Najruzniji fiatov automobil?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djape1977
    CBC Senator XXL
    • 08.03.2008
    • 401
    • bg
    • fiat 132 i lada 2103

hmmm
    tempra coupe...
    zanimljivi i neobicni primerci fiata stizu iz brazila. voleo bih da vidim negde koje su sve modele radili tamo

Comment

• DovlaK
      CBC Senator XXL
      • 24.07.2008
      • 560
      • Beograd

Vidim da ovde nema mnogo razmimoilaženja u mišljenjima, ali me zanima jeste li videli novu Multiplu? Suštinski je ostala ista, ali su joj nekako promenili one najružnije delove pa sada više (bar meni) nije ružna... posebno mi se sviđa što farovi ne liče na SVE ostale Fijatove modele aka Grande Punto, Bravo itd... ne kažem da mi se novi farovi ne sviđaju, ali mi je bzvz što su svi na isti fazon, mada to je odlika svih proizvođača sada, ne samo Fijata...
      Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• HGT 2.4
        CBC Član
        • 18.05.2008
        • 58
        • NBG

Da farovi su izmenjeni nesto izmedju stilovih i punta mk2 inace auto je unutra sasvim ok , i ekstra je za voznju ali stvarno ona prva verzija mi je

Comment

• bokija
          CBC Senator XXL
          • 25.01.2008
          • 640
          • Beograd

Meni se vise svidja stara Multipla,ima osobenost
          I'm not beautiful,but I'm stupid

Comment

• mistermobil
            CBC Senator XXL
            • 09.11.2008
            • 469
            • pecinci

Tempra i chroma karavan,palio-ali ne karavan varijanta,multipla(ruzna ali extra prakticna),panda stariji model..mada je fiatov dizajn uvek korak ispred ostalih evropskih marki,imaju i oni ruznih modela
            Ko leti,vrijedi
            Ko vrijedi,leti
            Ko ne leti,ne vrijedi..
            (Grunf,TNT..)

Comment

• Dejan_Zvezdara
              CBC Član
              • 04.12.2008
              • 21
              • Beograd

Kad već spominjemo Multiplu, ovde je većini ružan, a to je jedan od svega par automobila koji su ikada bili izloženi u muzeju moderne umetnosti u New York-u, dakle u zemlji u kokjoj skoro niko i ne zna šta je FIAT, i to 1999. godine, kao ”automobil za sledeći vek”. Kol'ko oni nemaju pojma...

Comment

• chikavili
                CBC Senator XXL
                • 11.02.2008
                • 732

Pa stara Multipla i jeste tipican primer moderne umetnosti u dizajnu, ali je previse radikalna pa je stoga vecini ruzna. Inace unutra je Multipla na korak do savrsenstva u dizajnu i ergonomiji.
                Sa dobrim razlogom se nalazi u tom muzeju.

Comment

• gaggi
                  CBC Član
                  • 26.11.2008
                  • 15
                  • beograd

Multipla je kao delo ne shvaćenog umetnika ali je definitivno digla veliku prašinu makar i u negativnom smislu. Ali Albea mislim da je ružna blaga reč.

Comment

• Dejan_Zvezdara
                    CBC Član
                    • 04.12.2008
                    • 21
                    • Beograd

Jadna Albea i Palio su ustvari fiatov projekat World Car, tj auto za zemlje u ravoju... znači istočna Evropa, Turska, južna amerika, Indija, Kina, Južnoafrička Republika, Rusija... Nije nikad bila ideja da se prodaje u zapadnoj evropi a sve je skrpljeno od Una i Punta mk1... Izgled je bio od trećerazrednog značaja... Niska cena je bila najvažnija, zatim robusnost za eksploataciju u tim idiličnim predelima i mogućnost proizvodnje lokalno.

Kako su Albea i Palio dospeli kod nas to moramo da zahvalimo snalažljivosti domaćeg sivog tržišta polovnih automobila, zapravo sigurno nas je neko provalio da imamo ukus zapadnoevropejaca i novčanik trećeg sveta...

To je fiatov program sa sličnom idejom kao Dacia Logan, samo je startovao mnogo ranije i nije nikad doživeo uspeh Dacije jer je bilo preambiciozno očekivati da jedan auto pokrije ukuse cele zemaljske kugle, pogotovo sa bajatim dizajnom i mlitavim marketingom... Ali kamo sreće da je to bio jedini fiatov promašaj...

Dok i Multipla i originalni Panda imaju puno šarma, a Ritmo je čak bio jako lep automobil u svoje doba, seća li se iko Argente? To je prava kutija za cipele sa 4 točka...

Comment

• gaggi
                      CBC Član
                      • 26.11.2008
                      • 15
                      • beograd

Da da Argenta u teget izvedbi za prevoz opštinskih organa, verovatno je u Evropi imala status porodičnog automobila, a kod nas funkciju na položaju i razlog više za ružan

Comment

• djape1977
                        CBC Senator XXL
                        • 08.03.2008
                        • 401
                        • bg
                        • fiat 132 i lada 2103

hmmmmm

po meni ima neki svoj smek iako je ne bih nazvao lepom

Comment

• HGT 2.4
                          CBC Član
                          • 18.05.2008
                          • 58
                          • NBG

Mozda je argenta bila kutija ali u svoje vreme bila je konkurencija opasna u toj klasi. Dok danas nema fiata u toj klasi, konkurisala je audiu 80,pasatu,bmw 3 nudila mnogo vise opreme od njih a danas fiata tu nema tuzno

Comment

• djape1977
                            CBC Senator XXL
                            • 08.03.2008
                            • 401
                            • bg
                            • fiat 132 i lada 2103

gadjaj za klasu vishe. kao bmw5, audi 100...

Comment

• Dejan_Zvezdara
                              CBC Član
                              • 04.12.2008
                              • 21
                              • Beograd

Cela ta klasa lagano nestaje, a fiat nikad nije ni bio neki gigant u njoj, danas karavani daleko brojčano nadmašuju berline po prodaji u zapadnoj evropi, zato su oni i odustali od toga... Lybra je ukinuta, 156-ica porasla, Croma je samo karavan, limuzine nema... Čak i nova Delta je između c i d klase, pravog auta u d segmentu u suštini više nemaju, a nije ništa ni u planu... Jedino su skupili neku siću za Lineu, ali je to više b segment sa gepekom nego porodična limuzina...

U suštini je 132 bio šmekerski auto, a Argenta je bila nesrećni restyling... Znam nekoliko ljudi koji su imali 132 ali nisu hteli da ga zamene Argentom.

Comment

• STILISTA
                                CBC Veteran
                                • 17.12.2007
                                • 182
                                • BEOGRAD

Re: Najruzniji fiatov automobil?

ovakva i nije toliko ruzna!
                                cak sta vise!

Comment

Working...
                                X