Kome prijaviti saobracajca koji je uzeo sebi pare od kazne

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • LazaNS
    CBC Član
    • 24.12.2006
    • 93
    • NS

Kome prijaviti saobracajca koji je uzeo sebi pare od kazne

Dakle situacija je sledeca. Danas je moj brat naivno platio policajcu 2000 kaznu za nepropisno parkiranje jer je ovaj pretio da ce doci pauk i odneti auto... Pandur ga je smuljao, nije mu dao nikakav papir, ni potvrdu ni zapisnik.
    E sada sam odlucan da prijavim tog policajca pre svega iz razloga zasto je opste hteo da naplati kaznu. Naime auto je bio prakiran na kapiji nase zgrade, u zgradi u kojoj moja porodica jedina ima kola tako da niko od stanara nema razloga da zove pauka. Pandur kaze da su dosli po pozivu, sto je moguce, mozda je neka dileja iz ko zna kakvih razloga zvala, medjutim potpuno bi bilo logicno da od svoje namere odustane kad shvati o cemu se radi. Tu cak nije ni zabranjeno parkiranje jer je auto stojao tacno izmedju dva znaka , jedan oznacava parking, a drugi zabranjeno parkiranje(tacno se uglavi izmedju dva znaka) , dakle znak za zabranu parkiranja je bio ispred auta i jedini razlog zasto se tu ne bi smelo parkirati je kapija, ali u ovom slucaju kapija vlasnika auta, pa valjda mogu pred svojom kapijom da parkiram auto!
    Eto to je razlog zasto hocu da ga prijavim, strasno sam besan, jos je uvatio klinca da levati.
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Sad mozes da se uhvatis za usi i igras.

Sledeci put zapisi serijski broj novcanice pre nego sto mu je das, pa odmah po "reketu" nazoves MUP i prijavis ga. Jedini nacin.
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• LazaNS
      CBC Član
      • 24.12.2006
      • 93
      • NS

Ma ja mu ni u ludilu ne bi nista platio, al kad je uvatio brata na krivoj nozi.

Comment

• TETAK
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 3034
        • Čačak, Srbija

Auto nije bio propisno parkiran, odnosno bio je parkiran tako da zatvara ulaz u dvorište zgrade.Ovo vredi čak i kada si ti jedini koji imaš kola u zgradi.Tamo npr. možda treba da udju kola hitne pomoći, vatrogasci i sl.
        Problem je medjutim u ponašanju saobraćajca koji je naplatio kaznu, a nije sačinio potrebne papire.Raspitaj se koja saobraćajna policijska ispostava pokriva tvoju teritoriju i dogadjaj prijavi komandiru ispostave.Naravno obavezno je prisustvo tvog brata, a ti se pojavi uz njega.Oni će lako identifikovati koji je policajac postupao kritičnog dana i izvršiti potrebne provere.Zahtevaj da vas obaveste o rezultatima provere.Ukoliko ovo ne urodi plodom(tanak si sa dokazima) i ne dobiješ satisfakciju, obrati se pismeno Načelniku policijske uprave, odnosno komandiru policijske stanice i okviru koje je ta ispostava saobraćajne policije.Ovaj pismeni akt naslovi na dotičnog starešinu, a istovetan primerak dostavi i Službi generalnog inspektora policije, sa naznakom kome je sve akt dostavljen.Taj dopis mora imati korektan sadržaj, bez emocija,a sa što više konkretnih činjenica i jasno definisanim zahtevom.Veruj mi da ćeš im napraviti dovoljno posla, a predmetni policajac će morati da svoj postupak objašnjava toliko da će sledeći put dobro razmisliti pre nego uradi nešto slično!E, da se batica setio i lepo snimio mobilnim celu situaciju......
        Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• LazaNS
          CBC Član
          • 24.12.2006
          • 93
          • NS

E to je vec neki savet
          Sad me je vec malo popustilo, ono me uhvatilo ludilo kad sam dosao kuci pa cuo pricu, medjutim ipak cu sutra zvati saobracajnu policiju da se zalim. Ne mozete vi ni da zamislite kakve se stvari desavaju u mojoj ulici i kako se policija ponasa, verujte mi ja ih gledam kao lopove sa dozvolom za kradju, a siguran sam da tako misle i svi stanari ove ulice.
          Poz.

Comment

• shone190
            CBC Senator XXL
            • 10.12.2004
            • 1877
            • Beograd
            • Dodge Charger 8.1l

Budi srecan sto policajac stvarni nije zvao pauka i odneo ti auto. Jos se bunis sto si tako jeftino prosao? Neverovatno...

Comment

• Hermes
              CBC Senator XXL
              • 14.02.2006
              • 1306
              • https://t.me/pump_upp
              • bemve

Stvarno dobar covek taj policajac
              https://t.me/pump_upp

Comment

• LazaNS
                CBC Član
                • 24.12.2006
                • 93
                • NS

shone190
                Da nisi ti neki njihov?
                Uostalom to je bio policajac iz pauka, pauk je bio iza coska.
                Uglavnom to i nije kapija namenjena da se kolima ulazi u nju, unutra moze da stane u slucaju nuzde jedan auto u hol zgrade i to je to. A da policija radi svoj posao ne bih imao ni potrebe da parkiram auto na kapiji jer bih imao mesta na parkingu, a i ovako na kapiji auto nikome ne smeta. Kad stanari ulice zovu policiju da se zale na lokalnu mafiju, onda dispecer odgovara, pa znamo mi to, al ne mozemo mi tu nista, sta cete ovo je drzava mafije... Al kad treba odneti auto od nekog obicnog stanara onda su jako revnosni. Ovo vise i nije tema za ovaj forum.

Comment

• shone190
                  CBC Senator XXL
                  • 10.12.2004
                  • 1877
                  • Beograd
                  • Dodge Charger 8.1l

Nisam njihov, cak naprotiv i ja se rvem sa njima ali oko drugih stvari.

Stvar je u tome sto tu verovatno da ne smes da parkiras auto, ma koliko vas iz zgrade imalo auto, a objasnjenje je prosto: hitna pomoc, vatrogasci i slicno.

Kako bi reagovao da je neki komsija parkirao auto na to isto mesto, tvoj stan se iznenada zapalio (neispravne instalacije recimo) i vatrogasci nisu mogli na vreme da pridju zbog tog automobila i tebi stan u potpunosti izgoreo (ne daj boze naravno)? Da li bi onda rekao "ma kome smeta auto?" Ne bih se bas kladio da ga ne bi tuzio, tako da bolje da se ne bunis mnogo sto si prosao sa samo 2000 din troska.

Pozzz

Comment

• Driver_GT
                    CBC Senator XXL
                    • 04.07.2007
                    • 368
                    • Beograd

Ako je auto BIO nepropisno parkiran (bez obzira sto nikome tu ne smeta), on apsolutno ima pravo da zove pauka. A to sto je uzeo samo 2000din, ja bi mu se jos i zahvalio, jer bolje njemu u dzep 2000, nego da das 8000 za pauka..
                    Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

• LazaNS
                      CBC Član
                      • 24.12.2006
                      • 93
                      • NS

A sta onda reci za ostale zgrade u uclici koje i nemaju kapiju i ispred cijih je vrata obelezen parking?
                      Pa i da se tako nesto desi, opet im auto ne smeta, oni nikako ne mogu kamion uterati unutra, jednostavno, auto tu nikome ne smeta. Ako zamisljate kapiju kao klasican kolski ulaz, gresite. Mislim da bi bilo logicno da sem stanara zgrade niko drugi i nema pravo da zove pauka, sta se nekog drugog tice ako auto stoji na kapiji. Ima u zgradi jos par kancelarija, i nikada nije problem ako neko iz zgrade parkira auto na ulazu, ako se slucajno desi da treba neko da utera auto u zgradu pozvonimo jedni drugima i resen problem, uvek su neka kola stjala tu i nikada nije bilo problema, cak nikome ne smeta ni kada komsije iz okoline tu parkiraju, naravno ne dozvoljavamo da nepoznati parkiraju na kapiju i to je sve. Koliko mene secanje sluzi(jedno 20godina u nazad) pauk je zvat samo par puta kada je neko parkirao na kapiju a necija kola su bila u holu pa se auto nije mogao isterati, madjutim cak ni u tih par slucajeva se to nije zavrsilo odnosenjem kola vec se vlasnik pojavio.
                      Poenta i nije da li je tu dozvoljeno parkiranje (verovatno nije) ali po svim rezonima zdravog razuma nije trebao da naplati kaznu, a da ne spominjem to da uzme pare sebi.
                      Inace pauk i kazna izadje 4700din, bar je tako bilo do skoro, a ni u jednom trenutku nije dolazilo u pitanje da auto bude stvarno odnet paukom jer se vozac pojavio i preterao auto pre nego sto je pauk dosao tako da je kazna za parkiranje maximum sto je mogao da uradi.

Comment

• LazaNS
                        CBC Član
                        • 24.12.2006
                        • 93
                        • NS

I Jos nesto, u ulici u svakom trenutku postoji gomila nepropisno parkiranih vozila, ako vec oce da gnjave nekoga, onda nek gnjave nekoga ko ne stanuje tu, stanarima je dovoljna kazna sto muce muku sa svojom ulicom i ne mogu da parkiraju na parking a policija vrlo dobro zna kakvi su problemi u nasoj ulici i jasno im je da kada bi se zakon postovao tih problema ne bi ni bilo, vide jasno po stanarskim karticama za parking ko tu stanuje. Ako vec ne mogu da stanu na put onima koji su stvarno problem, onda nek ne diraju ni nas stanare.

Comment

• milan_g1
                          CBC Senator XXL
                          • 07.02.2007
                          • 863
                          • Karaburma

Pogadja cinjenica da dajes njemu pare u dzep, ako sam napravio prekrsaj platicu drzavi, nema problema ali nekom saobracajcu licno, nije bas svejedno
                          "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• 206
                            Admin od ispočetka :)
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

Originally posted by LazaNS
                            I Jos nesto, u ulici u svakom trenutku postoji gomila nepropisno parkiranih vozila, ako vec oce da gnjave nekoga, onda nek gnjave nekoga ko ne stanuje tu, stanarima je dovoljna kazna sto muce muku sa svojom ulicom i ne mogu da parkiraju na parking a policija vrlo dobro zna kakvi su problemi u nasoj ulici i jasno im je da kada bi se zakon postovao tih problema ne bi ni bilo, vide jasno po stanarskim karticama za parking ko tu stanuje. Ako vec ne mogu da stanu na put onima koji su stvarno problem, onda nek ne diraju ni nas stanare.
                            Po istoj logici bih mogao da kazem da ogranicenje od 50 km/h u gradu za mene od 30 godina koji vozim odlican auto star 2 godine ne vazi, vec da vazi samo za Jugice stare po 15 godina koje voze matorci od 70 godina, jer, ja i mogu brze da uocim opasnost jer sam mladji i brze da stanem jer je auto bolji. Pa ipak, to nije slucaj, iako bi mozda trebalo da bude tako.

Zakon, takav kakav je, mozda je glup, ali je neselektivan i vredi isto za sve, sve dok neko pametan ne uspe da ustanovi pravedan kriterijum po kojem bi se vrsila selektivna primena Zakona - sto naravno nikad nece da se uradi, tako da Zakon moraju da postuju svi, bez razlike, opravdanja i tumacenja zasto se na nekog on ne treba primenjivati.
                            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• LazaNS
                              CBC Član
                              • 24.12.2006
                              • 93
                              • NS

Bas tako, ja cu radije platiti redovno 5 000 nego nekom lopovu dati 2 000.
                              Cak mene ni ne pogadjaju tih 2 000 din, to je najmanji problem. Pogadja me ponasanje policije.
                              Potpuno nebitno gde je i kako auto bio parkiran, on je naplatio pun iznos kazne a pare uzeo sebi, kraj price.

206
                              E to i jeste najveci problem u celoj prici, zakon jeste selektivan i ne vazi za sve!

Comment

Working...
                              X