Pitanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • lakilucano
    CBC Senator XXL
    • 31.08.2007
    • 421
    • Bezanijska kosa

Originally posted by Vocko
    Ajmo ovako...
    - 2002 godiste - 5god tj 6god star auto, odlican prosek za nase uslove
    - Ne radi klima - servis moze da kosta od 300e do 1500e, u zavisnosti sta sve treba da se radi i kako se snadjes za (potrebne) delove
    - Nema ABS ili je isti nefunkcionalan, sto je vise verovatno, jer su disk kocnice i ABS standrdan oprema za sve dizel FL Mazde 323F
    - Maglenke - razbijene ili ih fabricki nema, bitna razlika, jer u prvom slucaju imas instalaciju i taster (treba da ih ima 2 u kabini, za prednje i zadnje), a u drugom samo instalaciju bez tastera (nov je oko 50ak evra ako se secam)
    - 120k km - bilo kakav (u)vid servisiranja ? Moj otac i ja vodimo licne beleske, a vecinu stvari mozemo iz glave da izrecitujemo sta se i kada se radilo na autu

Kakav je ostatak auta ? Savrseno ocuvan ili ne ? Enterijer ? Zadnji rubovi (boljka kod svih koji se voze u uslovima gde se posima so po putevima) ?
    Volan i rucica menjaca (na njima se prvo vidi realno stanje, jer im je malo slabije odradjeno) ? "Bosch" pumpa da li curi (moze biti jako skupo) ? Koliko je glasan auto (moze da bude razlog neredovnog stelovanja ventila, pa racunaj na popravku od oko 300e) ? Da li povlaci ravnomerno ili ima iznenadni skok snage ?

Na to sve treba da imas odgovor, pa tek onda mozemo reci dal' vredi ili ne vredi tih para, jer sve to kasnije moze da te kosta... A za tu "razliku" si mogao da kupis neku u odlicnom ili manje odlicnom stanju.

edit: Ne funkcionise ABS ako je senzor, jako je lepa cena, ali zna da bude i samo kontakt. Doduse covek koji tako "odrzava" auto mi nije jasan, pogotovo sto je to sistem koji je izmisljen da cuva glavu...

edit2: Imamo skup u subotu na Uscu, u 18h, svrati ako hoces da vidis 1-2 takve Mazde koje su mehanicki ispravne, pa mozes i da se provozas u kojoj
    HVALA vam puno na sugestijama moj burazer je ljubitelj mazdi pa ako budeo mogao i bude imao vremena pokusacu da ga nagovorim da on dodje sa svojom pa da izmenite iskustva. Jos jednom vam hvala, Pozz.
    bolje sto godina živeti kao bogataš ,nego sedam dana kao siromah.
    Ne predaj se nikad,osim kad moraš.

Comment

• bakara
      CBC Senator XXL
      • 29.01.2005
      • 977
      • nBGd

Ajde da malo ne preterujete...

Ne znam u kakvom je stanju ta mazda ali stvarno ne mozete ocekivati da kosta 5500, mislim podjite od sebe.
      Ljuba je svoju platio 6500 (01), vocko svoju 5500 (98) nikola valjda oko 7000, ...buba jez je trazio isto 7000 ja moju nema sanse da bih dao izpod 7000
      Ta je godinu dana mladja od nasih i ima metalik boju, ali je izgleda bila i havarisana posto ne vidim kako je mogao da izgubi onu cevku...

rekao bih da je bila udarena u prednji levi kraj i da je tada razbijen ili pomeren i senzor za abs, sve se to moze srediti i ne mora u opste da kosta mnogo, samo je pitanje da li hoces da se upustas u to.
      pozdrav

Comment

• Vocko
        CBC Senator XXL
        • 25.04.2005
        • 4556
        • nBGd

Gde sam napisao da ne vredi te pare, jedino sto sam rekao da na kraju moze da kosta vise nego da je uzeo od tebe za 7k u ispravnom stanju, a u tu cenu se ne racunaju zivci, izgubljeno vreme po majstorima, jurenje za delovima...
        I pitanje je, ako, je auto havarisan kako je popravljen. Neki kvarovi tek kasnije mogu da se jave...

Nazalost imam iskustva sa takvim sklopocijama...

Comment

• lakilucano
          CBC Senator XXL
          • 31.08.2007
          • 421
          • Bezanijska kosa

Originally posted by bakara
          Ajde da malo ne preterujete...

Ne znam u kakvom je stanju ta mazda ali stvarno ne mozete ocekivati da kosta 5500, mislim podjite od sebe.
          Ljuba je svoju platio 6500 (01), vocko svoju 5500 (98) nikola valjda oko 7000, ...buba jez je trazio isto 7000 ja moju nema sanse da bih dao izpod 7000
          Ta je godinu dana mladja od nasih i ima metalik boju, ali je izgleda bila i havarisana posto ne vidim kako je mogao da izgubi onu cevku...

rekao bih da je bila udarena u prednji levi kraj i da je tada razbijen ili pomeren i senzor za abs, sve se to moze srediti i ne mora u opste da kosta mnogo, samo je pitanje da li hoces da se upustas u to.
          Da bila je udarena sa prednje leve starane cak je i cela leva strana farbana ali generalno je lose uradjena jer sam odmah primetio prednja vrata vozaca koja se ne zatvaraju lepo pri vrhu, menjana je maska oko brisaca ili ti ispod sofersajbne, nismo je vozili jer mi je to bilo dosta da vidim ah da i pukla je plastika na levom faru mislim da je to sve skupa skupo za 6000e,
          bolje sto godina živeti kao bogataš ,nego sedam dana kao siromah.
          Ne predaj se nikad,osim kad moraš.

Comment

• bakara
            CBC Senator XXL
            • 29.01.2005
            • 977
            • nBGd

Originally posted by Vocko
            I pitanje je, ako, je auto havarisan kako je popravljen. Neki kvarovi tek kasnije mogu da se jave...

Nazalost imam iskustva sa takvim sklopocijama...
            Na zalost?
            Mislis na srecu...?

Iskreno meni izgleda kao da je zbudzen, pogledjte na slikama moje i uporedite sa njegovim instalacijama, verujem da je on spreman da skine jos koji euro...
            pozdrav

Comment

• bakara
              CBC Senator XXL
              • 29.01.2005
              • 977
              • nBGd

jel auto iz uvoza ili "domaci"?

Jel ima servisnu ili neke racune?
              Koliko je dugo vlasnik?
              Sta kaze on za udes, sigurno si pitao?
              Jel` auto iz oglasa, ili...?
              pozdrav

Comment

• RedboX
                CBC Senator XXL
                • 28.11.2006
                • 1537
                • Novi Beograd

Moja je bila 6000 sa 141 000 km sve sem koze i zadnjih podizaca ,ostatk ima u opisu nase mazde
                I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

Working...
                X