da ali nije euro moneta u celom svetu zar ne...
Poskupljenje goriva + Aktuelne cene u Evropi (u prvom postu)
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
@Kanarinac
prosto me cudi sto niko ne spominje LPG kod poskupljenja. Siguran sam da , kad je putnicki program, ubedljivo brojcano vodimo u odnosu na sve ostale - sudeci po redovima na pumpama...Originally posted by Valent Vudrigaovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Comment
-
-
Kako je u japanu???SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...
Comment
-
-
Jbote sto sam uopste i pricao za to
Lepo vam kazem da trenutno ne mogu da preduzmu nista po tom pitanju,sigurno su i njima prosle takve ideje kroz glavu nismo mi najpametniji ali ne moze to tako kao sto mi mislimo!
Tacno je da se evro ne koristi u celom svetu ali nisu ni u celom svetu isti aparati!? Uostalom i da su isti koja zemlja jos ima ovako "jaku" valutu kao nas dinar pa mu sad treba 120,00 necega?
Znam samo da smisljaju neki sistem kako to da rese i onda ce dalje moci da rade ali do daljnjeg ostaje ovako kako je!Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
Comment
-
-
Originally posted by Laki 55...Tacno je da se evro ne koristi u celom svetu ali nisu ni u celom svetu isti aparati!? Uostalom i da su isti koja zemlja jos ima ovako "jaku" valutu kao nas dinar pa mu sad treba 120,00 necega?
Japan - 1 euro = oko 160 jena
Madjarska - 1 euro = oko 265 forinti
i, zamalo da zaboravim - Srbija 1 euro = oko 84 dinara
Comment
-
-
zar madjari i slovenci nisu izbacili svoju monetu i uveli euro? nebitno smao mi ova prica malo ne pije vodu jer ipak je ovo 21vek i tehnologija je napredovala tako da mi ne ide u glavu da takva glupost moze da bude smetnja. danas su svi aparati multi usage tj, na jednom aparatu su svi derivati i ako je neko pre vas sipao D2 a vi dodjete da sipate BMB , brojac gde je cena derivata se prvo resetuje i pre nego pokaze cenu po litru izbaci : "000,00" tako je bar na "Petrol", "OMV" i "EKO"deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
Dobro ajde,u pravu ste i mislite tako.
Necu da komentarisem vise jer ne vredi vama neke stvari pricati
Sad vi bolje znate nego neko ko radi sa tim,ok neka bude.Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
Comment
-
-
Originally posted by zverkozar madjari i slovenci nisu izbacili svoju monetu i uveli euro?
Ali, i dok su imali cene samo u tolarima, taj odnos je bio...
Za Madjare ne znam...Znam da su ranije planirali da to urade tek 2010. godine...
Comment
-
-
Mađarska nije član Evropske monetarne unije (ne može da koristi evro kao svoju valutu) i to nije uošte lako postići. Potrebno je ispuniti prilično oštre uslove. Primera radi, jedna Švedska želi da se priključi EMU, ali ne ispunjava uslove u vezi sa visinama kamata.
Takođe, jačina neke valute nema veze sa time da li je ona jednocifrena, dvocifrena ili desetocifrena u poređenju sa nekom drugom. Jačina se desiniše na "malo" teži način.
Comment
-
-
ljudi vi pricate u zemlji Srbiji o problemu 2 ili 3 difre, u zemlji gde je litar benzina kostao milijardu i imao 9 cifara....pa su automati na pumpama radili sve u sest.
i ne samo to, nego se cena menjala u toku dana pa je i to moglo da se uradi.
pre toga godinama i deceniju i vise inflacija >100% je zahtevala puno cifara, pa se i to resavalo.
i jos sa starim automatima.
a ovi novi digitalno upravljani kao ne mogu.
ne treba nasedati na svakakve price, postoji i praksa.
uostalom svuda u Evropi cena u automatima jeste trocifrena, izrazena je u eurocentima i nigde nema problema u radu automata sto je cena recimo 123 (centa) a ovde je kao problem sto je recimo 123 (dinara).\
da se zaviri malo u knjige, tj uputstva i isprogramira automat ako je neko zaboravio zanatvolvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
Comment