Poskupljenje goriva + Aktuelne cene u Evropi (u prvom postu)

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • skyline
    CBC Senator XXL
    • 31.07.2007
    • 3149
    • Cacak

luksuz je kod nas i u ostalim siromasnim zemljama
    Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• neshaoct
      Banovan
      • 18.08.2007
      • 1754
      • Beograd, Rakovica

Originally posted by prolupator
      Ljudi, gorivo nigde nije socijalna kategorija ... Shvatite da je voznja luxuz i privilegija a ne Bogom dano pravo ...
      Osim u jednom malom tržištu...skoro beznačajnom za ekonomiju celog sveta... - USA
      Oni kukaju kad im benzin košta 60 dinara/litar...

Comment

• prolupator
        CBC Senator XXL
        • 02.09.2005
        • 3968
        • Zemun

Ni tamo bas nije socijalna kategorija ... oni ratuju za taj benzin, taj rat kosta, a to opet placaju njihovi gradjani ...

Meni, licno, ova globalna kriza odgovara ... na moj posao previse ne utice, a gorvo nikad jeftinije ...
        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• neshaoct
          Banovan
          • 18.08.2007
          • 1754
          • Beograd, Rakovica

...a gorivo nikad jeftinije ...
          I, baš jutros čujem na radiju u kolima...valjda je izašao članak u nekim današnjim novinama, pa ga oni prenose...
          Uglavnom, kad je nafta poslednji put koštala 55 dolara na berzama, u Srbiji je benzin bio za skoro 30 dinara jeftiniji nego što je sada...

Ipak to može još jeftinije da bude...ne celih 30 dinara jer ima i kurs ulogu u tome, ali sigurno može više nego za ovih 2 dinara za koliko je od sutra jeftiniji...

Comment

• deki-ascona
            Bio nam je drug! RIP
            • 10.04.2007
            • 2118
            • NI , Trosharina

Nekako mi se ceni da nama nije problem cena sirove nafte u svetu, kriza hipotekarnih kredita i sl. nego je problem jedna kancelarija sa 4-5 osoba koji su posrednici izmedju rusa i nasih rafinerija, koji od osn.sredstava imaju jedan telefon, digitron, blokce i olovku. I zive od prometa koji ostvarimo svi mi.

E zato ja nikad u zivotu nisam i necu da idem na glasanje, a kad bude obavezno, onda cu da ubacujem listice koje ce sigurno proglasiti nevazecim kad budu procitali sta sam napisao
            Originally posted by Valent Vudriga
            ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
            Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• aivan
              CBC Senator
              • 28.02.2006
              • 247
              • Bograd, Mirijevo

Originally posted by deki-ascona
              ... E zato ja nikad u zivotu nisam i necu da idem na glasanje, a kad bude obavezno, onda cu da ubacujem listice koje ce sigurno proglasiti nevazecim kad budu procitali sta sam napisao
              Deki druze, iskreno se nadam da ces drugacije da razmisljas kad odrastes (tj. postanes punoletan).
              Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• deki-ascona
                Bio nam je drug! RIP
                • 10.04.2007
                • 2118
                • NI , Trosharina

Moguce, samo ja mnogo lepse i mirnije spavam ovako "maloletan"

Comment

• Bane R
                  CBC Senator XXL
                  • 27.03.2006
                  • 1769
                  • Beograd

Originally posted by aivan
                  Originally posted by deki-ascona
                  ... E zato ja nikad u zivotu nisam i necu da idem na glasanje, a kad bude obavezno, onda cu da ubacujem listice koje ce sigurno proglasiti nevazecim kad budu procitali sta sam napisao
                  Deki druze, iskreno se nadam da ces drugacije da razmisljas kad odrastes (tj. postanes punoletan).
                  Svako ko glasa je sučesnik.

Comment

• AlNik
                    CBC Veteran
                    • 18.07.2008
                    • 144
                    • Beograd

Ljudi, gorivo nigde nije socijalna kategorija ... Shvatite da je voznja luxuz i privilegija a ne Bogom dano pravo ...
                    Ja se slazem da nije socijalna kategorija, i zato treba pustiti da trziste i konkurencija regulisu cenu goriva, a ne drzava i monopolista. Akciza za gorivo 40 dinara po litru znaci da placas za "socijalne" izdatke za funkcionere partija i njihovu decu. To nije luksuz, to je bezobrazluk.

Amerika ima jeftino gorivo zato sto je drzava sklonjena iz price maksimalno i cene goriva definise konkurencija. To je sve sto ja trazim, pa cu da trpim i 150 din i 30 dinara po litru kako trziste nalaze. I jos vaznije - znacu da moje pare ne idu u dzep posrednicima, partijskim retardima i deci debilima.

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

Zato se i zove "akcizna roba" jer se placa akciza (porez na boodale) po jedinici mere.
                      Nemam nista protiv akcize jer odatle se puni budzet. Jedino mi ne prija nacin raspodele para iz budzeta, ali to je neka druga tema ...

Gorivo trosim u veeeelikim kolicinama pa mi prija manja cena. Alkohol skoro uopste ne trosim pa mi ne bi smetalo i da je 20X skuplji, duvan bi poskupeo jos 5X najmanje i sl.

Gorivo, hteli-ne-hteli trose svi pa odatle i proizilazi fin nacin prikupljanja akciza, provizija i sl.

A sto se glasanja tice ... svaki narod (drzava) ima vlast kakvu zasluzuje ... i o tome nekad i nekom drugom prilikom.

Uzivajte u ovoj ceni goriva jer ni to nije vecito ...
                      Smatram da nece pojeftinjivati ispod ove (sutrasnje) cifre, mozda nesto malo, ali nista znacajno ...

A sto se trzista tice ... evo vam LPG, postoji par uvoznika, lepo se dogovore koja je cena i to je to. Zasto bi bilo drugacije s ostalim gorivima u rezimu "slobodne trgovine" ?!

Nisu oni tu zbog nas, vec zbog sebe ...

Jos jednom: Nista u vezi automobila nije socijalna kategorija.

prolupator.mojblog.rs

Comment

• AlNik
                        CBC Veteran
                        • 18.07.2008
                        • 144
                        • Beograd

A sto se trzista tice ... evo vam LPG, postoji par uvoznika, lepo se dogovore koja je cena i to je to. Zasto bi bilo drugacije s ostalim gorivima u rezimu "slobodne trgovine" ?!

Nisu oni tu zbog nas, vec zbog sebe ...
                        Prijatelju, to nije trziste, to je kartelizacija - u EU strogo kaznjivo. Trziste je najbolje resenje gde je dobro regulisano, ali kod nas je trziste cist kriminal.

I nije mi jasan tvoj stav - ok ti je sto pare od goriva idu u budzet, ali ti nije ok kako se budzet trosi. Pa to je glavni problem - drzava nikada nece biti efikasan biznismen i zato joj ne treba davati pare.

Comment

• prolupator
                          CBC Senator XXL
                          • 02.09.2005
                          • 3968
                          • Zemun

Sad vec ulazimo u domen politike ...

Postoje nacini da drzava posluje pozitivno, a to se vidiiz odredjenih primera u svetu. Drzava je firma kao i svaka druga, nema tu neke velike razlike ... samo je vlasnistvo svojih "radnika" i njme vlada kolektivna svest kanalisana kroz Skupstinu i "volju naroda". Bar je tako u teoriji. Nemojmo sad o praksi ...

Sto se budzeta tice, od je nuzno zlo i potreba zbog raznih peripetija kao sto su skolstvo, zdravstvo, penzije, vojska, infrastruktura ... i jos kojesta ...

E, sad, ja ZNAM da budzet mora da postoji i vrlo sam svestan manjkavosti naseg, ali ni to nije tema ...

@AlNik: Zato je i napisano "slobodna trgovina" ...

Mi smo mala drzavica i da nam nije ove geografske pozicije bili bismo potpuno beznacajni kao Uganda ili tako nesto ... i jedini izlaz ka prosperitetu nama, kao stanovnicima, je otvaranje trzista/granica i integracija u evropske kanale kapitala i roba. Tu ulazi i gorivo a i automobili koji ce tad imati nizu cenu i bolji kvalitet.
                          ALI, kad se to dogodi, bice ekonomske cene i struje i grejanja i gasa i svega ostalog ...
                          Dakle, sve ima svoju dobru i losu stranu ...

Dok nam god penzioneri i brojna populacija s dopisnom osnovnom skolom budu krojili sudbinu tako ce nam biti. Dosta o politici.

Od danas je gorivo jeftinije i ja odoh da ga sipam ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Saabo
                            Moderator
                            • 29.09.2004
                            • 1724
                            • Vrbas
                            • SAAB 9000 2.3T STANDARD :D

87.3 dinara BMB 95
                            SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran ... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...

Comment

• bojanTI
                              CBC Senator XXL
                              • 04.01.2006
                              • 870
                              • Pancevo

A vidis, plin i dalje ostaje na 54.4 dinara...
                              Kad benzin dodje na 60 vozicu se na benzin, svejedno ce biti...
                              In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• deki-ascona
                                Bio nam je drug! RIP
                                • 10.04.2007
                                • 2118
                                • NI , Trosharina

U tom slucaju , TNG inastalacije mozemo da ostavimo , a boce da povadimo, da napokon mozemo od tashti da poteramo i celu svinju, a ne samo polutke ...

I da napokon posle 2 godine osetim miris benzina

Comment

Working...
                                X