1. put u zivotu sam u prolazu video da na cak 2 pumpe uopste nema vozila koja cekaju na LPG. Verovatno su se svi natankali za vikend.
Vise me brine nesto drugo, sinoc kroz san nacuh sa TV o nekoj mogucoj nestasici nafte (i derivata). Kao, ne isplati se uvoziti sirovu naftu, pa je preradjivati ... nesto kao sukob uvoznika nafte i ministarstva oko cena/akciza. Ako budu terali jedni drugima inat, moracemo da stvarno stekamo benzin/naftu po kantama.
Jel zna neko nesto o tome?
p.s. ispada da ce ministarstvo energetike da me natera da popravim napokon pumpu za benzin
Originally posted by Valent Vudriga
ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.
zna li neko nesto o tome da omv i mol oce da napuste srbiju zbog akciza i sada kada se bune tadic rekao da se preispita ta akciza i ostalo. ortak mi rece gledao na TV.jel jos neko zna za to
kad koči,cepa gume i prevrće se!
papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta
Od juče je na benzinskim pumpama gorivo skuplje za oko osam dinara u proseku, a najverovatnije u petak litar će ponovo poskupeti. Naime, jučerašnja promena cene uslovljena je Uredbom o cenama naftnih derivata, a novo poskupljenje izazvano je povećanjem akciza. Akciza na motorne benzine povećana je za 6,09 dinara, a na dizel-goriva za 6,90 dinara. Pošto se na ove sume obračunava porez na dodatu vrednost, litar motornih benzina na pumpama biće skuplji 7,19 dinara, dok će dizel-goriva biti skuplja 8,14 dinara.
Tako bi litar motornog i bezolovnog benzina, koji sada košta 79,30 dinara, trebalo da se prodaje za 86,49, a litar dizela D-2, umesto 62,50 – za 70,64 dinara. Litar eko-3 dizel-goriva, koji sada košta 64,60 dinara, trebalo bi da poskupi na 72,74, dok bi cena litra evrodizela, koji košta 68,70 dinara, trebalo da bude 76,84.
Ovim poskupljenjima goriva litar će, u odnosu na cene koje su važile do ponedeljka, biti skuplji za oko 15 dinara.
Ma shta sad,pustili nas malo da se ponadamo,spustili cenu da nas ucutkaju i onda kad smo se primili pljas!Nishta chudno za ovu drzhavu i mozhemo mi ovde da kenjamo do sutra da prostite,ali dzaba sve dok se ne izadje na ulice.Ovce su za shishanje,a mi smo idealni za to
to i ja pricam ,da vidis jedan dan taxisti i mi vozaci protest dva sata blokada grada npr,sledeci dan povecamo i tako dalje,pa za 30minuta ima takav haos da bude,da narednih par sati grad nece moci da se rascisti,sta fali npr samo poparkiramo vozila po ulici i izadjemo mislis li da ce moci nesto kada se organizujemo
cak i ne znam da li je za ovde ako se slazu glavonje da vidimo neki skup protiv toga da odrzimo da da se povezemo sa taxistima ima mnogo toga sto mi mozemo da uradimo,gle grke npr,ali nama treba mnogo u zdrav mozak da bi pukli
kad koči,cepa gume i prevrće se!
papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta
Ne bi se povezao s beogradskim taxistima ni da mi zivot zavisi od toga ... Bar oni sve rade na pogresan nacin ...
No, da ne idemo u politiku... i ove cene goriva su jos uvek mnogo niza od onih koje su bile pre par meseci ...
Jedino je diskutabilno koliko se sad isplati uvoziti gorivo i prodavati ga po ovim cenama pri ovakvom kursu evra ...
Ne to se odnosi na akcize na duvan. Kazu da je neki Tajkun (mislim da mu tepaju peca ) isao po skupstini i lobirao. Koferce ovome, koferce onome, te je tako prosao amandman koji smeta drugim tajkunima (one fine cike koje su dosle iz belog sveta aviJonima). E sad oni doneli sanduk para i dali da se ponisti ovaj amandman....
Sve u svemu kako god se oni dogovarali i razmenjivali sanduke i kofere mi ispusismo...
Comment