Laki je u pravu, ali to nije razlog sto gorivo nije preslo cifru od 100 dinara. postoji problem sa pomeranjem zareza, jer trzisna inspekcija ne da da stoji jedna decimala posle zareza. Poslat je zahtev ministarstvu finansija. Mi smi kao servis pokrenuli pomeranje decimale iz predostroznosti, posto sutra cena moze da predje 100 dinara. Ceka se dozvola ministarstva.
Poskupljenje goriva + Aktuelne cene u Evropi (u prvom postu)
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Tehnicka vlada ostaje da funkcionise do izbora nove. To moze da potraje i 6-8 meseci. U medjuvremenu gorivo ce poskupljivati sigurno.
Kad bolje razmislim mi smo svi KOLESARNA steta....
Vlade se menjaju menjaju se Kolesari samo mi ostajemo...
Comment
-
-
Originally posted by Bane®Mađarska nije član Evropske monetarne unije (ne može da koristi evro kao svoju valutu) i to nije uošte lako postići. Potrebno je ispuniti prilično oštre uslove. Primera radi, jedna Švedska želi da se priključi EMU, ali ne ispunjava uslove u vezi sa visinama kamata.
Takođe, jačina neke valute nema veze sa time da li je ona jednocifrena, dvocifrena ili desetocifrena u poređenju sa nekom drugom. Jačina se desiniše na "malo" teži način.
Comment
-
-
...CG nije u okviru Evropske-monetarne unije...
To sto vi koristite evro, nije vazno...
Ne mozete da uticete na politiku Evropske centralne banke, ne mozete da stampate taj evro... [ sto je vazno ako treba dodati, ili povlaciti sumu novca u opticaju, itd... ]
Uvodjenjem evra, CG se odrekla ekonomskog suvereniteta, jer zavisi od strane valute, na ciju vrednost ne moze da utice...
Comment
-
-
Moze da poskupi i bez odobrenja ministarstva, ali ce biti problem sa stelovanjem na automatima. Zabole njih sto mi u servisu necemo spavati tri dana za redom, ne bili nesto izmajmunisali. Ili mozda bude prodaja ko 90.ih, racunanje na digitron, i gotovo.
Comment
-
-
@AreOut
zakljucak: Smanjite cenu lezaja kad dodjemo na letovanje..., a gorivo nek ostane kao sad
@Marinac
Posto si covek od struke objasni mi kako nas pumpadzije kradu bas na automatima za tocenje?Originally posted by Valent Vudrigaovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Comment
-
-
Sa ovim POS terminalima sve teze. Mada su zablude da toce vazduh, da krste goruivo sa vodom. Uglavnom puskaraju, a to ti je kada ne krene tocenje sa nule. Svi se kunu da gledaju u brojcanik pre pocetka tocenja, ali ljudi lazu sami sebe. Nisam mogao da verujem kako ljudi dolaze na pumpu, i svaki naseda na pricu o autu, koje je godiste, i ne gleda na displej na pocetku tocenja. I kada mu kazes da obavezno pogleda, on samouvereno kaze " Ma gledam ja uvek". Mada i pumperi se zale da vise nije to posao kao sto je nekada bio. Sada su uglavnom vezani na POS terrminale, pa je ta mogucnost nemoguca, osim na nekim malim pumpama na periferiji gde se i dalje placa pumpadziji licno, a ne unutra na kasi. Znaci, gde god je automat povezan na kasu komunikacijom, ne postoji ova mogucnost.
Comment
-
-
Kako da ne pocne s nule , cini mi se da kad izda fisk.racun automat na pumpi se sam anulira. Varam se , jel da? U tom slucaju pumpadzija ne radi za sebe nego za gazdu, posto pare idu u kasu (automatski se uplacuju u pazar). posto ce im se javiti neslaganje izmedju izdate kolicine i naplacenog novca, jedina mogucnost je da gas prodaju na crno. Al opet to mora da prodje preko pumpe, tako da ko god uporedi pumpu i fisk.stampac videce kradju.
Mozda je ukljucen neko ko bazdari ili servisira brojac na pumpi.
Npr. neko kao ti Marinac...
Organizovani kriminal , a?Originally posted by Valent Vudrigaovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Comment
-
-
Originally posted by marinacUglavnom puskaraju, a to ti je kada ne krene tocenje sa nule.
Comment
-
-
Dragicka za sve
Od srede gorivo skuplje u proseku 2,49 odsto-oko 1.33 din
Beograd - Gorivo na pumpama u Srbiji poskupe}e od srede, 26. marta za 2,49 odsto u proseku, najavilo je ju~e Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije. Kako se navodi, motorni benzini prodava}e se po cenama u proseku ve}im za 1,33 dinara dok }e dizel goriva biti skuplja za 1,55 dinara po litru. Litar motornog benzina (MB) i bezolovnog motornog benzina (BMB) od 95 oktana poskupe}e za 1,28 dinar na 101,14 dinara, dok }e se dizel D-2 poskupeti za 1,42 dinara, i ko{ta}e 86,5 dinara. Nova cena evrodizela bi}e 94,45 dinara po litru, {to je 1,6 dinara vi{e nego do sada, dok }e se eko 3 dizel prodavati po ceni od 90,18 dinara, odnosno ko{ta}e 1,5 dinara vi{e nego sada. Litar goriva evropremijum poskupe}e za 1,5 dinara na 110,09 dinara, dok se bezolovni motorni benzin (BMB) od 92 oktana biti skuplji za 1,23 dinara i prodava}e se po ceni od 99,26 dinara po litru. Beta
Comment
-
-
Originally posted by Johnny B ludeDragicka
Ma nisu normalni,Boze vec postaje smesno koliko su gladni
Gledam juce film "Kad porastem bicu kengur" pa scena na jugo petrolovoj pumpi,bezolovni 49din jaooooo sestriceVozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
Comment
-
-
Laki 55:Gledam juce film "Kad porastem bicu kengur" pa scena na jugo petrolovoj pumpi,bezolovni 49din jaooooo sestrice Jako radostan
Jos bolja je fora na auto putu bg-ni, aviina pumpa ne radi, ali zato isto cena 50 dinara, bar da mastamo
Comment
-
-
Originally posted by Laki 55Gledam juce film "Kad porastem bicu kengur" pa scena na jugo petrolovoj pumpi,bezolovni 49din jaooooo sestrice
Od tada se preslo sa nisanom 200k km, mareom 30k km, mazdom 100k km i kappom 50k km i to sve na plin.
Toliko o stetnosti plina na motor.Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
Comment