Otac moj danas za sebe uzeo na probu pola, 1997. godiste, 1.0 motor, ima klimu, abs, servo, podizace, cena 4500 eura, kakav je to auto i vredili tih para?
A da boja je plava, troja vrata.
Po meni je to mnogo, s obzirom da je nov oko 10000eura, a motor trocilindraš, jako slab, oprema ovde ne igra neku ulogu. Za te novce mnogo bolje i mlađe vozilo može da se uzme.
motor je sa 4 cilindra, onaj iz Golfa 1 od 1043 kubika, malko doradjeno paljenje i dotur goriva.
vozio sam ga sluzbeno, za do 80 na sat moze nekako, preko toga jedva ide po ravnom. i to bez klime sa 2 odrasle osobe.
ubrzanje dosta rizicno, jedva reaguje kada se stisne pedala do poda u bilo kojoj brzini. (predugacak prenos).
dosta veliki potrosac goriva relativno u odnosu na snagu motora, trosio je oko 8 litara benzina po BG a mogao je i 9 da popije.
nije se nista kvarilo osim pumpe za gorivo koja se zapusavala na najmanji trag vode/ kondenzacije u rezervoaru.
i ima malecni akumulator, lako se isprazni tokom zime u kratkim gradskim voznjama.
edit: model 97to godiste, kupljen ovde u Autokomercu, 1043ccm prema pratecim papirima od vozila i samoj saobracajnoj.
mozda je to neki drugi model Pola o kome je rec, napisano vazi iz iskustva sa pomenutim iz domace isporuke.
Sto se tice tog pola 1.0 pa jos sa klimom
ako aces iskreno to je promasaj. A sad cu da ti kazem zasto, moji polo je 1.6
malo radjen doradjivan nebitno, ali kad sednu cetvoro unutra i pustis klimu pride auto minimum 50% slabije ide a da negovorimo o 1000ccm. a sto se tice cene ispod 4000 tesko ces naci auto da VW da vredi necemu, jer su i mnogo na ceni iskreno i mene to nervira ali sta je tuje. Toliko od mene, POZDRAV.......
Taj auto je definitivno za gradske uslove korišćenja.Naravno, normalan vozač može sa njim bez problema da skokne i na neki izlet van grada.Motoru od 1 litar(4 cilindra) ništa ne fali jer je jednostavno takav kakav je.Uz redovno održavanje neće ti praviti probleme.Cena je korektna ako je vozilo u dobrom stanju, bez ulaganja!
Posle svega lepo ćeš ga i prodati, pošto Polo lepo drži cenu!
tesko se nalazi dobar primerak. sto se tice motora nisu za neku brzu voznju tj nisu za kidanje jer dosta povecavaju potrosnju cim se predje 3000rpm inace za grad idealni...plastike su malo losije ali boze moj to je abortirani golf
Comment