Taksa ova - ona ... da odsecemo nekom prs' i posaljemo DInkicu ili onom Jelasicu ili onoj "kako se zvase" sto ne veruje u kredite ali "donosi odluke" ?! Ima crnu kratku kosu i utice na sve nas ...
Prestao sam da se interesujem ... dok god je ED ispod 1 eur, ne interesuje me ... prihvatljivo je ... "Da nam živi SEKA"
Svaka drzava ima vladu kakvu zasluzuje. Sad ce Dora da me banuje ?!
Ne razumem drzavu u kojoj narod sedi, kuka i ne radi nista ?! Mora da taj narod nije briga za sebe ?! Pa sto bih ja, onda, brinuo za taj narod kao deo tog naroda ?!
Narod je zivo biće, podbiće bića koje se zove država u kojoj taj narod živi. Dok nadbiće misli da je nadbiće dotle je podbiće upravo to - podbiće !!!
Odbijam da uzmam svoj deo odgovornosti, kao deo podbića dok god nema dovoljno jedinki koje razmišljaju svojoj glavom - tzv. kritična masa - dovoljan broj pojedinaca koji je sposoban da utiče na većinu, da postane većina.
Postoji divan pojam "vladadavina većine nad manjinom" - dok sam manjina, ne interesuje me većina ...
U tom svetlu cena goriva je još i dobra .... yebes kuknjavu ... opet - svaka drzava/narod (kao nosioc glasanja) ima vlas kakvu zaslužuje !!! Dakle, ova tema je besmislena i treba da bude zakljucana osim informativnog dela koji govori koja je trenutka cena goriva. A i to nije bitno jer u svim medijima to piše.
Uzročno - posledično ... cela tema je suvišna i mogla bi da se zaključa što se tiče svih nas, jer služi jedino da se jedni drugima iskukamo kako je država "ovakva i onakva" a mi "jadni i nemoćni" i "trpimo" ... a šta ?! ... pa, pomenutu vladavinu "manjine nad većinom" ...
U čemu je razlika većine nad manjinom? Samo u broju glava, ne u broju moždanih ćelija, bar ne upotrebljivih ... Problem manjine je što te upotrebljive moždane ćelije ne koristi ...
ma oni ce sve uciniti da ublaze krizu samo preko nasih ledja ja nesto nisam cuo u poslednje vreme da je poskupela nafta a kod nas poskupljuje i gas i benzin jel ima neko informaciju o poskupljenju putarina?
Neće da te banujem jer je istina... ja sam samo protiv tema koje rešavaju političko pitanje ili državno uredjenje jer smatram da ovo nije forum kome je primarno da se time bavi i dok je god u granicama informativnog (kao što si rekao za temu i tačno je) dotle može da se piše. Kad počne skupštinsko zasedanje sa strankama gasimo...
Ova luda drzava povecava akcize na dizel gorivo za 5 din (a benzin samo za 2) i zato cene evrodizela idu gore toliko. Sada, koliko je, blago receno, idiotski u vreme recesije dizati cenu goriva koje tera privredu (dizel) - necu ni da pricam - sve je jasno i treba pisati onoj diani dragutinovic (ne zasluzuje da joj ime pisem velikim slovom) da mucne malo cime vec ima.
Benzin je luksuz, ne dizel, ako vec nesto hoce da akcizama udare.
Akciza na benzin ce nakon poskupljenja iznositi 44, a na dizel 30din po litru. Ne opravdavam poskupljenje ali kazem da su porezi na dizel i dalje mnogo manji od poreza na benzin i jos ako se uzme da benzincu treba cca. 11lit benzina da bi presao 100km a istom takvom vozilu sa dizel motorom cca. 7lit ispada da onaj ko vozi na benzin daje u drzavnu kasu skoro 2.5x vise para da bi presao istu kilometrazu nego neko ko vozi dizela jer benzinac trosi vise litara goriva, a akciza em je skuplja na benzin, em se obracunava po litru. Da kazemo da benzin jeste luksuz, ali koliko puta vise para treba u drzavnu kasu da daju vozaci benzinaca? 3, 5, 10? U svim normalnim zemljama je dizel skuplji od benzina, doci ce i kod nas taj dan, razlika izmedju ED-a i BMB-a ce po novom biti nikad manja, cca 6 din/lit
Ne ulazite ponovo u tu diskusiju, malo sam alergican na prepucavanja benzin vs. dizel i slicno. Imali smo ovde podosta tema iste tematike pa su akteru iz njih ulazili uglavnom oprljenih usiju, te pazite da ne bude deja-vu.
The difference between men and boys is the price of their toys
Blic online, najnovije vesti, politika, tema dana, svet, društvo, ekonomija, hronika, zabava, kultura, auto, sport, vojvodina, srbija, republika srpska, beograd, intervju, komentar, reportaža, serija, dodatak, strip, comics, tv program, horoskop, arhiva vesti, dobre vesti
"Prvi koji će se naći na udaru jesu vlasnici velikih automobila jer od danas poskupljuje registracija za sva vozila jača od 1.600 kubika."
ja sam cuo da ce nameti biti za motore preko 2 litra, jer oni navodno spadaju u luxuz
otkud to sad da su motori preko 1.6 luxuz?????? i koliki ce biti porez za motor od 2l
Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.
Napisah ja vec negde ranije, sad nemogu da se setim ali mislim da je bas u ovoj temi da ce u srbiji u narednim godinama gorivo i auto biti liksuz, koliko vidim bio sam bas vidovit kao zorka.
Ja ovih dana idem da kupim bajs pa kao kinezi, ako nista drugo barem cu biti zdraviji.
Blic online, najnovije vesti, politika, tema dana, svet, društvo, ekonomija, hronika, zabava, kultura, auto, sport, vojvodina, srbija, republika srpska, beograd, intervju, komentar, reportaža, serija, dodatak, strip, comics, tv program, horoskop, arhiva vesti, dobre vesti
"Prvi koji će se naći na udaru jesu vlasnici velikih automobila jer od danas poskupljuje registracija za sva vozila jača od 1.600 kubika."
ja sam cuo da ce nameti biti za motore preko 2 litra, jer oni navodno spadaju u luxuz
otkud to sad da su motori preko 1.6 luxuz?????? i koliki ce biti porez za motor od 2l
U istom tom linkovanom tekstu ti je tabela sa cenama. 1600-2000 kubika - oko 5000-6000 dinara, preko 2000 - minimum 28,000 dinara. Sve je u redu, neko je pogresno razumeo.
E sad, meni licno nije nimalo zao likova koji su kupili 20 godina stara kola od 3000 kubika, gurnuli plin i misle da su povukli Boga za mu*a. Sad neka lepo prodaju ta kola i neka kupe Fiata (ili Yugo), dodje isto. Po meni je i vreme krajnje bilo. Ko nema u dzepu za BMW 5.2.5, neka vozi Fiat Tempo (ili Yugo tempo, isto je), to je cool.
Comment