koliko trosi ACCORD 2.0i-VTEC

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • PJ
    CBC Član
    • 25.12.2007
    • 39
    • Zemun

Sa kojim novijim modelom automobila si prešao bar po 1000km i sa benzinskim i sa dizel motorom, pa da kažeš:
    Originally posted by Bane®
    Vožnju dizela koja je sporija, neudobnija, nepreciznija.
    Originally posted by Bane®
    Bez obzira što je taj 2.2 dizel sa Akordom i dalje mnogostruki svetski rekorder u svemu i svacemu, Accord 2.0 je značajno bolji auto.
    Koliko ličnog iskustva sa kojim imaš kada možeš ovo da tvrdiš? Po čemu je bolji?

Nemam tačne podatke za cenu servisa, ali servisni interval za osnovni servis dizel/benzin je isti (10k km), a razlika u ceni je, ako je verovati momku iz servisa koji nema mnogo kontakta sa računima, nešto preko 1000 dinara (dizel skuplji). Predpostavljam da je na onim većim servisima, veća i razlika.

Ne znam ko je tebe vukao za jezik, ja svakako nisam, jer i sa Bencha znam da je vrlo dugačak
    Type S je oznaka za Civic sa troje vrata i gore sam napisao da je to bio razlog zašto sam se odlučio za taj model. Pored broja vrata, od Sport paketa sa 5v se razlikuju felne koje dolaze kao standardna oprema, na lajsnama na pragovima piše Type S, mislim da je B stub malo pomeren u nazad, i na ove dve fotke možeš da vidiš koliko se razlikuje prednji deo (slično je i pozadi - zanemarljivo).

Zvanično, osnovna razlika je broj vrata, ali Delta uvozi Type S isključivo sa 1.8 motorom i ako sam dobro razumeo, obavezno panorama krov i xenoni, tako da je ispalo da je sve to standardna oprema za model Type S. Nema mogućnosti da izabereš automobil sa troje vrata, pa da onda biraš motor i paket opreme kao u drugim državama. Druga stvar je što je meni bio OK i motor i ta oprema koja dolazi...a i znak "Type S" na gepeku je jako lep

Nisam siguran na kog Japanca sa gepekom misliš. Sedan varijanta dostupna i kod nas ili nešto drugo?
    Generalno, ne volim automobile "sa gepekom", ali ako je ovaj na koji ja mislim, moram da priznam da mi se svideo i spolja i da me je oduševilo šta se dobija za 20k€...taman za PDV manje od Type S-a.

Update: Nemam nameru da se raspravljam i izvini ako misliš da mi je bila namera da te nešto iscimam pošto sam post započeo tvojim imenom.
    Volim da priča bude korektna i iznete informacije što objektivnije.
    Ja sam uzeo 1.8 benzinca i sasvim sam zadovoljan (bar za sada), ali smatram da je Hondin 2.2 dizel OK motor i ne bih imao ništa protiv da mi se i on nalazi ispod haube.

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

Originally posted by PJ
      Type S je oznaka za Civic sa troje vrata ....
      Tema je Accord, a ja koliko znam Accord ima i type S, a ne postoji sa troje vrata. Znaci da type S nije oznaka samo za Civica i da nema veze sa brojem vrata, vec samo sa paketom opreme.
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

Originally posted by sri98
        Originally posted by PJ
        Type S je oznaka za Civic sa troje vrata ....
        Tema je Accord, a ja koliko znam Accord ima i type S, a ne postoji sa troje vrata. Znaci da type S nije oznaka samo za Civica i da nema veze sa brojem vrata, vec samo sa paketom opreme.
        Malo se zakuvalo, ajmo ovako:

Mislilo se na model koji se prodaje kod nas na trzistu(sedan), on se pravi u Japanu, ali je za evropsko trziste.

Type S oznaka je kod Accorda(mog dragog buduceg ), koji predstavlja sportski model, sa suknjicama i iskljucivo sa 2.4 motorom.
        Kod Civica ta oznaka je za model sa troja vrata, koji je PJ kupio.

Kao sto sam rekao nekom juce na Banjici, sedan Civic, Jazz i Accord, prave se u Japanu, i njihova izvozna cena je u jenima.
        Civic 3 i 5 vrata, kao i CRV, prave se u Engleskoj i njihova izvozna cena je u funtama.Kursne razlike igraju veliku ulogu, zato je Accord extra povoljan, u odnosu na ostale.

2.2 motor je dobar, radi kao i svaki moderan dizel, uz sve prednosti i mane, tako da nije usporediv sa benzincem.
        Pricao sam sa deckom koji ima 2.0, a probao je i 2.2, njegov komentar je da dizel slabo vuce do 2500, a onda pocne da zivi, a za njega je 2.0 anemican..No, on sve poredi sa A4 Avantom, TDI cipovanim, pa to uzimam sa rezervom..

Razlika u ceni je sve manja, izmedju goriva, ali tu su dva faktora: kod postprodaje, visa je cena, a drugo, psihologija kad izvadis manje para na pumpi, i vise predjes je mnogo jaca, iako ti realno ne stedis, dok ne nadoknadis razliku...

Inace, u tog Civica ide i 1.4 motor, ali ga nema na trzistu, Hondi fali jedan dobar 1.6, da zaokruzi paletu, kao i jedan manji dizel..

Comment

• Propeler
          CBC Veteran
          • 20.12.2007
          • 125
          • Subotica

Pa tih 1.4 nema jer ih realno niko ni ne gleda kad za +2k evra postoji varijinta 1.8, sad da li TypeS ili 5D svejedno!
          Ja sam gledao jesenas novog Civic-a i takodje verzije samo 1.8. Koliko sam ja razumeo motor je identican u oba modela (TypeS i 5D) ali je S cca 1k evra skuplji i neuporedivo lepshi, barem meni.
          Na kraju me je odbila cena jer za isti novac moze da se uzme Accord 2.0 koji je ozbiljniji auto ali meni "ne svidja", a i ima ih brate na svakom ćošku.
          Na kraju sam odustao od novog Civic-a i podigao kredit za stan.
          Sada znam da novi auto necu kupiti narednih 10 god. (osim ako ne uleti neki miraz ) ali novi Civic je ipak preskup za svoju klasu i ako izgleda spektakularno.
          Nemam potpis!

Comment

• V-Tec
            CBC Senator XXL
            • 30.06.2006
            • 1615
            • Beograd
            • '89 Civic d16a6

Originally posted by TRIO_driver
            Hondi fali jedan dobar 1.6
            Vec ga ima, ali ga ne ugradjuje za Evropu:
            shuto-expressway.com

Comment

[quote=V-Tec][quote="TRIO_driver":1acsan7h]Hondi fali jedan dobar 1.6[/quote]

Vec ga ima, ali ga ne ugradjuje za Evropu:
              [url="http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_R_engine#R16A"]http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_R_engine#R16A[/url][/quote:1acsan7h]

Singapur?

Joj, pa kad mi dodje takav na servis, ima da se cesem svuda..Sad mi dosla Mazda, za arapsko trziste, zamisli, trebaju klipovi, garnitura dihtunga i sl. a manual i uputstvo na arapskom, a sasiju nikad video ni cuo..

Comment

• -Vedran-
                CBC Senator XXL
                • 03.10.2004
                • 3255
                • Beograd

OFF?
                Power of dreams !!!

Comment

Shame on me..

Comment

• tospam
                    CBC Početnik
                    • 09.02.2008
                    • 2
                    • ns

Pa nije bas tako

Nije bas tako ako ga koristis u poslovne svrhe i ako ga ti kupis od svojih zaradjednih para a ne nasledjenih

je sledece nedelje idem u Zagreb pa u Dizeldrof i mozda Krefild, ima tu dosta kilometara. ekonomija je cudna nauka.

Originally posted by BGILLEGAL
                    ja bi ovo delete... kolko trosi... pa zna se... 2.0 ne moz da ne trosi 8-10litara. Zavisi kolko ga stisnes. Na selu obicno manje jer mentalitet to smanji a poveca konjazu ajde delete ovog topica

Comment

• Sapcanin
                      CBC Senator XXL
                      • 13.12.2006
                      • 317
                      • BG
                      • Peugeot

onda uzmi 2.2 dizelasa. Za tvoje potrebe je i pravljen
                      Poljoprivredne masine

Comment

• veljabandit
                        CBC Član
                        • 23.09.2007
                        • 70
                        • BGD, B.brdo

Originally posted by Propeler
                        Na kraju me je odbila cena jer za isti novac moze da se uzme Accord 2.0 koji je ozbiljniji auto ali meni "ne svidja", a i ima ih brate na svakom ćošku.
                        .
                        Zanimljiv razlog da ne kupis auto. Da ga ne okarakterisem drugacije. Cudo smo.

Sto se potrosnje tice znam sto posto da verzija 2.4 trosi po gradu, sa automatik menjacem, 12,5. Isto tako taj isti ide na otvorenom sa 3.000 obrtaja 150 na sat i trenutna potrosnja je 8 litara.

Comment

• spori
                          CBC Član
                          • 20.10.2007
                          • 33
                          • beograd

malo si omasio za potrosnju, a boga mi i za turazu, pri 150km/h mora bar 4000rpma!

Comment

• veljabandit
                            CBC Član
                            • 23.09.2007
                            • 70
                            • BGD, B.brdo

Javi se za test voznju kad god hoces.

Comment

• spori
                              CBC Član
                              • 20.10.2007
                              • 33
                              • beograd

izvinjavam se, malo sam progooglovao i na vise mesta nasao taj podatak za cruising na 150km/h sa 3k rpma, ako i trosi koliko kazes stvarno je majka cak i za nase sirotinjske uslove!
                              jos jednom izvinjenje, glupo je lupati napamet, kad vec neko ima info iz prve ruke...

Comment

• veljabandit
                                CBC Član
                                • 23.09.2007
                                • 70
                                • BGD, B.brdo

Vozim je na sljaci skoro svaki dan i info je 100% tacan. Nema sanse da napisem podatak koji sam cuo tamo negde jer me te rekla kazala stvari strasno nerviraju. Mislim da to i jeste poenta da iznosimo na forumu podatke u koje smo sigurni i tako upoznamo i druge sa nekim stvarima koje ce im mozda biti bitne kasnije.

Comment

Working...
                                X