110km/h =100km/h

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

110km/h =100km/h

Do sada sam provozao jako jako puno kola i u svakome se desava skoro ista izmedju sata i navigacije razlika kao sto je u naslovu sto dovodi do zakljucka da malte ne svako vozilo na 100000km predjenog puta ustavri predje realno 5000km manje nego sto brojilo zabelezi. sto znaci da ni potrosnja nije realna jer se ustavri meri na 95km predjenog outa?
    Sta vi mislite o tome?
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
  • BOOST
    Founder - Admin od Začetka
    • 29.09.2004
    • 8726
    • Gislaved//Sweden
    • SAAB 9000 AERO R; SA

Netreba da mislimo nista, znamo da nije tako.

Brzina se prikazuje od jednog instrumenta, predjena kilometraza od drugog.

Ovaj prvi zna da mashi, ovaj drugi NE.
    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
    move your mind

Comment

• Bane R
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2006
      • 1769
      • Beograd

Pri tome ne maši brzinomer na svakom autu isto. Moj CRX po navigaciji ide 142 kada na satu piše 150, na primer, a Civic VTI 199@210 ...

Comment

• BOOST
        • 29.09.2004
        • 8726
        • Gislaved//Sweden
        • SAAB 9000 AERO R; SA

Code:
        Regler för hastighetsmätare

Enligt EU:s normer för hastighetsmätares avvikelser mot den faktiska farten, är grundregeln att mätarna aldrig får visa för lite. Den faktiska farten får aldrig överstiga det som hastighetsmätaren visar. Däremot får den faktiska farten vara lägre än vad mätaren anger.

Enligt ett direktiv från 1997 får den faktiska farten för en bil, där mätaren visar 90 km/h, vara 78,2 km/h.
        Pravila za brzinomer

Po sadasnjim EU normama za odstupanje brzinomera od fakticke brzine, osnovno pravilo je da brzinomer nikad nesme da poakaze manju brzinu od stvarne. Fakticka brzina nikad nesme da bude veca od prikazane brzine. Kontra tome fakticka brzina sme da bude manja od prikazane na brzinomeru.

Po direktivi iz 1997 sme fakticka brzina na autu kad brzinomer prikazuje 90km/h, biti 78,2km/h.

===============================

Dakle ima i donja granica koliko manje sme da pokazuje, proizvodnjaci automobila je koriste rado, sve u cilju povecanja sigurnosti na putevima gde brzina bude manja od ogranicene, ovo nailazi na podrsku i sa strane policijskih organa i ministarstva saobracaja jer smanjuje broj zrtvi u saobracaju i pored negativnog efekta gde remeti frekvenciju u saobracaju.
        move your mind

Comment

• srdjan_p
          CBC Senator XXL
          • 01.12.2004
          • 1915
          • ZR

Moja Alfa je po satu isla 100 a po GPS-u 93-94...

Comment

• monkey
            CBC Senator
            • 14.11.2006
            • 286
            • Porec, Hrvatska

a meni svi govore da sam lud ako na autocesti vozim "175 km/h" i ocekujem da me nece kazniti...

Comment

• Pole
              CBC Senator XXL
              • 05.10.2006
              • 363
              • Plandiste,Juzni Banat,Vojvodina/-/-/-/ Garaza: osmaja :)

meni isto laze

kad pokazuje 100 ustvari ide oko 87

merio me radar
              zasto krava nosi zvonce...?...?...?
              pa zato sto joj ne radi sirena :) :) :)

Comment

• neshaoct
                Banovan
                • 18.08.2007
                • 1754
                • Beograd, Rakovica

..na mojoj bivsoj Bravi 1.6, do 140 km/h je pokazivala kako treba...
                Radar proverio...
                Na brzinomeru bilo 140, a na radaru 140,2 km/h...

Comment

• Rubi
                  CBC Senator XXL
                  • 06.05.2005
                  • 519
                  • Beograd

Meni laze brzinometar na Puntu mk.1, u odnosu na one 'table za zbunjivanje vozaca' sto mere brzinu pored puta (na Bulevaru oslobodjenja i Avalskom putu) - uvek je brzina oko 5km/h manja od one koju mi pokazuje brzinometar (55 - 60 km/h).
                  (\__/)
                  (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
                  (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

• Hermes
                    CBC Senator XXL
                    • 14.02.2006
                    • 1306
                    • https://t.me/pump_upp
                    • bemve

Kad stavim vece gume ( letnji set), taman ubijem tu sitnu razliku koju laze brzinomer, pa pokazuje skoro idealno tacno. Proverio preko prenosnih odnosa i obima guma.
                    https://t.me/pump_upp

Comment

• nikolans78
                      CBC Senator
                      • 16.03.2006
                      • 277
                      • Vankuver, Kanada

Bas sam slusao na vestima ovde pre neki dan, covek je tuzio nissan jer mu je novi auto pokazivao vise nego sto je ustvari prelazio. Ne samo sto je potrosnja bila "manja" vec i zbog garancije jer mu je isticala pre nego sto je ustvari dostizao pravu kilometrazu. Takodje je vise placao i za lizing, ako sam dobro razumeo, a i vrednost kola je bila manja pri prodaji. Slican slucaj je bio i sa hondom u americi...

nesto vise:
                      http://www.cbsnews.com/stories/2007/03/ ... 2144.shtml

Comment

• BOOST
                        • 29.09.2004
                        • 8726
                        • Gislaved//Sweden
                        • SAAB 9000 AERO R; SA

Kilometar sat kao merni instrument , chesto kao analogan takav sa skazaljkom, zna da laze. Princip rada je sledeci:

Signal brzine daje odredjeni broj pulseva koji je matematicki proracunato prema obimu tocka koji je na autu osnovna jedinica za daljnju obradu informacije.

Kao takav ide dalje do digitalnog kola koje ili prikazuje taj broj pulseva na digitalnom satu kao predjenu kilometrazu ili pak daje po jedan puls za mehanicko prikazivanje kilometraze po odredjenoj transmisiji mehanizma za prikazivanje predjene kilometraze.

Ovaj deo je jedan od segmenata dosad koji po prirodi obrade signala mozete realno slagati jedino sa vodnjom u krug ili sa konstantnim slajfovanjem tocka.

Jedino ako je neka firma iz gore navedenog primera imala za zelju da vas namerno tera u servis pre vremena, sto deluje malo previse sumnjivo za renomirane proizvodjace automobila.

Dalje, kad je brzinomer u pitanju, isti taj broj pulseva se tretira kao frekvencija koja se konvertira u analogni signal napona jednosmernog, te brzinomer u vidu analagnog voltmetra pravi otklon skazaljke.

Ovde pored analogije skale ima i parametara kao utegnutost spiralne opruge same skazaljke koji mogu remetiti prikazivanje brzine. Odatle se cesto bira da pokazuje uvek nesto manju vrzinu od prave jer po zakonu nesme da pokaze vecu.

Elem, 2 totalno razlicita principa za prikazivanje predjene relacije i prikazivanje brzine auta.

Prvi je po zakonu definisan da mora da odgovara pravom stanju i prati ga neizbezna matematicka forumla bio on analogni ili digitalni (u sustini su digitalni obadva ali krajnji nacin prikazivanja varira ali ne i rezultat) . Ovde e greska moze potkrasti neuskladjenosti formule u chipu prema velicini guma , modernija auta imaju opciju uskladjivanja iste formule sa originalnim dijagnostickim uredjajem u legitimnoj servisnoj mrezi, ili na satu na zadnjoj strani kao odredjena kombinacija DIP prekidaca.
                        move your mind

Comment

• dekideki
                          CBC Senator XXL
                          • 26.07.2005
                          • 1914
                          • Beograd

sve je stvar bazdarenja.

unimeri (analogni) koji rade po istom principu, imaju i toleranciju greske koja je obavezno naznacena. to na kolima nisam do sad video da je iko obelezio.

analogni su stvar tradicije, pa su zato jos uvek prisutni.

sto se tice velicine guma, imate u kalkulatoru i podatak koliko cete dobiti odnosno izgubiti na preciznosti...
                          link

(npr. ja sa zimskim setom imam prikaz 100km/h a u stvari idem 98,6km/h, ako uzmemo fabricku, letnju, dimenziju kao reper 1:1, naravno)
                          .

Comment

• tepSIJA
                            CBC Veteran
                            • 01.02.2005
                            • 173
                            • Sarajevo

a koji proizvodjac automobila ima najmanje odstupanje brzine. negdje sam davnooo citao da je u vrhu Lotus ili se varam...

kod mene punto hgt kad ide 100 km/h po cajeru ustvari ide 93-94 km/h po GPS navigaciji
                            Opet se ljudi grudvaju sa tim konjima ko da su jabuke!
                            http://www.tuningshop.ba/

Comment

• mirdza
                              CBC Senator XXL
                              • 14.03.2005
                              • 2437
                              • Katowice (PL) / Banja Luka
                              • AGP / W126

Ako je vjerovati onim "pokazivacima brzine" kraj puta Rover do nekih 80km/h ima gresku ispod 4km/h. Pri vecim brzinama (max. 120km/h - ionako je bilo 2x ogranicenje ) je bilo nekih 6-7km/h manje nego na satu. MB je takodje prilicno precizan do 80-90km/h (2-3km/h).
                              Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

Working...
                              X