Presao sam oko 1000 kilometara sa Fiat Bravo 1,2 16v.Nisam ga forsirao jer jos nisam stigao da uradim servis.Zanima me od ljudi koji su ga vozili,kakva su njihova iskustva sto se tice slabih tacaka i odrzavanja,na sta treba obratiti paznju.Takodje me zanima van fabrickih podataka koje su mu putne a koje maksimalne brzine koje nosi bez problema.Sve u svemu kakvi su utisci bivsih i sadasnjih korisnika?
Sta treba znati o Fiat Bravo 1.2 16v?
Collapse
X
-
35000km sam ja sa mojim presao, nisam nista menjao sem servis, svecice, i to je to .. trap ima po meni ekstra, kazu da je problem cesto letva volana, pumpa goriva i losa izrada plastike unutra ..
1.2 , 1.6 i 1.9 JTD su 3 najbolja motora koje je bravo nosio ..
-
-
Originally posted by mishio35000km sam ja sa mojim presao, nisam nista menjao sem servis, svecice, i to je to .. trap ima po meni ekstra, kazu da je problem cesto letva volana, pumpa goriva i losa izrada plastike unutra ..
1.2 , 1.6 i 1.9 JTD su 3 najbolja motora koje je bravo nosio ..I'm not beautiful,but I'm stupid
Comment
-
-
normalno je da ga vozis 140kmh to mu je valjda na nekih 4200rpm malo i manje .. to je brzina kojom mozes da vozis non stop, i potrosnja je tad oko 7l. Po gradu jbga, sve zavisi kakav si na gasu, ako vozis normalno i ne smeta ti sto je lenj na nizim obrtajima onda potrosnja nece biti problem, e ako ga gonis cesto preko 3.5rpm onda jbga trosi .. fabrika kaze da trosi nesto tipa 9.5l po gradu, meni je sa 16" trosio maks 8litara po gradu. a na otovrenom magistralnom tu iskreno nije prelazio 6l..
ja sam ekstra zadovoljan tim bravom bio, i gledam ako bih sledeci auto mogao da biram da uvezem iz nemacke sam bravo ali jtd, ona verzija sa kozom, i ful opremom, ali su jako skupi u DE ali tamo jedino ima ekstra modela italijani su stoka ..
maksimalno kada sam stavio prave gume i felne koje fabrika propisuje po cajgeru malo nesto ispod 180kmh je isao, ali do 160 jako brzo dodje kasnije mu treba vremena, a dok sam imao nesto pogresan profil, 200kmh je cajger pisao .. realno je fabrika kaze 175kmh, znaci moze 180kmh .. to je najbolji motor koji je fiat skoro od benzinaca izbacio ..
Ulje sipaj Selenia 20K (nemoj gold), svecice nisu skupe zameni to ako nisi, i hvataj redovan interval odrzavanja i neces imati brige. Meni je majstor pricao da zna da ih kara elektronika, i letva volana, ja ta iskustva nisam imao, samo sipaj i vozi je bio slucaj
i da, osetljiv je na nase gorivo, na kraju su mu bile dizne spremne za ciscenje, tako da svremena na vreme nije lose da sipas onaj injection cleaner sto ima na pumpama meni je to pomoglo kao prinudno resenje ..
edit: nasao sam sad i clip mog brava do 100kmh .. http://www.youtube.com/watch?v=fECnsN8brAE
Comment
-
-
Jbg...lepo je to sto si mi rekao,onako realno.Samo sad ste me zagolicali sa pricom o tockovima.Citam sta pricaju Stilisti i Puntaci,svi se trude da stave vece tockove,zar to nece preopteretiti i onako male motore?Jeste da bi mu dobro stajalo ali verujem da bi potrosnja i opterecenje motora bili preveliki.Ako smanjim profil da bi ostao isti u precniku dobicu tvrdji i neudobniji auto.Znaci ima smisla stavljati vece tockove samo ako povecas precnik tocka i svesno preopteretis auto?I'm not beautiful,but I'm stupid
Comment
-
-
pazi ja sam sve isprobao cak sam imao ideju i 17" od drugara da kacim ..
16 " sam imao 215/40/16 - to je u toj dimenziji kad izracunas precnik 195/50/15
imao sam 15" - 205/50/15 (fabricka je 195/50)
i zimske 185/60/14 (valjda ?? )
najbolje mu leze 15", 195/50 jer lezi bolje na putu od 14" i to je neki maksimum za taj motor, sto se opterecenja tice, a i nasi putevi nisu za bolje ..
ako nemas felne najbolje idi po otpadima i trazi one fiatove fabricke 5krake, sto inace bravo nosi, jer super stoje, et je po meri, i izuzetno su jake felne a nisu skupe
Comment
-
-
Da li mozda znas kako radi kompjuter?Sta sve pokazuje,jos nisam stigao da se igram s njim a muka moja,uspeo sam da skinem sve moguce service manuale a nisam mogao da nadjem obicno uputstvo za ovaj model koj dobijas uz auto.Bas bi voleo da mogu da ga pregledam a ne da drndam auto na slepo.I'm not beautiful,but I'm stupid
Comment
-
-
Pa posle zasteve to je spejs satl. Gde si ti u nedelju ispred sava centra? i Sto le pravis lud i neodgovaras na poruku u nedelju. da i jos nesto kad ces da diodjes na sajam da zavrsis ono sto si zapoceo? Borije samo gas sa bravom dok klipovi ne iskoce. Munze New DealSkriveni fiatista!!!!!!!!!
Comment
-
-
Borise ajde proveri mi ovog juga iz Jerkovica. Evo ti podaci:
Yugo Tempo 1.1 (12.2000), presao 58000 km, trula visnja, udaren al radjen, 1500 evra. Broj vlasnika je 062/180-3640. Treba mi za devojku, javi mi na 064/2535225 - Zemunac New dealSkriveni fiatista!!!!!!!!!
Comment
-
-
Odlican motor jedan od najboljih ja ga trenutno vozim prezadovoljan sam ja sam ga max vozio 186km/h po satu najvise mu odgovara 140 mada i 150 odlicno podnosi sto se tice potrosnje ha smesna ja jos imam plin ma mislim stvarno smesno recimo sipam 30,30l plina i predjem 400km, sto znaci oko 7,5 i to ga bas ne stedimko me zna, zna o cemu pricam to je gradska voznja zesca naravno prvi sam na semaforu... E sad gume su mu fabricke 185/55/15 trnutno Continental snowsport a na leto opet continental naravno fabricke ALU kozni menjac, kozni volan sve to fabricki, to je neka TROFEO oprema, naravno klima air bagovi...
Odlican auto za odlicne pare ili sam mozda imao srece sto ga je pre mene vozila cica iz Italije naravno nije ga garila, a da nase gorivo je smrt za te motore ali sta da se radi kad ovde zivimo drugi benzin i plin nemamo.
P.S. Zasto ne Seleniu Gold ja je stalno stavljam cak je i po katalogu tako naravno svecice redovno menjati i to je to...
Srecno!Money will not buy happiness, BUT IT WILL LET YOU BE UNHAPPY IN NICE PLACES
Comment
-
-
Nije lose ,186 je 186 ako si sa obrtomerom presao 5500 RPM.Verujem da je to negde oko 5800 RPM u petom stepenu prenosa.Ja na zalost jos ne smem da predjem 4000 RPM jerbo mi zabarka koja ga je terala pre mene nabila auspuh odpozadi paga prebila malo na zadnjoj krivini pre zadnjeg lonca,tako da je suzila protok za oko 20-25%.Moglo bi da bude neprijatnosti kad bi ga zavrteo.BtW jesi skidao pumpu goriva u rezervoaru?Ima li unutra neki filter posto od tanka pa nadalje nema nijedan.Jesi primetio da kad ti je termostat u bilo kom polozaju osim na LOV cuje se neko kuckanje onako jedva,ali se cuje kad je na kontaktu ili leru.Na kraju,imas li uz njega Ovner ili User manual?Ja imam gomilu fajlova o popravkama ali nemam onaj tupavi za vozaca.I'm not beautiful,but I'm stupid
Comment
-
-
Na to kuckanje iz motornog prostora su se mnogi zalili na forumu. Cak i za skroz nove FIATe. To im je normalno izgleda, da li do goriva ili cega vec.
Imas i posebnu temu negde, mislim za Z10 - doduse kod nje je 8v, a kod tebe 16v.
Npr moja Vectra dok se ne zagreje stekce kao luda - cuju se ventili. Nerviralo me do 00, ali onda sam saznao, procitao, cuo da je to skroz normalno za taj motor. Kada se zagreje, ne cuje se nista. Jbg, ranije sam vozio yuga i kad god se cuju ventili, znas da nesto nije u redu...
Comment
-
-
Originally posted by DjoleNa to kuckanje iz motornog prostora su se mnogi zalili na forumu. Cak i za skroz nove FIATe. To im je normalno izgleda, da li do goriva ili cega vec.
Imas i posebnu temu negde, mislim za Z10 - doduse kod nje je 8v, a kod tebe 16v.
Npr moja Vectra dok se ne zagreje stekce kao luda - cuju se ventili. Nerviralo me do 00, ali onda sam saznao, procitao, cuo da je to skroz normalno za taj motor. Kada se zagreje, ne cuje se nista. Jbg, ranije sam vozio yuga i kad god se cuju ventili, znas da nesto nije u redu...I'm not beautiful,but I'm stupid
Comment
-
Comment