Od srede skuplje gorivo

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • greywiendog
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2006
    • 421
    • Stara Pazova

Strasno, ovo nije normalno! A jos kad cujem one ****ne ministre kako prosipaju pamet izjavama(prosle godine cini mi se):"Pa slusajte, gorivo u nasoj zemlji je jeftinije u odnosu na okruzenje! U Nemackoj je eurodizel 0.98 eura, a kod nas 70 dinara!" Tad mi je doslo da polupam tv!!! Da je pametan onaj kamerman da mu je opalio samar! Sta smo mi debili!? Koliko u Nemackoj mozes litara dizela da kupis za platu, a koliko kod nas?! Tako isto i za struju i za hleb i za mleko?! Umesto da cute i da se pokriju usima, izgovaraju takve gluposti!
    I jos nesto, koliko se secam, cena sirove nafte je (slucajno ili namerno) sredinom godine pocela da pada. Zasto se onda nisu setili da spuste cenu goriva, nego precutali kao kucke neke!?!?
    Nista dok se narod ne digne i ne napravi neku pizdariju!
    Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

• Mail Man
      CBC Član
      • 10.10.2007
      • 90
      • Beograd

Izgleda da je malo para sto nam uzimaju na koje kakve glupost pa ajde da malo poskupi gorivo!Znaju oni gde da uzmu kintu!
      nisam ginekolog ali mogu da pogledam

Comment

• markofpi
        CBC Senator XXL
        • 27.07.2006
        • 1552
        • Bezanijska Kosa

Kao slag na ovoj torti dolazi i informacija da sam danas na tv-u cuo da ce do kraja godine cena nafte dostici rekordnih 100$ po barelu! tada ce opet da nam poskupe gorivo pa je i veoma realno da se obistini tvrdnja iz negde septembra meseca da ce litar benzina kostati ni manje ni vise nego 100din po litru!

Originally posted by Mail Man
        Izgleda da je malo para sto nam uzimaju na koje kakve glupost pa ajde da malo poskupi gorivo!Znaju oni gde da uzmu kintu!
        Onda neka nam bar spuste carinu na neki normalan procenat ili oslobode placanja PDV-a za npr. prvi auto ili za nov auto koji ispunjava te i te ekoloske norme, nesto slicno kao za kupovinu prvog stana! Ionako nam je drzava zagadjena, kukaju da nam je vozni park katastrofa, samim tim i ekologija, a da ne spominjem povec broj nesreca usled neispravne signalizacije na vozilu, tehn. neispravnosti,...
        Onda bi nekako mogla i da prodje takva cena goriva...

Comment

• Bane_Saabijach
          CBC Veteran
          • 08.08.2007
          • 108
          • Veliki Popovich

Cena barela nafte je skoro 100 dolara. Kako li gradjani SAD preživljavaju ovo?

Comment

• Mail Man
            CBC Član
            • 10.10.2007
            • 90
            • Beograd

Kako da nece.Mislim da vec zasedaju povodom toga! brate moj pa nisu usvojili ukidanje PDV-a na bebi opremu da bi nas potstakli dapravimo tu decicu a zamisli da glasaju o NAFTNIM DERIVATIMA!
            lako je debelim guzicama da se vozikaju sa SLUZBENIM kolima kada ne placaju gorivo,za te stvari je zaduzen narod. Pa ljudi oni imaju plate i po 150000 din i sta njih briga koliko sta kosta. Udri po sirotinji i nepitaj sta kosta!!!!!
            nisam ginekolog ali mogu da pogledam

Comment

• Wiz
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3104
              • Nish

opet poskupljuju ckepi

Comment

• Laki GSi
                CBC Senator XXL
                • 15.10.2006
                • 2426
                • Beograd-Vozdovac

Ne znam.....ovo sta ovi rade je takvo izivljavanje da nemam reci
                Pa grebo im pas malter dokle bre vise zamisljaju da to bude tako!?
                U pravu je mailman,oni nesipaju gorivo za svoje pare tako da sta se njih tice posto je benzin! Ali lepo neko rece da se treba dici buna protiv svega ovoga jer je ovo vec preslo sve norme i granice. Zamislite samo da dodju i kazu da ce smanjiti akcizu na gorivo makar za 20din.....pffffffff mi bi procvetali ali naravno do toga nece doci dok se NEDIGNE KUKA I MOTIKA!

Ajde jedno glupo pitanje(navikli ste na to od mene ) Da li bi bilo izvodljivo da se pokrene neki "miting,strajk....buna protiv dahija...."!?
                Mislim ima li zainteresovanih?
                Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• PINHEAD
                  CBC Senator XXL
                  • 30.03.2005
                  • 373
                  • BG, Vidikovac

Koliko sam ja upucen, a nisam previse, mozemo svi da se uhvatimo za usi i da igramo. A niko nas ne tuce po tim istim usima da kupujemo to isto gorivo.
                  Jer cena se odredjuje na nekom dalekom, dalekom mestu

Tako da ne znam cemu ce doprineti ta buna.....pojeftinjenju sigurno nece.

Bre, komplet zdravstvo i skolstvo strajkuje zbog plata a mi cemo da se bunimo zbog cene bezolovnog??!! Znas sta ce da nam kazu? "Idite GSP-om, gospodo " ili "Izvolte plin, gospodo"
                  EI9, EJ9, EK9......

Comment

• Eon
                    Moderator
                    • 10.03.2005
                    • 4225
                    • Beograd-NBG-44
                    • Superb 2.0 4x4 DSG

Mnogo zakonskih i pod zakonskih akata treba da se promeni da bi se promeni apsolutni iznos akcize ili relativni iznos poreza i carine....

Ali moguce su kratkorocne mere, kada bi drzava trebala da amortizuje rast cene goriva na svetskom trzistu, ali drzava to ne radi iz 2 razloga: nece da smanjuje prilive u budzet, i ovo pogoduje bar po njima smanjenju odliva deviza jer se "kao" manje trosi uvozna sirovina!!!!
                    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• engine
                      CBC Član
                      • 24.03.2007
                      • 58
                      • Srbija, Beograd, Banovo Brdo

Evo i zvanicne informacije:
                      Gorivo na pumpama u Srbiji poskupeće od ponoći, tako da će cena motornog benzina u proseku biti veća za 2,58 dinara, a dizel goriva za 3,02 dinara po litru, najavilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

izvor:http://www.blic.co.yu/ekonomija.php?id=20807

Comment

• Boki GTI
                        CBC Senator XXL
                        • 16.08.2007
                        • 505
                        • Beograd - Vozdovac

Znaci nema greske, spuste za 3 din/l i povecaju u kratkom roku za 1.5 , 2.2, 1.8, i tako dalje........preteraju i to sto su spustili i cenu koja je bila.
                        Sto bi rekao moj kolega: "mafija je to"

Comment

• Laki GSi
                          CBC Senator XXL
                          • 15.10.2006
                          • 2426
                          • Beograd-Vozdovac

Pa pazite,svaka normalna zemlja bi amortizovala takav rast cena samo ovi nasi otimaju.

Makar je kod Slobe akciza bila nesto mizerno,tipa 10din.a ovi hostapleri cim su uzjasili vlast odma akciza 45din.

Ubedjen sam u to,da bi buna i protest bili korisni! Pa koliko gradjana sipa gorivo,a i ne zna da je samo akciza 42-43din,oni misli pa poskupela nafta na trzistu
                          U j.ebenoj americi(pise se malim slovima jer je to krompir zemlja)za 1-2$ poskupi 160l nafte,a ovi nasi poskupe litar za 3,4,5din. I opet mi nije jasno zasto je nafta najvise poskupela,voleo bih da trazim objasnjenje od Vlade,cisto ono njihovu matematiku da cujem
                          Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• greywiendog
                            CBC Senator XXL
                            • 01.12.2006
                            • 421
                            • Stara Pazova

Pa, 'ajde makar da ih izlomimo, ne moraju da spuste cenu, makar batine nek dobiju!?
                            Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

• BOSS
                              CBC Član
                              • 09.11.2007
                              • 45
                              • Paraćin

Svaka normalna zemlja

Ovo odavno nije normalna zemlja po bilo kojem pitanju a ne samo za poskupljenje goriva.Čist ološ je vodio a i sad vodi ovu zemlju!
                              Čisti paraziti.

Comment

• jevtic
                                CBC Senator XXL
                                • 26.11.2006
                                • 729
                                • beograd

nije normalno sto vi ocekujete pojeftinjenje kad jednostavno visa sila je takva da do tog pojeftinjenja ne moze da dodje.

na cenu na svetskom trzistu ne moze da utice ni kostunica, ni dinkic, a ne mogu cak ni mnogo jaci igraci od njih.

to sto je plata u srbiji 350 eura nema nikakve veze sa cenom na svetskom trzistu.

takodje kranje je kratkovido da se trazi ukidanje akciza jer putevi moraju odnekud da se finansiraju.

da li ste vi mozda zaboravili kako su putevi izgledali pre 10 godina i kolike su bile sanse da jednosavno dodjes na pumpu da sipas benzin?
                                ex - fabia 1.9 tdi
                                golf 2.0 tfsi

Comment

Working...
                                X