Uzmi lepo papir i olovku, potrudi se malo oko racunice i videces da je voznja jeftinija za oko 35%. Ako ti to nije toliko "isplativije" onda ne znam sta ocekujes, jel' da bude 90% jeftinije???
Primera radi, ako prelazis mesecno 1500km, auto ti trosi 10l benzina po gradu, 12l plina, na godisnjem nivou si ustedeo oko 42500din. Malo, nema sta.
Ja sam samo rekao da se vožnja na plin ne isplati kao nekad kada je razlika u ceni benzina i plina bila mnogo veća.
Normalno da je jeftinije voziti na plin.
Meni auto trosi oko 9-10l benzina u gradu,a plina nikad ispod 13-14,i plus sto se vuce kao prebijen,neuporedivo losije nego na benzinu,tako da se vec 6 dana vozim samo na benzin i uzivam konacno u voznji...
Meni auto trosi oko 9-10l benzina u gradu,a plina nikad ispod 13-14,i plus sto se vuce kao prebijen,neuporedivo losije nego na benzinu,tako da se vec 6 dana vozim samo na benzin i uzivam konacno u voznji...
I kako god okrenes, opet smo mi koji vozimo na evrodizel najbolje prosli Em nemamo bocu u gepeku, em nam kola lepo vuku, em trose k'o upaljaci.
I kako god okrenes, opet smo mi koji vozimo na evrodizel najbolje prosli Em nemamo bocu u gepeku, em nam kola lepo vuku, em trose k'o upaljaci.
@madic
Pazi, i plin i evrodizel se uvoze, nisu domaci, tako da je evrodizel po kvalitetu isti kao plin - dobar. Jedino sto je cena evrodizela regulisana, a cena plina se slobodno formira (mada je monopolisticka). Pri ovim cenama, dizel je daleko najisplativija opcija.
Sve je to tako, ali u Comijevom slucaju, da ima sekvent, niti bi trosio 4-5 litara vise, niti bi se vukao kao prebijen.
Stavio bih ja sekvent,ma koliko to ludo zvucalo,ali ne moze na motor sa karburatorom
Kada sam ugradio plin,benzin je kostao 88 a plin 31,tako da sam tada imao racunicu...Sada,ne pada mi napamet da zbog 1000 din mesecno "puzim" po ulicama i "smrdim" na plincugu
Ja sam na starim kolima ugradio plin čim sam ih uzeo, bio je oko 33din.
Naravno da sam ga prvenstveno ugradio da bih uštedeo, ali mi je bilo i drago što manje zagađujem.
Otkad sam uzeo Peugeota benzin samo pada, to mora da je neki znak...
Comment