Sta uciniti u ovoj situaciji...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • deki-ascona
    Bio nam je drug! RIP
    • 10.04.2007
    • 2118
    • NI , Trosharina

Evo nesto sveze sa popodnevnih vesti: ako nekog navataju u voznji pod dejstvom alkohola, a vozi dete (ili decu), pored ostalog podnose zahtev soc.radniku za pokretanje postupka za oduzimanje deteta . Razlog - nesavesan roditelj.

Kad bi mogli tako i zenu da mi oduzmu - vala ne bi se treznio nikad !
    Originally posted by Valent Vudriga
    ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
    Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• CikaKure
      CBC Senator XXL
      • 14.08.2005
      • 668
      • Beograd

To nije bilo receno u vestima, lose si ti to razumeo.

Comment

• mixer
        CBC Senator
        • 13.04.2005
        • 202
        • Skopje

Originally posted by shone190
        Evo stigla juce koverta posle vise od pola godine

Pise da se Obustavlja prekrsajni postupak posto se policajac nije odazvao na poziv sudije da da svoj iskaz, pa je onda sudija preko njegovog komandira trazio sprovodjenje policajca na saslusanje, ali posto isti nije sproveden, prekrsajni postupak je obustavljen zbog nedostataka predloga za izvodjenje dokaza.

Eto tako se ja lepo izvukoh bez da ista platim i da mi eventualno uzmu dozvolu na neko vreme. Nisam mogao da verujem da mi obustavise postupak, al' eto cisto da vidite da ima i takvih slucajeva u ovoj drzavi.

Pozzz
        Bravo majstore!!Svaka chast

Da vam iznesem moju situaciju od juche.Moze!Vozim se lagano kuci 50-60(dozvoljeno 60).Dve saobrachajne lente (po jedna za svaki smer) dakle,nailazim na 4 vozila koje stoje.Prvo daje levi zmigavac i skreche,a ostala 3 polazi u chasu kad ja nailazim.Znachi voze 10-20 a ja ih proshao.Znachi nisam kochio,produzio sam sa istom brzinom60km/h.Chista situacija,pregledna,isprekidana linija lagano sve super!ALI..Iz grma izleti pandur sa radarom,pa kad je video da nevozim iznad ogranichenja ipak me zaustavio zbog preticanja kolone vozila!(3)Pa ovako je bilo pa onako te ovo te ono!I napishe mi prijavu(kod nas to ide sa buplatnicom zajedno)Pa potpishi ,nechu ovo ono i na kraju ja ipak potpishem to je to!Kazna
        300eu ako se plati u rok od 8 dana 150!!!Kod nas (Makedonija)od skoro se isto ide kod njih za saobr.prekrshaje (kadija te tuzi -kadija te sudi)Pretpostavljam da je kaznena politika slichna kao kod vas(prepisivali je od istog izvora)pa bi Vas zamolio za neki savet ako ga imate!Znachi prijava je potpisana.Poznajem zakon,znam da sam kriv ali dali mogu da se ikako vadim na specifichnu situaciju itd itd .Nemam iskustva sa ovom problematikom a ne da mi se 150 eu tek tako!
        Jahači magle

Comment

• JAPANX
          CBC Senator XXL
          • 10.08.2006
          • 2159
          • Beograd

nikako, ako si potpisao znaci da si saglasan sa zapisnikom da si kriv...

Comment

• neshaoct
            Banovan
            • 18.08.2007
            • 1754
            • Beograd, Rakovica

Originally posted by JAPANX
            ...znaci da si saglasan sa zapisnikom da si kriv...
            Potpis na zapisniku ne znaci da si priznao krivicu...

Zapisnik je samo jedan akt, koji ce olaksati pokretanje postupka protiv tebe [ ako ne platis u roku ]...
            To i pise na njemu... :
            '' ovaj zapisnik je sacinjen u dva istovetna primerka, od kojih je jedan urucen kontrolisanom licu na licu mesta. Ukoliko kontrolisano lice ne uplati novcanu kaznu u naznacenom roku, ovaj zapisnik istekom tog roka, postaje zahtev za pokretanje prekrsajnog postupka ''

A, onda se u tom postupku utvrdjuje da li si kriv, ili nisi...

Uostalom, na zapisniku ima i opcija :
            '' Kontrolisanom licu je procitan zapisnik i na isti NEMA/IMA primedbu ''
            Naravno, zaokruzi sta god ti zelis...

Ako bi se cak i prihvatila teza da potpis na zapisniku znaci priznavanje krivice, sta ako si zaokruzio da imas primedbe na njegov tekst [ u kome je opis tvog prekrsaja ]... ?

Na kraju, sa zapisnikom mozes otici direktno u Policiju [ jer smatras da nisi kriv ]...dakle, uopste ne moras da platis...

Zato i pise :
            '' Posto kontrolisano lice nije platilo izrecenu kaznu na licu mesta, na osnovu clana 303g. stav 2. Zakona o prekrsajima, istom se urucuje POZIV'' ...da novcanu kaznu plati u roku od 8 dana....ILI da dana tog i tog...dodje... radi vodjenja prekrsajnog postupka...

Ako potpisivanjem zapisnika priznajes krivicu, kako to da ne moras da platis, vec mozes da izaberes vodjenje postupka, u kome ce se upravo dokazivati tvoja krivica... ?
            A, sto da se dokazuje tvoja krivica, sto da se uopste vodi postupak, ako si potpisivanjem Zapisnika ustvari vec priznao krivicu ?

Pa, bas zato sto potpisivanjem zapisnika nisi nista priznao...bas zato i mora da se vodi postupak...

Comment

• mixer
              CBC Senator
              • 13.04.2005
              • 202
              • Skopje

Odluchio sam!Idem na sud pa shta bude
              Jahači magle

Comment

• morisato
                CBC Početnik
                • 25.10.2008
                • 1
                • Beograd

Sta se desava kad u prijavi pise da sam primio zapisnik i da ga nisam potpisao sa pribedbom, a zapisnik mi niko nije ni pokazao a kamoli dao da potpisem ili dam primedbu ?

Comment

• prolupator
                  CBC Senator XXL
                  • 02.09.2005
                  • 3968
                  • Zemun

Napises zalbu u kojoj to i navedesi trazis suocenje s pandurom ...
                  OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

Working...
                  X