Kome prijaviti saobracajca koji je uzeo sebi pare od kazne

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Driver_GT
    CBC Senator XXL
    • 04.07.2007
    • 368
    • Beograd

Kapiram ja tebe, ali ako je tu zabranjeno parkiranje, dalje diskusije nema. Dal nekome smeta auto ili ne, nije na tebi da odredjujes
    Jedostavno ne sme da se parkira i kraj price.
    Ja samo kazem da je bolje sto si njemu u dzep dao pare da bi lakse prehranio decu sa bednom platom, nego da si dao lopovima iz parking servisa 100e. Samo to. Jeste to korupcija, ali je ona u nekim slucajevima dobra. Znaci opet kazem, bolje da prodjes sa 2000, nego sa 8000.

A veruj mi, ja sam se nagledao 1000 slucajeva tog pauka kako odnosi SELEKTOVANO automobile kako gde odgovara. Poznato je svima da tesko da ce da odnesu nekog 300c recimo, ili S klasu, ali nekog jadnicka sa jugom ili nekim starijim autom ce prvog da ocerupaju. Zasto? Pa verovatno jer se plasi da taj neko ima veze i da ce da im napravi haos. To je poenta

I ne, nemam nikakve veze sa saobracajnom policijom, niko mi cak ni u rodbinii nije saobracajac, da ne bude zabune sto sam rekao za plate..i ja ih stvarno mrzim, ali stvarno, ali jednostavno treba biti objektivan, i shvatiti da si pogresio time sto si parkirao tamo gde je ZAKONOM zabranjeno, a to dal smeta nekome, to je vec druga prica
    Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

• LazaNS
      CBC Član
      • 24.12.2006
      • 93
      • NS

Ne sekiraj se za saobracajce, dobro se oni nakradu. Redovna policija i saobracajci se bas ne vole, bas zbog tog razloga sto ovi imaju male plate i to im je sve a saobracajci sa strane navataju jos ko zna koliko puta svoju redovnu platu. Kazu samo po tome ko sta u kantini jede mozete odma zakljuciti ko je saobracajac a ko ne.
      Naravno da ne smu da nose skupa kola. jednom sam tako spaso nekom jadniku auto. Prolazio sam ulicom i vidim sprema se pandur da nosi neku serpu, a pored njega stoji porse, pise ovaj njemu kaznu i zove pauka i ja se tu posvadjao sa pandurom sto ne nosi porsea nego tu bedu od auta, ispsovao ga najzesce, on se okrenuo i otisao a auto ostao. Posle sam zvao pauka iz zezancije da nose porsea, nisu se pojavili.
      I naravno ne mogu da shvatim da sam pogresio jer nisam, bio sam prinudjen da tu parkiram, jer je to bilo jedino mesto u celoj ulici a jedino tu mi vazi kartica za parkiranje. Ulica je svako vece prepuna gostiju jednog lokala koji protivno svim propisima svako vece(jutro) radi do 4 sata i policija se izvinjava, pravda, kuka, saoseca ali tu nista ne moze da uradi jer gazda ima debele veze kako oni sami kazu. Komsije su podnosile i tuzbu, pisale svim mogucim inspekcijama al nista ne uradise, pola ulice se iselilo zbog buke, bitno da su tu da mi nose auto.

Comment

• Sasha
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 4126
        • Novi Sad

Koja ulica je u pitanju?
        www.arcs.org.rs/forum

Comment

• Driver_GT
          CBC Senator XXL
          • 04.07.2007
          • 368
          • Beograd

Originally posted by LazaNS
          I naravno ne mogu da shvatim da sam pogresio jer nisam, bio sam prinudjen da tu parkiram, jer je to bilo jedino mesto u celoj ulici a jedino tu mi vazi kartica za parkiranje.
          To njih ne zanima, niti treba da ih zanima. Ako si parkiran ne propisno, imaju pravo da te nose. Bez obzira na to sto ti nisi mogao na nadjes mesto
          Nisam ni na cijoj strani, samo pokusavam da te ubedim da mozda ipak nisi u pravu, a kako sam zakljucio iz price, nisi
          Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

• milan_g1
            CBC Senator XXL
            • 07.02.2007
            • 863
            • Karaburma

Moje misljenje je da si u pravu sto se bunis sto nisi dobio "racun" i samo za to, a cinjenica je nisi bio propisno parkiran
            "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• LazaNS
              CBC Član
              • 24.12.2006
              • 93
              • NS

Pa naravno, jasno je i meni da pred zakonom nisam u pravu povodom parkiranja, zato na to i necu da se zalim vec samo na policajca koji nije izdao "racun". Sve u svemu, saznacu ovih dana broj znacke doticnog i onda napisati jedno pisamce
              A sto se ostalog dela tice, ne mozete n ida zamislite koliko sam u pravu, da zivite u mojoj ulici dva dana, sve bi vam bilo jasno

Comment

• LazaNS
                CBC Član
                • 24.12.2006
                • 93
                • NS

Evo mali update.
                Dosli smo do policajca, razgovarali njime telefonom. Rekao je da ce doci sutra na nasu adresu da donese uplatnicu, naravno to nece proci tako lako kao sto on misli. Ima da vrati duplo pare inace sledi prijava, pa da vidi kako izgleda biti opljackan.

Comment

• Williams
                  CBC Senator XXL
                  • 07.02.2006
                  • 556
                  • Beograd- Cerak

To se tretira kao krivicno delo iznude novca. Razmisli pre nego sto ucinis nesto zbog cega mozes da zazalis, ipak 2000 din je mala cifra!

Comment

• TETAK
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 3034
                    • Čačak, Srbija

Ono što je on uradio je "zloupotreba službenog položaja" i najviše bih voleo kada bi isti naleteo na nekog gradjanina koji je raspoložen da ide do kraja i livru izbaci sa posla!Sve dok su gradjani "elastični" u ovakvim i sličnim situacijama oni će se ponašati, kako se ponašaju!
                    Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

ako je znak bio ispred auta tj prvo znak zabrane pa auto pa znak za parking, debelo si bio u prekrsaju i cuti dobro si proso. ja sam sa tim parama skidao auto sa pauka i ako nigde nije bilo znaka vec su bila parkirana na ulici i nikom nisu smetala ali njegov je "duzi"... molio sam ih da uzmu pare...
                      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• sri98
                        Admin od Trpeze
                        • 24.10.2004
                        • 7262
                        • Republic of Konjarnik
                        • Toyota Corolla E 210

A da se vi svi malo usaglasite sta hocete?

Necete da placate kazne, a bunite se kada dajete mito da kazne ne bi platili.

Ako vam smeta mito, onda budite "heroji" pa insistirajte da vam naplacuju kazne, pisu prijave, odredjuju zabrane upravljanja....

Ako necete da placate kazne, nemojte se buniti sto je policija podmitljiva i uzima pare sebi u dzep.

Prosto i jednostavno. Das mito, zapises novcanicu, odmah prijavis i kazes: hocu i ja platim 6000 din sto sam vozio 30km/h brze.

Sve mi ovo lici na onu politicku izreku - dvostruki standardi-najbolje bi bilo da se prave prekrsaji, a da se nista ne plati kada se prekrsilac ulovi.
                        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• TETAK
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 3034
                          • Čačak, Srbija

Možda ukor razrednog starešine.....ili možda.....,a ne, bilo bi okrutno...ipak....
                          Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• LazaNS
                            CBC Član
                            • 24.12.2006
                            • 93
                            • NS

Ma znak za zabranu je bio ispred mog auta i oznacavao je da zabrana pocinje tek ispred, odnosno po znaku ja nisam bio na nedozvoljenom, vec samo na osnovu kapije. A i te glupave znakove su tu postavili pre deset dana jer se nekom digo da tu ne treba da se parkiraju kola, inace je tu ranije bio parking.
                            Pazite, ja sam bas jako tolerantan, i nikada nikoga ne diram bez razloga, ali ako neko krene da me zeza bez razloga, e onda mu vracam svom snagom.
                            A sto se iznude novca tice, da nece mozda da me tuzi? Uostalom on je prvi poceo. Sve u svemu, meni je apsolutno svejedno sta on odlucio, do para mi uopste nije stalo, a on se poprilicno usrao cim je preko telefona poceo da se vadi, te ovo, te ono, evo donecu vam sutra kuci potvrdu, e malo je kasno majstore. Da je bar naplatio pola kazne, pa da kazes da sam nesto time i dobio, al on naplatio punu kaznu i zadrzao pare sebi, nikakvog dogovora tu nije bilo, brat mu redovno platio kaznu a ovak mu nije dao nikakav papir, bezobrazluk!

Comment

• BRABUS
                              CBC Senator XXL
                              • 15.10.2004
                              • 2399
                              • London

Vidis sad...ako ti on donese priznanicu sa datumom od kad se to desilo i ti je uzmes, tesko je da dokazes da si je primio 2 dana posle.

Neznam kako se tretira snimanje, ali bi mogao da snimis razgovor s njim i posle pokazes unutrasnjoj kontroli ili kome god se zalis. Pretpostavljam da nisi snimio ovaj sada kad je rekao da ce da ti donese priznanicu...

A da pozoves generalni inspektorat da pitas sta bi bilo najbolje da uradis u situaciji u kojoj si? Mislim da nebi bilo pametno da obavestis njegove staresine tu u NS, jer je sansa veca da ce da mu neko skrene paznju.

Comment

• ada
                                CBC Senator XXL
                                • 04.06.2005
                                • 2375
                                • Novi Sad
                                • Svasta nesto

je rekao neko da se gvozdje kuje dok je vruce. bilo proslo neponovilo se.ne znanje se placa a i skolovanje.
                                Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                                Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                                Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                                Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

Working...
                                X