Polovni iz Italije

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • neshaoct
    Banovan
    • 18.08.2007
    • 1754
    • Beograd, Rakovica

..na mobile.de, ako u parametre za pretragu zadam kilometrazu do 80.000 km-a, za Stila, od prvih 20 komada koje izbaci, samo par njih budu dizeli...ista je stvar i ako povecam do 100.000 km-a...Sve su benzinci...
    Ako napisem mnooogo vecu kilometrazu, od benzinaca ni traga...Video sam jednog Stila karavan [ dizel ] 2004. godiste sa 290.000 km-a...

Kod nas nije nista cudno naci Stila JTD, starog 5 godina, i da svi imaju oko 100.000 km-a...
    Ipak mi se cini situacija po tom mobile.de mnogo realnijom nego kod nas...jer tamo neces tako lako naci Stilo JTD, star 5 godina, i predjenih do 100.000 km-a...a, kod nas su skoro SVI bas takvi...

Comment

• panto
      CBC Veteran
      • 04.11.2007
      • 148
      • ljubic

Moj savet svim potencijalnim kupcima: NE KUPUJTE NIŠTA IZ ITALIJE! bez prethodne provere, (bar kilometraze i godine proizvodnje)u ovlasćenom servisu. To su neviđeni prevaranti. A naši uvoznici su njihovi dobri đaci. Ovo vam pišem iz iskustva, jar sam i sam prevaren i to dva puta, i pored toga što se dosta dobro razumem u "polovnjake". Sva sredstva prevare su kod njih zastupljena.Vraćanje kilometraze im dođe kao obavezno, pa preko falcifikovanja brojeva na staklima, falcifikovanje servisne knjizice, "skidanja sa osiguranja" itd. itd. Prema mojim informacijama "polovnjaci" iz Švajcarske su ok. ako nađete poštenog uvoznika. Jedini problem je što oni gore uglavnom voze benzince od oko 3000cm3. pa je izbor dosta skučen.

Comment

• neshaoct
        Banovan
        • 18.08.2007
        • 1754
        • Beograd, Rakovica

..mog Stila je bivsi vlasnik uvezao iz ITA [ krajem 2005. godine ]...
        Sve se slaze...godina na staklima, i godina po ePER-u, kao i paket opreme, broj motora, sve je ok...
        Ima sigurno raznih primera...a od prevare se trebas uvek cuvati, pa i kada uvozis auto iz ITA...ili iz neke druge drzave

Comment

• M@rio
          CBC Veteran
          • 13.07.2007
          • 166
          • Čačak-Beograd(studiram)

Samo ste zaboravili da si ITA smrt za automobile.Nacin na koji oni voze mnogo skracuje zivotni vek automobila.Ovo vam govorim zato sto znam coveka koji je ziveo neko vreme u Italiji.Oni prodaju kola samo kad su zrela za zamenu(veliki servis), medjutim ima izuzetaka ali su bas retki.
          If you have no lag, you have no turbo.You also have no huge torque increase to look forward to.

Comment

• iwcham1979
            CBC Senator XXL
            • 17.07.2007
            • 741
            • Nis
            • Seat Altea 2.0Tdi

Hm, a garant jedan od 10 najbolje ocuvanih Golfova 4 u Sr, moj bivsi, je bio bas iz Italije. Presao 100000km, a kao iz salona da je bio isteran, i spolja i unutra. Kad me zvali i pitali da li ima ogrebotina, itd, mogao sam da kazem da ima jednu malu ogrebotinicu na desnoj prednjoj felni. Sto se tice falsifikovanja servisne knj., bar kod VW je, mislim, vrlo tesko falsifikovati onaj papir sa br. motora, nazivom opreme, sifre za boju, ciji se duplikat nalazi u gepeku. On je zalepljen za koricu knjige, ne moze NIKAKO da se odlepi a da se ne iscepa, a mora da bude identican s onim u gepeku. Ako tog papirica nema sa unutrasnje strane korica, moze i da je sveti Petar unutra lupao pecate, falsifikovana je. Naravno, ko to zna osim VW fana. Ono st oprodavci vw i Audi mnogo cesto rade ovde je da kazu kako auto ima serv. knj. Pritom ne slazu uopste, ali sakriju cinjenicu da je zadnji upisani servis od pre godinu dana! Ono sto je meni misterija je KAKO covek meni tog Golfa 4motion prodaje za 12900e kad je i u Italiji skuplji od toga, sa tom km, opremom...

Comment

• ada
              CBC Senator XXL
              • 04.06.2005
              • 2375
              • Novi Sad
              • Svasta nesto

Originally posted by iwcham1979
              @ada Mislis da nemacki belgijskii italijanski placevi vracaju km i falsifikuju servisne knjige?!
              je ti trebaju servisne knjizice?? italijanske, nemacke,francuske i to ORIGINALI blanko? Nije problem samo reci kada!Znas kada ces da provalis da je fals. nikada.ako oces mogu da ti skeniram par komada da vidis kako izgleda.

Jedini nacin da proveris da je servisna fals je po pecatu.
              Ajde sada pogadjaj kako!
              Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
              Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
              Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
              Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• iwcham1979
                CBC Senator XXL
                • 17.07.2007
                • 741
                • Nis
                • Seat Altea 2.0Tdi

Moze preko pp Kako po pecatu? Pa mora da imaju neke fals pecate?! Zanima me i odakle blanko originali? Sta rade sa onim papirom zalepljenim na poledjini korice? Kako to odradjuju. Sanse da se odlepi sa originala pa zalepi na blanko knjizicu su jednake pokusaju da se decija slicica odlepi iz albuma i zalepi u drugi a bez da se primeti!? Doduse, moja sa Golfa 4m0 je bila cudno uredno popunjena, sto obicno nije slucaj sa servisnim. Obicno su originali skrabopis.

Comment

• ada
                  CBC Senator XXL
                  • 04.06.2005
                  • 2375
                  • Novi Sad
                  • Svasta nesto

ajde da odgovorim a posle i argumentujem ali da mi tetak ne zakuca na vrata

po pecatu ide ovako.
                  ako je isti pecat u celoj knjizici ali na pecatu pise drugi grad!
                  po ispunjavanju iste knjizice
                  po pecatu koji je slagan kao sto je ovaj dole na slici.
                  i pecati nikada nisu fals svi su originalni

Odakle blanko. Pa lepo u svakom servisu preko ako te znaju za odredjenu svotu zelembaca ces dobiti blanko original servisne knjizice pa cak i uz box malbora ti je i ispecatiraju.

e a sada argumenat
                  tetak nadam se da negledas

Ovo je stari model pecata koji se slaze izasao je novi model koji ce tesko i ovi na carini da provale
                  Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

Comment

• neshaoct
                    Banovan
                    • 18.08.2007
                    • 1754
                    • Beograd, Rakovica

...ma, to za blanko se sve vec zna...
                    Zna to i Tetak...

Comment

• ada
                      CBC Senator XXL
                      • 04.06.2005
                      • 2375
                      • Novi Sad
                      • Svasta nesto

znam da zna tetak inace da nezna nebi bio tetak nego
                      samo da nedodje u posetu zbog ovoga a zbog piva moze

Comment

• neshaoct
                        Banovan
                        • 18.08.2007
                        • 1754
                        • Beograd, Rakovica

...neko ti zvoni na vrata...

Comment

• ada
                          CBC Senator XXL
                          • 04.06.2005
                          • 2375
                          • Novi Sad
                          • Svasta nesto

da zaboravio sam da napisem da sam se upravo odselio u nepoznatom pravcu

Comment

• Hermes
                            CBC Senator XXL
                            • 14.02.2006
                            • 1306
                            • https://t.me/pump_upp
                            • bemve

Originally posted by iwcham1979
                            Ono sto je meni misterija je KAKO covek meni tog Golfa 4motion prodaje za 12900e kad je i u Italiji skuplji od toga, sa tom km, opremom...

Ti mora da i dalje verujes i u Deda Mraza.....

Samo polako, razmisljaj, pa ces zakljuciti i zasto je tvoj golf bio bez ikakve ogrebotine sa 100kkm, sigrno je bio vozen na nekom putu bez kamencica, kad je suncan i topao dan i pticice cvrkucu....

Falsifikuju se i umetnicke slike tako da 90% poznavalaca ne provaljuje razliku, a nece servisna knjizica....evo Ada ce da ti pojasni
                            https://t.me/pump_upp

Comment

• fox_mulder
                              CBC Član
                              • 21.11.2005
                              • 74
                              • Beograd, Srbija

Jedna od boljih tema u zadnje vreme. Kupovina polovnog auta je sad macka u jos vecem dzaku

Meni se kao jedino resenje namece odlazak u EU i licno trazenje vozila..ili poznavanje osobe koja se time bavi.

Comment

• iwcham1979
                                CBC Senator XXL
                                • 17.07.2007
                                • 741
                                • Nis
                                • Seat Altea 2.0Tdi

Ovo je ljudi super!!!
                                @Ada Promeni lokaciju u universe ili sl !
                                "Jeli sinko, imas li jos tih mudrijaskih knjiga", servisnih mislim? :badteeth1

Salu na stranu, evo na prolece cu najverovatnije da prodajem auto. Na satu 111000km, u realnosti i u servisnoj oko 200000. Zadnji servis u Belgiji na 141000 2005g. Da pricam pravu pricu, reci ce kupac da lazem, da pricam da je preso stvarno 111k km, a da nemam servisnu, opet trulo...

Comment

Working...
                                X