Lada Niva...opklada!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 24v
    CBC Senator XXL
    • 11.12.2004
    • 479
    • Beograd, Karaburma

Lada Niva...opklada!!!

Stvar je sledeca:

U vojsci sam vozio Ladu Nivu koja je imala zadnju vucu dok se ne ukljuci reduktor i bila je bas matora (80 i neko godiste) a u medjuvremenu smo dobili novu na kojoj je bio pogon na sva 4 tocka u isto vreme i ali bez blokade diferencijala.
    Pomeranjem rucice palila se blokada difa a kod stare se palila blokada difa i pogon na 4 tocka. Nebina za pricu, druga rucica je kratila brzine i kod jedne i kod druge!

Sto se tice stare lade znam 100% da je bio samo zadnji pogon posto sam na sljunku uspeo da drzim kocnicu i gas i da stojim u mestu a da zadnji tockovi da se vrte. Kod nove lade to nije moglo!!!

Opklada je da me ubedjuju da ne postoji Niva sa zadnjom vucom vec da je konstantno 4x4!!!

Pitao sam Urosha on kaze da je uvek 4x4 da li jos neko ima iskustva sa ladom a da je bila samo zadnja vuca???

Ja ne znam sta je ali mozda je stvarno nesto bilo pokvareno pa se tako ponasala!!!

POMAGAJTE!
    I Drift not because it is a quicker way around a corner, but the most exciting way!
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

Kolike pare su u pitanju
    pa mozda je crko pa izvadjen prednji diff
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Antoaster
      CBC Senator XXL
      • 07.12.2007
      • 343
      • Beograd, Voždovac

Nova lada 1,7 i 1,7i ima konstantan pogon na sva 4 tocka.

Comment

• 24v
        CBC Senator XXL
        • 11.12.2004
        • 479
        • Beograd, Karaburma

Meni je jasno za 4x4...

@eMe

Ma nisu pare u pitanju ali oci povadismo ubedjujuci jedan drugoga u suprotno...Ja sam ubedjen da je bila samo zadnja vuca, jer sam cak i driftovao... Ali sam isto tako kad uljucim blokadu difa izlazio gde hoces!
        I Drift not because it is a quicker way around a corner, but the most exciting way!

Comment

• sri98
          Admin od Trpeze
          • 24.10.2004
          • 7262
          • Republic of Konjarnik
          • Toyota Corolla E 210

The Niva (2121) was Lada's (VAZ/AutoVAZ) first non-Fiat model. Much of its mechanicals are carried over from the Fiat based Lada models, though the body and four-wheel drive system were designed by Lada. Production began in 1977 and still carries through with only minor changes to the engine, rear hatch design, and interior trim levels.
          In basic form, the Niva has a carbureted 1.6-litre overhead cam four-cylinder petrol engine producing 54 kW (72 hp) and 126 N·m (93 ft·lbf), a four- or five-speed manual transmission, and full-time four-wheel drive. There are no hubs and the transfercase can be locked on the fly. The original Niva has a maximum speed of around 130 km/h (80 mph).................

http://www.histomobile.com/1/Lada/1976/ ... .htm?lan=1
          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• TOKYO
            CBC Senator XXL
            • 17.07.2006
            • 1696
            • Beograd- NBGD

Originally posted by M-power
            pa mozda je crko pa izvadjen prednji diff
            Slazem se!
            MY ex RWD Alfa
            Drift & Donuts & Track

Comment

• Laki GSi
              CBC Senator XXL
              • 15.10.2006
              • 2426
              • Beograd-Vozdovac

Ortak je imao matoru nivu sa konstantnim pogonom na zadnje tockove sve dok reduktorom ne prebaci na sva 4!

Osim ako i njemu nije bilo nesto neispravno
              Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• 24v
                CBC Senator XXL
                • 11.12.2004
                • 479
                • Beograd, Karaburma

Toooo Laki, ali kako ja to da dokazem???

Daj pitaj ortaka o cemu se radi i koje je godiste???

Comment

• Rendjo
                  CBC Senator XXL
                  • 26.06.2006
                  • 340
                  • Zadar HR

Zadnji pogon..bar ona koju sam ja vozio..84-to godište

Comment

• 24v
                    CBC Senator XXL
                    • 11.12.2004
                    • 479
                    • Beograd, Karaburma

a sa malom rucicom pali 4x4 i zakljucava centralni diff???

Comment

• tamburski
                      CBC Senator
                      • 27.09.2007
                      • 210
                      • PANCEVO

I ja sam u vojsci vozao tu ladu njivu na dezurstvima i imala je samo zadnju vucu a opciono se ukljucivala i prednja bilo je tri cetiri komada ne secam se i sve su bile takve pa sada ne verujem da su sve bile sa istim kvarom.Dakle 24v uzimaj lovu i vodi drustvo na pice posto si u pravu bar za ove matore nive
                      a koji je to auto bolji od moskvica

Comment

• 206
                        Admin od ispočetka :)
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

A s kim si se to kladio debeli?
                        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• mx5 sale
                          CBC Veteran
                          • 20.12.2007
                          • 129
                          • beograd

Za TOKYA

Izvinjavam se sto upadam, a Tokyo da li je to tvoja 75-ica?

Comment

• Uros Piperski
                            CBC Senator XXL
                            • 31.01.2005
                            • 2978
                            • Beograd

Bez ljutnje, ali ne postoji niva samo sa zadnjim pogonom, a da je tako izasla iz fabrike.

Mnogi majstori, (a i ostali) to ne znaju. Na primer, kada pukne poluosovine ili se polomi homo zglob niva ce vrteti samo tu osovinu. Tek kada se blokira centralni diferencijal sa autom moze da se krene. Nekima je to objasnjenje da lada ima samo prednji pogon, pa se malom ruckom ukljucuje zadnji .

Jasam sad lepo driftovao po snegu. Stvar je u tome da je niva lagana nazad i ona lako zavrti zadnje tockove koji ne pruzaju otpor. Kada se dif blokira onda nema driftovanja, vrti i prednje.

Sale, kod te nive je mozda bio problem sa zadnjim kocnicama pa nisu hvatale dobro. Jer i da je samo zadnji pogon niva ne bi imala snage da vrti zadnje tockove uz stisnutu kocnicu.

Dakle 100%, sve nive su sa stalnim pogonom na 4 tocka. Ono sto buni ljude je da je centralni diferencijal otvoren pa onda u nekim situacijama vrti samo prednje ili samo zadnje tockove.
                            jebi ga, izgubio si opkladu

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• 230
                              CBC Senator XXL
                              • 02.04.2007
                              • 775
                              • Semberija

A ja sam baš bio ubeđen da joj je default rwd zbog zanošenja zadnjeg kraja... Baš sam je neko veče vozio jedno sat vremena, 2001. godište.

Oduševljen sam tim automobilom. Svako domaćinstvo bi trebalo da ima po jednu.
                              155+75=230
                              VIVA LA VITA!!!

Comment

Working...
                              X