
              CBC Senator XXL
              • 26.11.2006
              • 729
              • beograd

nemoj uopste da platis. cekaj pozic od sudije iznesi svoju stranu price + svedoke + plus trazi suocavanje. nije istina da svaki put mora da se plati. moze dosta toga da se izbegne.
              ex - fabia 1.9 tdi
              golf 2.0 tfsi

Comment

• tamburski
                CBC Senator
                • 27.09.2007
                • 210
                • PANCEVO

nema vise sudije sada se ide u sup
                a koji je to auto bolji od moskvica

Comment

• Marko001
                  CBC Senator XXL
                  • 09.09.2006
                  • 1070
                  • Belgrade

Od kad se ne ide vise kod sudije nego u Sup??? Ko odlucuje sad da li ce neko biti kaznjen ili ne???

To i stvarno lici na kadija te tuzi katija ti sudi...

i od kad je kazna na licu mesta 3000 din?

Jel moze neko da napise trenutne cene kazni za prekoracenje brzinu u naseljenom mestu i van njega...

Comment

• Cepa D
                    CBC Senator
                    • 28.09.2005
                    • 242
                    • Cerak

E ja bash hteo da mu predlozim da se zali sudiji naj strashnije, ja sam imao pre par meseci prekorachenje i ako sam se kretao u koloni 40km/h, samo srao s'oproshtenjem sve shto sam stigao i hvala bogu nishta stiglio nije.
                    NOC, KOLA, MItsubishi

ashes to ashes, dust2

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

Dok dodjes do sudije ima da se otelis ...
                      Nema vise za svaku gloopost kod sudije, sad sudski pravnik zacepljuje kazne. Prvo plati pa se onda zali.
                      Tako ce i biti. Stici se plava koverta sa uplatnicom, resenjem i sl.
                      "Prigovor ne odlaze izvrsenje" i sl. ...

Zao mi je, ali "S rogatim se nije bosti...".
                      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Goran
                        Moderator
                        • 06.10.2004
                        • 535
                        • Vrbas

Originally posted by Marko001
                        i od kad je kazna na licu mesta 3000 din?

Jel moze neko da napise trenutne cene kazni za prekoracenje brzinu u naseljenom mestu i van njega...
                        Za prekoracenje brzine do 10 km/h 1000 din na licu mesta ili u roku od 8 dana
                        za prekoracenje od 10 do 30 km/h 3000 din na licu mesta ili u roku od 8 dana
                        za prekoracenje preko 30 km/h prijava sudiji za prekrsaje kazna od 5000 do 25000 i u zavisnosti od raspolozenja sudije vozacka dozvola na 3 meseca

To kaze zakon!!!
                        Originally posted by Dora
                        Banovao me Goran
                        Ako ne mozes da im objasnis, zbuni ih!

Comment

• Eon
                          Moderator
                          • 10.03.2005
                          • 4225
                          • Beograd-NBG-44
                          • Superb 2.0 4x4 DSG

Ma bolje plati u roku od 8 dana i zaboravi na nemili dogadjaj!
                          Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                          Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• fantastik
                            CBC Senator XXL
                            • 28.07.2005
                            • 417
                            • Novi Sad

O ovome smo vec raspravljali nemoj da platis cekaj resenje od sudije koji po skracenom postupku radi u sup-u, kada ti posalje resenje zali se na njega.
                            Nisi potpisao zapisnik, nisi vozio preko 60, i kod sudije na suocenje, pa kad se pojavi pandur nek iznese dokaze koje nema, neces izgubiti veruj mi samo radi sve u roku zalba i javljane sudiji

Comment

• Miodrag
                              CBC Veteran
                              • 31.08.2007
                              • 184
                              • Sremska Mitrovica

posto sam bio kod komandira, njegov savet je bio da ne platim (mada njemu je tako svejedno i briga ga koliko cu da platim)... Rekao je da dodjem u vreme koje je zapisano u zapisnik da dam izjavu kod njihovog pravnika, gde ce potom saobracajac da da izjavu, a potom cekam resenje, zar ne? Sada me interesuje da li nakon tog resenja placam nesto vise od 3000 ili ne?
                              Nisam siguran sta da radim, jer sam sasvim siguran da sam vozio 60 jel', sasvim sam siguran da sam vozio iza taxi vozila, sasvim siguran da saobracajac nema fotografiju (a laser ima foto aparat koji je bio ugasen), nisam dobio nikakav isecak gde je zapisano vreme merenja, brzina i sl., dakle nikakav konkretan dokaz ne postoji ili ga ja nisam dobio (a morao sam ako sam zahtevao da mi se pokaze). Dok sa druge strane oni su jaci od Boga i mogu lako da se prave gluvi i posle da platim veci ceh od ovih 3000 din.

I ovo mi je prva kazna u zivotu, sto moze da mi bude olaksavajuca okolnost, jer toliko godina vozim da mogu sebe smatrati sigurnim vozacem koji ne pravi gluposti.

Jos na nesto sam se zalio kod komandira, sto mozda moze da mi pomogne, a to je da sam svako pitanje u vezi fotografije i ostalog morao po tri puta da ponovim jer saobracajac se pravio gluv, setao oko njihovog vozila i totalno me ignorisao... eto cak ni znacku nisam dobio da pogledam iako sam trazio...

Posebna je stvar i to sto me je saobracajac optuzio da sam potvrdio brzinu izmerenu laserom sto apsolutno nije tacno, a to mu je bio jedan od odgovora zasto nema fotografije!

Izvinjavam se sto ne citam druge teme sa ovom tematikom i ujedno hvala na odgovorima ovde, jer kao sto rekoh pisem sa posla, a kod kuce nemam racunar.

Voleo bih da se javi TETAK i jos neko ko poznaje situaciju i da mi da pravi savet, da se ne zaguzim nepotrebno...

Comment

Working...
                              X