Ova luda drzava povecava akcize na dizel gorivo za 5 din (a benzin samo za 2) i zato cene evrodizela idu gore toliko. Sada, koliko je, blago receno, idiotski u vreme recesije dizati cenu goriva koje tera privredu (dizel) - necu ni da pricam - sve je jasno i treba pisati onoj diani dragutinovic (ne zasluzuje da joj ime pisem velikim slovom) da mucne malo cime vec ima.
Benzin je luksuz, ne dizel, ako vec nesto hoce da akcizama udare.
Bas naprotiv, ja bih povecao akcize za sve one koji voze dizel auto za jos 10din po litru najmanje i to samo u prvoj polovini godine a od druge jos 10 din...
P.S. NHF ali ko razume shvatice da Alnik vozi neki dizel autic i da je frustriran sa svim onima koji voze auto na plin a imaju preko 2.0ccm
Hehe, samo se vi smejte, ja cu da se smejem na dan registracije pri pomisli na to da dajete jednu prosecnu platu kao porez na luksuz. Kad ste vec paljevine, platite za to.
@Vocko
Biiip, a? Ajmo moderatore, lupi sebi ban, budi principijelan kad vec kulture nikakve nemas.
@djukic
Zasto bih bio ljubomoran na ljude koji imaju bojlere u kolima? Jednostavno su mi smesni sto kupe jaka kola, a onda ih voze socijalno. Klasicna srpska prica - nema za leba, a ima za kola. Jadno. Neka, sad cu da vam se smejem na dan registracije.
@viper
Evo i ja se smejem vec danima, veruj mi. Ne prestajem
To je tebi smesno sto nas ovi ****ju kao ovce i radujes se tudjoj nesreci, to sve govori o tebi, treba svi da kupimo neka jadna kola sa sto manje kubika, mozda da kupimo ono indijsko sranje od auta.
Sta ako se sledece nedelje dosete pa raspale veci porez na manje kubikaze, jer tih auta ima vise u srbiji nego ovih sa kubikazama preko 3000ccm i da opale cenu dizela od 200 din, dali ces se i onda smejati?
1.9 tdi je dobra makina, sta joj fali? 1.6 turbo benzinci su super. Sta fali tome? Zasto mora da bude BMW iz 1993ce sa plinskom bocom? Ako ne mozes da priustis ovaj porez na luksuz, a jedino sto mozes jeste Suzuki Maruti - onda Suzuki Maruti.
Iz mog iskustva, ljudi sa velikim starim makinama su obicno ljudi koji montiraju plinsku bocu, slabo odrzavaju kola (jer nemaju para) i zbog svog stava su pretnja ucesnicima u saobracaju. Jel lose ako sada moraju da prodaju ta kola? Po meni je jako dobro.
U pravu je AINIK donekle.Prepun je grad lozana, koji voze neka stara kola, velike kubikaze, a slabo odrzavana, koji svojom manijakalnom voznjom ugrozavaju druge.Sa druge strane, kakav sad problem postoji u voznji na plin?Ako se tebi ne svidja, nemoj ugradjivati i gotovo.Moja je stvar, da li zelim da ustedim na gorivu.Ako cemo realno, onda na dizel treba da lupe vecu akcizu, jer je trenutno dosta manja.Svuda je dizel skuplji od benzina
Evo ja imam auto iz 1991, auto iz 1999 i jos jedan muceni iz 2004 godine. Trosim plin, D2 i euro dizel. Kubikaze su od 1700ccm preko 1900ccm pa sve do 2500ccm mene drzava hebe kako god okrenes.
Svi su oni registrovani i bice registrovani, u sve cu sipati gorivo i voziti se. Imam pravo da se ljutim...
@Alnik nemoj generalizovati, od svih gore navedenih, najnezniji je upravo ovaj euro dizel. Najlepse se i najbezbriznije vozim u laguni iz 1999 na plin e i da nemam bojler vec toro bocu...
Nafta nije skocila na 150 dolara po barelu, cak je 100 i kusur dolara manje od toga, ali cene su kao da jeste. Ali dobro, zasto da se bunimo, zasto da protestvujemo sto je akciza veci deo te cene? Sto da ih ne pustimo? Ipak treba placati aparatcike.
CENE PROIZVODA NIS a.d. Novi Sad
BMB-95 (litar)
23.05.2009
97,20
MB-95 (litar)
23.05.2009
97,20
D-2 (litar)
23.05.2009
84,50
EKO 50 (litar)
23.05.2009