Da li neko zna tacno da kaze od koje godine je BMW poceo da proizvodi seriju 3 E46 i seriju 5 E39 sa euro 3 motorima koje mogu da se uvezu legalno u zemlju???
BMW i Euro 3 norma
Collapse
X
-
nezna niko!!!Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
-
-
Nema tacnog podatka o tome naime problem je sto se agregat samo prepravio za euro 3 normu od kad je stupio na snagu zakon.
Trebalo bi od 01.2000. god da svi motori imaju euro3 normu ali ne d4 nemacku nego evropsku upisanu u brif slovima euro 3 sa sifrom 44
Bmw je dodao samo katalizator tako na primer motor m47 iz 98god nema euro 3 a isti takav motor iz 2001 samo sa katalizatorom ima euro3, tako da ima i bmw 98 god sa euro 3 motorom, verovatno je dodat katalizator naknadno i u brif upisan euro3.
najjednostavnije ti je da ako kupujes bmw trazis da ti faksom vlasnik posalje brif i samo ako u brifu ima euro 3 upisan mocices da ga legalno uvezes bez obzira ako bude i 98 godiste.
Comment
-
-
Pre par meseci dok sam tragao novim vozilom, naš brat Luka 1 ponudio mi je BMW 316(2000 g.) sa motorom od 1,8 litara, u zaista ekstra stanju.Da ne davim Luka 1 prvi i jedini vlasnik,servisiran samo u ovl. servisu, BMW-ova garancija na polovno vozilo u trajanju od 1 godine, vožen samo na relaciji Nemačka-Makedonija, ma bukvalno savršen....
Sve se mi lepo dogovorimo tako da je ostalo samo da se sredi papirologija i onda šok.Taj model BMW-a(2000 g.) svuda u EU je homologiran kao Euro 3 dok samo u Nemačkoj homologacija na Euro 3 počinje od 9 meseca 2000 g.Pošto je "moj" BMW proizveden u 7-om mesecu ceo projekat je pao u vodu!
Baš mi je žao..........
Zato, pažnja!!!Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!
Comment
-
-
Originally posted by fantastik... tako da ima i bmw 98 god sa euro 3 motorom, verovatno je dodat katalizator naknadno i u brif upisan euro3.
Comment
-
-
Originally posted by MOSLEROriginally posted by fantastik... tako da ima i bmw 98 god sa euro 3 motorom, verovatno je dodat katalizator naknadno i u brif upisan euro3.
Comment
-
-
Originally posted by TETAKPre par meseci dok sam tragao novim vozilom, naš brat Luka 1 ponudio mi je BMW 316(2000 g.) sa motorom od 1,8 litara, u zaista ekstra stanju.Da ne davim Luka 1 prvi i jedini vlasnik,servisiran samo u ovl. servisu, BMW-ova garancija na polovno vozilo u trajanju od 1 godine, vožen samo na relaciji Nemačka-Makedonija, ma bukvalno savršen....
Sve se mi lepo dogovorimo tako da je ostalo samo da se sredi papirologija i onda šok.Taj model BMW-a(2000 g.) svuda u EU je homologiran kao Euro 3 dok samo u Nemačkoj homologacija na Euro 3 počinje od 9 meseca 2000 g.Pošto je "moj" BMW proizveden u 7-om mesecu ceo projekat je pao u vodu!
Baš mi je žao..........
Zato, pažnja!!!
Comment
-
-
Onako je kako sam napisao, a taj motor se u Nemačkoj po njihovom eko. standardu vodi kao D-4 i oni ga prevode kao Euro 3 mada to nije uvek tako, kao što se vidi iz mog slučaja!Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!
Comment
-
-
Nisam nikakav poznavalac ekoloških standarda, jednostavno, Luka 1 mi je to očitao sa brifa!Ja sam mu onda tražio br.šasije i motora, a momci iz firme ovlašćenog uvoznika su me obavestili da ne prolazimo(za dlaku) i to je to!Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!
Comment
-
-
Tachno je da se ne radi o Euro 3 motoru, jer je u pitanju M43TU motor (SOHC, 8 V), koji je preuzet sa starije generacije (E36) i neznatno doradjen u smislu poboljshanja performansi (malo vishe obrtnog momenta na nizhim obrtajima) i smanjenja potroshnje. Motor, dodushe, nije ni 1,6 ni 1,8 nego 1,9-litarski =]
Kao shto je vec recheno, oznaka D4 ne znachi Euro 3 normu. Odredjene serije ovog motora su ipak zadovoljavale Euro 3 standard, shto je, koliko sam upoznat, bilo omoguceno dodatnim intervencijama BMW-a na pomenutom agregatu (tj. njegovoj upravljachkoj jedinici, izmenjenom katalizatoru i poboljshanoj recirkulaciji izduvnih gasova), a utvrditi da li konkretan motor zadovoljava ili ne Euro 3 standard najbolje je na nachin koji je opisao Tetak - prethodnom proverom, inache se nakon odradjenog posla mozhe ostati "kratkih rukava" saznanjem da auto ne zadovoljava eko standarde iako smo zbog datuma proizvodnje bili ubedjeni da je tako. =]
BTW. U vezi sa nedoumicom oko radne zapremine pomenutog motora iz E46-ice, tek je sa restyling verzijom E46-ice model 316i "poneo" motor od 1,8 litara (Valvetronic, 115 ks @ 5500 rpm, 175 Nm @ 3750 rpm) i to nije bio Euro 3 vec Euro 4 motor.
Toliko do mene =]
Comment
-
-
Originally posted by sw.brickD4 se ne prevodi u euro 3, i nije uopste euro standard (nijedan).
u Nemackoj je drugacija oznaka za euro 3, nesto tipa 44 ili tako nesto.
uglavnom nema slovo D.
Comment
-
-
znaci u dokumentu auta mora da pise da je norma "44" i takav auto jeste euro 3 homologiran i moze da se uveze bez komplikacija.
i ne treba broj sasije, broj motora, nista- sve je tim kodom definisano.
sve ostale varijante nisu sigurne i mozda moze a mozda i ne moze, uglavnom dodatni rizik i posao dokazivanja o usaglasenosti.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
Comment