Slomio sam vozacko sediste - potrebna hitna pomoc

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jaksa
    CBC Senator XXL
    • 23.10.2004
    • 701
    • Novi Beograd, SC

Slomio sam vozacko sediste - potrebna hitna pomoc

Na sledecim slikama se vidi sta sam uradio:

Sto kaze moj komsija, razumeo bi da imam 120 kg a ovako... ni meni nije jasno

Naime, deca su se pobila na zadnjem sedistu, pa sam se naglo okrenuo da intervenisem, oslonio na naslon, i zaculo se krc.

Posledice su slomljen drzac sedista, donji, sto nije nikakav problem da se zavari (valjda) i levi vertikalni lim u naslonu.
    Ja sam to kao pokusao da ucvrstim, drzi neko vreme pa se vijci razlabave, i onako, pomeri se unazad.

Sta da radim? Da trazim polovno sediste pa da zamenim naslon ( sto mi se i ne radi bas) ili da nadjem nekog da to pazljivo zavari, uz ocuvanje geometrije naslona? Ako neko moze da pomogne, nek se javi.

Posto mi je sediste sad u dnevnoj sobi, ako neko ima ideju na cemu da sedim dok se vozim po BG nek kaze sa poda od auta se nista ne vidi D
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

Za privremeno koriscenje auta prebaci suvozacko sediste na vozacko da bi mogao da vozis.
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

Predlazem opciju otpada. Ipak je bolje nelomljeno nego vareno. Makar ce imati sve funkcije.

BTW, o kom autu se radi?
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• jaksa
        CBC Senator XXL
        • 23.10.2004
        • 701
        • Novi Beograd, SC

Originally posted by M-power
        Za privremeno koriscenje auta prebaci suvozacko sediste na vozacko da bi mogao da vozis.
        Uzasan mi je smor, one konektore ispod sedista za zatezace pojasa je jako tesko otkaciti. Ostalo je relativno lako, 6 vijaka + 2 vijka i sediste ide van.

Zamislio sam da uzmem nesto kao pecarosko sediste, vezem pojas na suvozacki konektor i tako vezan vozim.

Naravno to cu morati da uradim, jer resio sam da ovo ne vracam dok ga ne sredim.

Polovno mi i nije najomiljeniji izbor jer: moje sediste je zaista chisto i ocvano, sto se tice shtofa, a sediste ipak ne trpi bog zna kakva naprezanja koja bi lomila zavarene spojeve (u normalnoj upotrebi....)
        Tapacirung je uzasno tesko promeniti sa 1 na 2 sediste, gledam celo vece kako su to napravili i nije mi jasno

Ipak bih ja to najradije zavario

Comment

• jaksa
          CBC Senator XXL
          • 23.10.2004
          • 701
          • Novi Beograd, SC

Ford Mondeo 1997
          1,8TD karavan zeldi

Comment

• Black Knight
            CBC Senator XXL
            • 13.10.2004
            • 2020
            • Novi Beograd, kicblo

batice, slobodno vari...mislim odi kod limara da ti to zavari...argonom!
            Znam pouzdano da moze, posto kada sam uvezao auto...sediste je totalno bilo izlomljeno...ali otisao sam kod limara i zavrsio posao...
            Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• jaksa
              CBC Senator XXL
              • 23.10.2004
              • 701
              • Novi Beograd, SC

Originally posted by RankoK
              batice, slobodno vari...mislim odi kod limara da ti to zavari...argonom!
              Znam pouzdano da moze, posto kada sam uvezao auto...sediste je totalno bilo izlomljeno...ali otisao sam kod limara i zavrsio posao...
              Kod koga i posto?

Comment

• dintel011
                CBC Senator XXL
                • 12.03.2005
                • 348
                • Beograd, Vidikovac

Evo ti broj coveka koji moze da ti sredi sediste.
                011/347-0257
                Bavi se tapaciranjem, varenjem, popravka mehanizma...

Comment

• Black Knight
                  CBC Senator XXL
                  • 13.10.2004
                  • 2020
                  • Novi Beograd, kicblo

u...ne znam broj sad...pitacu...pa cu ti reci...
                  cena je zza celo sediste bila oko 10eura...
                  bilo je oko 10-15 varova od 5 cm... (ko da su se heb*@*#li na tom sedistu)
                  Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Originally posted by jaksa
                    Zamislio sam da uzmem nesto kao pecarosko sediste, vezem pojas na suvozacki konektor i tako vezan vozim.

Naravno to cu morati da uradim, jer resio sam da ovo ne vracam dok ga ne sredim.

Ipak bih ja to najradije zavario
                    Ako budeš vozio na nekoj hoklici obrati pažnju ali JAKO obrati pažnju da to isprobaš na nekom parkingu. Nemaš nikakvu kontrolu nad vozilom ako sedište nije učvršćeno. Skretanej sa kočenjem u raskrsnici rezultira da ti odeš levo a auto desno Vozio sam par puta tako.

Sedišta se nikad ne vare sem ako nema baš nikakve druge mogućnosti jer to nikad ne traje dugo. Ako baš mora onda obavezno nekim postupkom sa zaštićenom atmosferom.
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• cuore sportivo
                      CBC Senator XXL
                      • 16.01.2005
                      • 954
                      • Bezanijska Kosa
                      • Alfa Romeo 147 1.6

Imam sedista od 164-ke ,plave boje,odlicno ocuvana................pa ako pasuju,mogu pomoci.

Comment

• jaksa
                        CBC Senator XXL
                        • 23.10.2004
                        • 701
                        • Novi Beograd, SC

Stavio sam moje sediste i ucvrstio ga na 2 vijka, ok je za po gradu a lako se vadi kad budem nasao ko ce da mi vari.
                        Nedelja je danas, nezgodan dan za raspitivanje telefonom.

Hvala za ponudu za alfa, ali ipak bih popravio ovo moje.

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141
                          • Beograd, barajevo-zemun
                          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

sediste ipak ne trpi bog zna kakva naprezanja koja bi lomila zavarene spojeve (u normalnoj upotrebi....)
                          sediste je sigurnosni element, i sluzi izmedju ostaloga da tebe zastiti pri sudaru. sile su enormne, opterecenja reda 50-200 tona (200.000kg).
                          stoga se sediste nikada ne vari osima ako nema ama bas nikakve sanse da se ugradi ispravno, makar polovno.

ako se tebi vec slomilo sediste sa malim naprezanjem, desice se ponovo neposredno pored vara (buduceg), gde je materijal oslabljen usled vara. (realno se desava, ne znaci da ce bas kod tebe ali rizik je preveliki).

da nije sediste vec ranije vareno ?
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• jaksa
                            CBC Senator XXL
                            • 23.10.2004
                            • 701
                            • Novi Beograd, SC

Nije vareno ranije, cak su sundjeri i stof u odlicnom stanju, sto mi je i glavni razlog da ga ne menjam.
                            Oni srafovi koji se vide na slikama, oni u sustini dosta solidno drze celu konstrukciju, u pitanju je vertikalni levi nosac naslona, zavario bih eventualno njih i onaj zuti lim koji se slabo vidi, na osnovnu konstrukciju.
                            Sve to, u naslonu, je drzalo, dok se nije razlabavilo na vijcima, i sad drzi, ali se onako, moze rukom pomerati. Znaci: ucvrscivanje, mehanicko i zatim "peckanje" na odredjenim mestima.
                            Onaj nosac dole, tu je stvar jasna.

Edit: polovno sediste 100? lol!

Comment

• jaksa
                              CBC Senator XXL
                              • 23.10.2004
                              • 701
                              • Novi Beograd, SC

Originally posted by dintel011
                              Evo ti broj coveka koji moze da ti sredi sediste.
                              011/347-0257
                              Bavi se tapaciranjem, varenjem, popravka mehanizma...
                              Koliko sam ja video, to je pre zena

Odlicno uradjeno zavarivanje (CO2), morali su da skinu tapacirung naslona. Jedino nepovoljno je sto su jako skupi. 2000 dinara.

Comment

Working...
                              X