Sta uciniti u ovoj situaciji...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Miodrag
    CBC Veteran
    • 31.08.2007
    • 184
    • Sremska Mitrovica

uh jbt pa ja sam imao svedoka, curu u kolima, ali nije zapisana u zapisnik...

Ma ja kontam da nemaju dokaz za njihove tvrdnje, da je situacija skoro nemoguce da su me izmerili radarom, da sam siguran da sam vozio 60km/h, da su bili prilicno bezobrazni, da nisu mi pokazali znacke iako sam trazio a time su prekrsili neki zakon i oni sami!

Sad, mislim da cu da cekam da dam izjavu, pa cu ako vidim da je nemoguce boriti se protiv Bogova platiti tih 3000 i gotovo, uh kako sam iznerviran sad!

Naravno da mi ne pada na pamet da se ne odazivam pozivima a najmanje mi pada na pamet da idem u zatvor zbog ovoga!

Eh, da li su duzni da imaju servisni papir i neki sertifikat za radar? Da li mogu da ne slikaju ako fotoaparat postoji na radaru? Koje su karakteristike tog fotka?

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

Duzni su da imaju potvrdu o tome kad je bazdaren i to imaju i pokazuju na zahtev, Ukoliko postoji foto aparat, mogu da te slikaju,a kvalitet je vise nego zadovoljavajuci. Kad su mene uslikali pri brzini od 115 km/h sa oko 300m udaljenosti, lepo se videlo i gde gledam i da se taj dan nisam obrijao i fleke od musica po soferci... a o tablici da i ne govorimo
      Ukoliko imaju sliku, takodje ti je pokazu na tvoj zahtev, stim sto postoje dve vrste foto aparata: Jedni su ugradjeni direktno u radar (lidar), dakle, integralni deo tog uredjaja i pandur ne moze da brise slike (kao aparat za merenje alkohola - nema opciju brisanja rezultata) moze samo da ih pregleda, uveca ... da ti pokaze sta si radio. I postoje i naknadno nakaceni aparati iz kojih pandur moze da obrise slike, ali ti su dosta redji.
      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Dren
        CBC Senator XXL
        • 24.08.2005
        • 1068
        • Sarajevo

Kad se budes "izjavljivao", obavezno insistiraj na "napisivanju" da je osim odbijanja pokazivanja svoje znacke, imena i broja, odbio i da unese prisustvo svjedoka iz tvog auta u zapisnik (bilo bi jos bolje kada bi se potrefilo da su s tobom bili barem jos 1 svjedok vise od broja policajaca u patroli), mada ti iz iskustva obicno slijedi sljedeca prica 2 policajca u sluzbi > vas dvoje u autu...

Ako bi imao 2 svjedoka, plus ti = 3 > 2 policajca u patroli... Nije garancija da moze uspjeti, ali... Vidi iz prilozenih papira, mozes li im naci i dokazati makar i jednu neistinu ? Ako mozes, njihov kredibilitet pred sudijom pada, pa se mozes i izvuci... Ja znam za slucaj (doduse u SA) da su na zatrazeno suocenje poslali policajca koji uopste nije bio na licu mjesta, a nije se dobro pripremio, pa je u iskazu pogresno opisao raskrsnicu... Moj drug je posebno sudiji naglasio da tog policajca prvi put u zivotu vidi, i da je 150% siguran da ga on to vece nije zapisao... Sudija je njega oslobodio, a ovu dvojicu iz patrole "naribao" smirgl papirom po usima...

Na eventualnom suocenju, pobijaj i mogucnost da taj drugi kolega moze svjedociti o tome koje mu je kolega auto "nanisanio" jer je taj drugi koliko sam shvatio bio u patrolnom autu, sjedio, a ovaj prvi je nisanio... Dakle, nije on vidio, nego ima samo koleginu rijec da je tebe nanisanio, a ne nekog drugog... I nakon svega toga u najgorem slucaju ces platiti kaznu, a moje iskustvo je da se samo treba zaliti...

Comment

• Miodrag
          CBC Veteran
          • 31.08.2007
          • 184
          • Sremska Mitrovica

Da, njegov kolega je sedeo u kolima patrolnim, nije izlazio, ali je on pisao zapisnik i stavio svoje ime na zapisnik, sto je po meni nelogicno, niti je on vrsio merenje vec je verovao kolegi na rec, ajde da bar fotografiju imaju pa da mogu da potvrde sve, ovako... A taj u kolima je bio jos drskiji...
          Fotoaparat je bio iznad lasera odnosno displeja gde je stajala upisana km kojoj ne verujem, i to ugasen aparat. Saobracajac je naveo da su uslovi losi, mrak i da zato nije slikao. Ali bulevar je tako dobro osvetljen da se vidi kao po danu, a i sumnjam da im stavljaju neke krs fotoaparate, eto vide se i sitniji detalji na 300m a ovaj ako je i snimao radarom nije bilo vise od 100-150m sigurno i to ne mene vec taxi.

Comment

• supic dejan
            CBC Veteran
            • 11.07.2006
            • 146
            • Novi Sad

Sve što kažeš, imaš pravao. Ali moje iskustvo je bilo da sam imao dva svedoka, koji su dali iskaz sudiji za prekšaje u N.Sadu, ali sam sud i pored toga izgubio u Loznici, gde su me i navodno ukebali.
            Samo ćeš imati neugodnosti i utrošenog vremena koje ti niko neće nadoknaditi. Bolje plati i zaboravi na ovo. Svako od nas se nekad izvuče sa nekom blagom kaznom od 1000din, a nekad mora da se i plati taj luksuz.

Comment

• Miodrag
              CBC Veteran
              • 31.08.2007
              • 184
              • Sremska Mitrovica

eto, *ebes drzavu zakon sudije i sve kada dokazi se ne uzimaju u obzir, nije pravilo, ali izgleda se jako retko zavrsi kako treba,...

Na meni je da odlucim da li da se kockam ili ne, sto inace ne volim, jednostavno sam u velikoj nedoumici, a jos vise da ako platim osecacu se kao naivna ovca, a jos veca ako pored svega platim jos vise od te kazne...

loodilo na kub ljudi

Comment

• 230
                CBC Senator XXL
                • 02.04.2007
                • 775
                • Semberija

Samo ne zaboravi da napišeš epilog...
                155+75=230
                VIVA LA VITA!!!

Comment

• Miodrag
                  CBC Veteran
                  • 31.08.2007
                  • 184
                  • Sremska Mitrovica

rano je jos za epilog do tada pisite jos...

Comment

• shone190
                    CBC Senator XXL
                    • 10.12.2004
                    • 1877
                    • Beograd
                    • Dodge Charger 8.1l

Sve u svemu dzaba piskaramo i diskutujemo kada ne mozemo nista da uradimo osim da cekamo presudu i da se kao zalimo.

Comment

• mugos
                      CBC Senator XXL
                      • 18.09.2007
                      • 555
                      • BG/sada Novi Beograd

Nisam siguran ali mislim da je 500 dinara = 1 dan.
                      Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

• shone190
                        CBC Senator XXL
                        • 10.12.2004
                        • 1877
                        • Beograd
                        • Dodge Charger 8.1l

Uh pa to je dzaba, posto mi je kazna u rasponu od 5000 do 25000din, onda su u pitanju meseci odradjivanja

Comment

• shone190
                          CBC Senator XXL
                          • 10.12.2004
                          • 1877
                          • Beograd
                          • Dodge Charger 8.1l

Evo stigla juce koverta posle vise od pola godine

Pise da se Obustavlja prekrsajni postupak posto se policajac nije odazvao na poziv sudije da da svoj iskaz, pa je onda sudija preko njegovog komandira trazio sprovodjenje policajca na saslusanje, ali posto isti nije sproveden, prekrsajni postupak je obustavljen zbog nedostataka predloga za izvodjenje dokaza.

Eto tako se ja lepo izvukoh bez da ista platim i da mi eventualno uzmu dozvolu na neko vreme. Nisam mogao da verujem da mi obustavise postupak, al' eto cisto da vidite da ima i takvih slucajeva u ovoj drzavi.

Pozzz

Comment

• deki-ascona
                            Bio nam je drug! RIP
                            • 10.04.2007
                            • 2118
                            • NI , Trosharina

Strpljenje je majka mudrosti !

Bravo !!

Mada sam kao klinac placao razne prekrsajne ( ne saobracajne, nego...) i bez prisustva policajca. Izgleda da se to promenilo, sudije bolje (postenije) rade. Evropo stizemo !!
                            Originally posted by Valent Vudriga
                            ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                            Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• goxee
                              CBC Veteran
                              • 20.03.2007
                              • 119
                              • Beograd, Vozdovac

Par puta sam vec pomeno u razlicitim temama da zovete policajca na suocenje, ja sam se tako izvukao tri puta do sada. Neko je pisao da su sada policajci obavezni da dolaze na suocenje, ne znam da li jesu ili nisu, ali u mom slucaju se nisu pojavili ni jednom. Pa cak i da se pojavi, ako delujete dovoljno uverljivo nista nije gotovo...
                              Don't mess with da Big Dogs, if u piss like a Puppy!

Comment

• Miodrag
                                CBC Veteran
                                • 31.08.2007
                                • 184
                                • Sremska Mitrovica

kod mene jos uvek nista novo

Comment

Working...
                                X